to znam i podržavam vas u tome.ni u kom slucaju ne zelim nagovoriti nekoga na asistirani ili nedajboze neasistirani porod kod kuce. da, puno se prica o rizicima bolnickih poroda. ali to pricamo zato sto zelimo da se promijene neke stvari:
nisam ta, to valjda znaš.vecina zagovornika 1., bolnickog poroda kao 'alfa i omega izbora za sve zene' jako rado brka 3. i 4. a razlika izmedju 3. i 4. je velika!al primjetih na onom kilometarskom topicu o 4. opciji da od strane zagovornika 3. opcije osim srdašaca i pljeskanja nije bilo kritičnih javljanja na takav način poroda barem u današnjoj hrvatskoj.
s tim nemam problema. dapače, svađajte se slobodno. činite to u svoje ime, tako i treba.da cemo odlaziti u bolnice s planom poroda i svadjati se s osobljem? da cemo... sto?
pa zašto misliš da ne postoji mogućnost da se sve više žena na osnovu vaših tekstova odlučuju za ovaj način poroda ? pa sve više ih se odlučuje otići moniki u graz ? :?MC, cega se bojis? toga da ce sad poceti salva zena koje ce neasistirano radjati doma i u zitu uz poklik 'to nam je nasa roda dala!'?
inače, i da je tome tako, ne bojim se toga. bojim se onog jednog poroda koji neće tako sretno završiti kao onaj od saradadevii, zorane, puhovi, akashe (jesam li koga zaboravila)?
samo ? :? ajd, dobro.Svi "smrtni" rizici" koji vrijede za bolnicu, vrijede i doma. Samo što od doma možda nećeš stići do bolnice na vrijeme i time riskiraš fatalni ishod.
ja sam iskreno više mislila na ovakvo što:par rizika i mogucih problema:
- zastoj u porodu
- ne čuje se više otkucaji srca
- rodilja izgubi svijest
- prejaki trudovi
- ruptura ili atonija uterusa
- problemi sa pupkovinom
ovo ja kao laik navodim nekoliko primjera (one "hard" primjere ću si još nabaviti od stručnjaka), ne očekujem odgovore jer me i ne zanimaju (anchie mi je postala uzor)
al sigurno ga dobiješ za upola manje vremena nego da se moraš odnekud voziti, zar ne ? u takvoj situaciji nije baš da minute nisu potpuno nebitne, zar ne ?Npr. i kad si u bolnici, a treba ti hitni carski, ne dobijes ga u roku od dvije minute.
što misliš koliko ti treba u zagrebu ? i to po mogućnosti da nešto zapne kad svi krenu s posla ?U Becu si u jako brzom roku u bolnici, ako ti bas zatreba.![]()
kangaOni koji se za njega odluce, nece se odluciti zbog par tekstova na Rodija sam stvarno bila uvjerena da babice nisu u stanju takvo što izgovoriti. napiši pismo. to svakako. i ostale priče.
![]()
mladi lječnik je mojoj mami rekao: pa nema veze (ako beba, tj. mcmene zanima odakle im ta potreba da omalovazavaju. naravno di ima se moze stati u kraj. ali kad ti to tako olako dobace, ko da te sakom u trbuh pogode.umre), rodit ćete si drugo. moja mama samo što nije svisnula od boli. kasnije je taj isti lječnik od glavnog doktora dobio takvu jezikovu juhu (mislim čak i opomenu) i morao se mojoj mami ispričati. nisam sigurna, baš ću pitati mamu za pojedinosti, al mislim da se dogodilo u klaićevoj.
s druge strane, drugi, jako poznati dječji lječnik u švicarskoj, je sve moje operacije obavio besplatno (samo je morao zahtjevati bolničku pristojbu, al sebi honorar nije uzeo). jer moji tad nisu imali ni prebijene pare, a bili su ionako već dovoljno zaduženi do neba.

al primjetih na onom kilometarskom topicu o 4. opciji da od strane zagovornika 3. opcije osim srdašaca i pljeskanja nije bilo kritičnih javljanja na takav način poroda barem u današnjoj hrvatskoj.
ja sam stvarno bila uvjerena da babice nisu u stanju takvo što izgovoriti. napiši pismo. to svakako. i ostale priče.