Citiraj Saradadevii prvotno napisa
Hrvatska Nizizemskoj po skrbi tijekom poroda i nakon njega nije ni do gleznja.

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=164&Show=2504
problem je sto se svi ti podaci mogu uzeti dvostrano, onako kako to dozivljavaju nizozemci i onako kako to dozivljava neko tko je isprobao kako je u drugim zemljama pa dosao na njihov nacin zivljenja i postojanja

cinjenica je da je meni stvarno dolazila patronazna nakon poroda ali i cinjenica da nije imala pojma o dojenju i da su mi svojim neznanjem priredile mastitis i skoro sam popusila dojenje. koliko vidim oko sebe svi su prosli uglavnom isto, doje samoeducirane jer niko ne nudi informaciju u kolicini u kojoj forsiraju kvalitete formule, hranjenja na raspored

stvarno se drze liste koju vuku sa sobom ko sveto pismo da trebas 2 termofora i da trebas bebu izolirat u njen krevetac jer da je zajednicko spavanje stetno i opasno

cinjenica je da tu zene ne doje, razlog? neinformiranost? nezainteresiranost? glupost? (nemam pojma, nije me ni briga)

smjesno mi je pisat o tome da se zivot vrti oko kuce u zemlji di porodiljni traje 16 tjedana, i to je vrijeme i prije i nakon poroda. djeca masovno idu u vrtic na cijeli dan sa samo 8 tjedana a mame na posao

nizozemci ne znaju za drugacije i vjeruju u to kak je njihova zemlja divna i krasna i kak je recimo normalno po godinu dana ne stic na red kod specijaliste i nemat mogucnost dobiti odgovarajucu zdravstvenu zastitu

njima je normalno da se ide na posao kad beba ima 8 tjedana i nema izdajanja, nema educiranosti beba ako je i bila dojena nekim cudom, tad prelazi na formulu

osobno nemam nista protiv poroda doma, ali moje iskustvo ovjde je da su im primalje uglavnom neobrazovane i da je ziva lutrija kako ce proci