potpisujem Vedranu. Hoću reći, ne bi smjele tako postavljati stvari, radi se o odlučivanju o svom tijelu - svako ljudsko biće može odlučiti o svom tijelu osim ako nije malouman ili psihički bolestan. Bila mi je super jedna žena (ne sjećam se više koja - poznata osoba) koja je rekla ovo: "Da muškarci rađaju djecu mi uopće ne bi sada imali ovu raspravu, nego bi lijepo išle kupovati cipele." Istina živa. A mi smo se same do toga dovele. Trebamo se postaviti sve kao jedna: osobno nikad ne bi rodila doma, ali podržavam žene koje to žele. Podržavam pravo na izbor. I nemoj mi sada reći da se radi i o životu djeteta, jer ćeš me zbilja razljutiti - nema majke na ovom svijetu kojoj da kažeš da je život djeteta u opasnosti bi to zanemarila, osim ako nije - vidi gore. A ako u 70-80% poroda dijete ničim nije ugroženo, ne znam čemu ova rasprava, jer dijete će se u 70-80% slučajeva roditi živo i zdravo bez ikakvih medicinskih intervencija. S druge strane, ovo sam već tisuću puta napisala na raznim topicima na forumu: ako će medicinska intervencija značiti da će se moje dijete roditi živo i zdravo - hoćeš mi dati drip, može i galon ako treba. Ali zato i one cure koje ovdje zagovaraju pravo poroda kod kuće zagovaraju da se to radi uz prisustvo stručne osobe koja će primijetiti ako porod ne ide kako treba. Shvaćaš što želim reći, ja ću se i kad bude postojala mogućnost poroda doma i dalje odlučiti za bolnicu, ali zašto druga cura koja želi roditi doma ne bi imala tu mogućnost, nego mora prisilno u bolnicu.