MC, moje mišljenje je da to sve malo preosobno shvaćaš. Ne znam vjeruješ li u znanost, no imaš znanstvena istraživanja koja pokazuju da je porod kod kuće uz adekvatno školovanu primalju sigurniji za majku i dijete ili jednako siguran kao porod u bolnici. Meni nijedan drugi argument ne treba, tu mi sve staje, možemo mi dalje pričati koliko god hoćemo, to će i dalje ostati činjenica. Vjeruješ li ti meni ili ne, ili pakk ja tebi, sasvim je sporedno. Što se tiče intubiranja - koje su sve intervencije bile prije koje su mogle uzrokovati da dijete ne diše? Postoji li nešto drugo što primalje znaju, a što je alternativa intubiranju? Znam da okreću dijete na trbuh, lagano ga protrljaju po leđima, imaju neku prirodnu tinkturu koja potiče disanje. Sve dok pupkovina pulsira, dijete ima kisik. Ako je prerežeš odmah, neće ga imati.

Sad sam, dok sam kopala po netu za anamar, naletila na podatak da je na Novom Zelandu pao mortalitet nakon što su primalje dobile veću autonomiju.

Meni se čini da je tvoje duboko vjerovanje da porođaj nije dovoljno siguran za dijete. Moje je da je, a zaista sam pročitala mnogo o porodima. Možemo raspravljati još sto godina, možeš me zvati ignoranticom, okultisticom, sektašicom, govoriti da imam napabirčeno znanje i što god još hoćeš, čini mi se da u daljnjoj raspravi nema kruha jer se ta naša vjerovanja neće promijeniti, a uvijek od njih polazimo.