tako je pisalo o osjeckom, no necu dublje, jer nemam iskustva od tamo,anchie76 prvotno napisa
no opet da vam kazem nisam ja protiv prirodnog,ali u nekoj kuci za porode, kod kuce ne dolazi u obzir, samo zelim pokazati da je veliki rizik ako zivis daleko od bolnice, a ne zive svi blizu bolnice, zato mi se cini da je bolja opcija da se to kod nas unaprijedi, da rodilista imaju u vidu tko rada kod kuce za svaki slucaj(kao sta je to u drugim zemljama)....kuce za porode u blizini rodilista mi se cine kao najbolje opcije, ili da se malo proradi nekim metodama na bolnickom osoblju, mnoge moje prijateljice koje su rodile u Italiji u bolnici rodile su prirodno, i za svaki korak su im sve objasnili i konzultirali se s njima, i ako je sa djetetom i majkom sve ok oni nit ne pozuruju ni nista, no ako postoje indikacije za carski naprave ga odmah, a ove druge pustaju da uzivaju u prirodi dok se ne pojave komplikacije...koliko znam,,,ali to se ne moze reci za cijelu italiju na par prica mojih frendica iz okolnih bolnica......a za druge provincije pojma nemam, mislim da je kod nas katastrofa u cijelom zdravstvenom sustavu, pogotovo jer su tu osoblja koja se prema ljudima ponasaju kao da su proizvodi na traci
ja razumijem vas koje zelite roditi doma, samo kazem da se ja ne bih usudila, jer jako cesto dode do nekih komplikacija, pa bih ja radije nek se naprave te kuce za porode u kucnom ambijentu uz dobro pripremljene primalje...smatram da bi ih trebalo poslati vani na obuku jer smatram da kod nas nema dobre skole za primalje(nadam se da se varam)
a da li je zakonski kod nas doma, ne znam, no tko te moze sprijeciti(kazes nism ni skuzila, beba se rodila)![]()
![]()
![]()
![]()
zar ti netko moze sta uciniti?ja kazem samo tako, nemam pojma kako ustvari ide to kod nas