-
Iako sam oduvijek sanjala o tome da rodim doma, oba sam djeteta rodila u bolnici. Razlog: s jedne strane, napadi i prepadanje od strane prijatelja, rodbine i bilo koga s kim bih povela razgovor o porodu kod kuce. S druge, to sto u vrijeme svojih trudnoca nisam poznavala nikoga da mi pruzi podrsku u mojoj zelji da rodim kod kuce i pomogne mi da sagledam druge mogucnosti.
Mislim da o porodu kod kuce vec postoji jako puno negativnih stavova i informacija te da nema potrebe jos vise naglasavati lose posljedice na ovakvim forumima. Oni koji se za njega odluce, nece se odluciti zbog par tekstova na Rodi. A pravo je olaksanje saznati da negdje postoji makar i sacica istomisljenika koji bolnice ne smatraju adekvatnim mjestom da dijete ugleda svjetlo dana. Establishment se time ionako ne moze pokolebati, ali pomaze nama malobrojnima da se ne osjecamo kao neodgovorne, sebicne i neinformirane sanjarke samo zato sto imamo drugacije potrebe ili poglede na porod i majcinstvo. Hvala svima koji promicu porod kod kuce!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma