Citiraj elin prvotno napisa
Citiraj Kanga prvotno napisa
elin, ne bih se slozila s tvojim razmisljanjima u ovom dijelu:

Citiraj elin prvotno napisa
Porod je bolan i stresan dovoljno sam za sebe,
Vidi ovaj clanak birthpleasure

Za tebe to moze biti okultizam, pretjerivanje, prek******nje ili bilo sto drugo, ali za mnoge zene je stvarnost. Upisala bih se u tu skupinu, cak i uz neoptimalne bolnicke uvjete.
članak je zanimljiv. Samo Kanga ne pretjeruj, ne mislim da je okultizam, pretjerivanje i ostalo što si napisala, zašto bi to mislila i otkud ti to uopće :shock: .
Elin, zao mi je sto sam tako napisala i sto si to osobno dozivjela. Ciljala sam zapravo na opcenito rasireni stav da je porod nesto bolno i da se ta bol sama po sebi podrazumijeva. Cinilo mi se da pricati u tom kontekstu o porodu kao o necem ugodnom, moze zvucati onako kako sam opisala. Pogrijesila sam sto se tebe tice (brzopleto sam donjela neke zakljucke na temelju parcijalnih opisa tvog dozivljaja poroda iz prethodnog posta), a veselilo bi me da sam i sire.

Dušo, kad čovjek misli nešto onda u to mora biti siguran, a ti nisi jer si se našla pozvana da mi kažeš ono što si napisala. Ne govorim to iz zle namjere, reci lijepo ljudima ja mislim to i to i j..e mi se živo jer vi mislite da je to okultizam, pretjerivanje ili prek.....nje.
Hvala na ovoj primjedbi. Strecnulo me, ali u pravu si. Ne radi se doduse o nesigurnosti u ono sto mislim, vise o strahu od kritike (za mene je tema poroda jos uvijek ranjivo podrucje i zato se toga straha ovdje tesko oslobadam) – od tuda ta neizravnost.

mc, jedna mi stvar nikako nije jasna - ako zagovaras bonicki porod kao najbolju (grozim se reci jedinu) opciju za svaku zenu, zasto onda ne pricas o statistikama bolnickih poroda (mozes poceti s mojima )? pitanje nije retoricko.