-
e cure, sad moram braniti MC - njezin način razmišljanja nije nedemokratičan. Ako ja nikada ne bi nešto napravila, onda to neću niti podržavati - to je način razmišljanja koji je po meni potpuno regularan. Ali isto tako smatram da je i moj način razmišljanja regularan, ja podržavam inicijativu zbog prava izbora, ali to nikada ne bi napravila. Koliko treba osobi da dođe do oštećenja mozga ako ostane bez kisika: 5-10 min, a malenoj bebi još i manje. Neistina je da djetetu porod nije naporan - i naporan je i izrazito stresan, jer dijete se centrifugalno vrti prilikom trudova kako bi moglo proći kroz zdjelične kosti majke koje se šire u kičmu i uklješćuju kičmeni živac. Kičmeni kralježnjaci se pritom razmiču da bi se zdjelične kosti mogle raširiti. To je i bolno za majku i stresno za dijete. To je porod. Kad sam pitala baku kako je roditi (bila sam klinka) samo je rekla grozno, a ona je 6 djece rodila doma, bez ikakvih medicinskih intervencija, i da se razumijemo sve je prošlo u najboljem redu.
Ali, masa cura ovdje na forumu misli da su medicinske intervencije te koje čine prod bolnim i da samo nije njih, to bi bilo super. Netočno. Porod je bolan i stresan dovoljno sam za sebe, a ne treba ti još i medicinsko osoblje koje će na tebe vikati, gledati te poprijeko, govoriti ti da nisi spremna na porod (kao što se dogodilo meni - mislim kakva je to uopće rečenica, kao da imam izbora) i slične gluposti. I onda još ta glupost - ako ne vičeš, ti si prava žena, a ako vičeš ti si mimoza.
Ma joj, zlo mi dođe i kada se sjetim. Ali s druge strane, imam prekrasnu curicu i kad ju sad gledam opet bi sve to prošla.
Hoću reći cure, samo naprijed borite se za što vjerujete, ali mislim da će vam situacija i pri porodu doma biti ista kao i u bolnici, minus ovo što sam navela da radi medicinsko osoblje, pa onda stoga i nešto lakše, a vjerujem i ljepše iskustvo, ali dooobro se informirati do kakvih sve komplikacija može doći.
MC daj to prevedi sa njemačkog jako me zanima, nigdje nisam mogla pronaći koje su sve komplikacije prilikom poroda, samo na netu tu i tamo na kapaljku.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma