malo sam čitala vaše postove, i nemojte zamjeriti što ovo pišem, ali mislim da je 90% poroda po bolnici patološki. Ne mislim da je problem u bolničkoj sredini, nego u 100 smjenjujućih doktora, babica i dr. osoblja. Mislim da bi trebalo biti ovako: onaj doktor koji te pregledava taj te treba i poroditi, a ne da se svi na tebi smijene. U konačnici, stvar je i povjerenja pri porodu u osobu koja te porađa, ako tu osobu 1 put vidiš u životu zašto bi mu/joj vjerovala - zato što ima dr. ispred imena :? Čitala sam negdje da je oxitocyn hormon i povjerenja (uz to što je hormon "ljubavi" i drugi nazivi koji mu se pripisuju) i da se prilikom seksualnog doživljaja luči kada u nekog imamo povjerenja i dovodi do sexualne ekstaze. Zato bi više voljela da se rode bore i za opciju poroda u bolnici pod humanim uvjetima, jer da se u tako intimnom trentuku po meni izdefiliraju svi doktori - oprostite mi, nisam osjetljiva, ali to je i za mene previše. Za porod kod kuće, one curke koje znaju moje postove, znaju da nisam za jer se previše bojim za dijete.