Citiraj single prvotno napisa
ja razumijem vas koje zelite roditi doma, samo kazem da se ja ne bih usudila, jer jako cesto dode do nekih komplikacija, pa bih ja radije nek se naprave te kuce za porode u kucnom ambijentu uz dobro pripremljene primalje...smatram da bi ih trebalo poslati vani na obuku jer smatram da kod nas nema dobre skole za primalje(nadam se da se varam)
isto tako se neke od nas ne bi usudile roditi u bolnici jer jako cesto dodje do nekih komplikacija (btw odakle ti to da kod kuce jako cesto dolazi do komplikacija?)

ne samo da kod nas nema dobre skole za primalje, kod nas uopce nema visoke skole za primalje :/ iako je to potrebno za ulazak u eu.

nitko te ne moze sprijeciti da planirano ili neplanirano rodis gdje hoces, ali strucno osoblje ne smije obavljati svoj posao gdje hoce i kako hoce. a ako nemas primalju, posebno ne onu koja je zavrsila visoku skolu, nemas bas izbora, zar ne? a to je ono o cemu govorimo, mogucnost informiranog izbora pri odabiru mjesta i nacina poroda.

a onaj tekst o uvjetima kod nas... je, rajt. da je bar 50% tako, bio bi raj na zemlji u nasim rodilistima... a o osjeckom rodilistu necu, to sto imaju kadu nazalost ne znaci nista, realnost je pokazana na ovom linku http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...r=asc&start=50