Vodite računa o tome da je to novinski članak, pisan na način da privuče što više čitatelja. Koliko i u kojoj mjeri je "pravedan" možete i sami procijeniti.

Ja bih taj članak uzela kao primjer što sve može otići krivo u nekom sustavu i zašto je važno informirati se i zastupati i vlastite želje.

Jer ja osobno, čim bih dobila dojam da je primalja nesklona "zdravom razumu" (a primalja koja u slučaju bječančevina u mokraći, visokog tlaka i edema ne želi liječnika nije pri zdravom razumu) - okrenula bi joj leđa i pokupila se, odn. zamolila je da ode i da se ne vraća.

Najviše se slažem s onom gospođom koja je i primalja i liječnica. Porod kod kuće ili u kući za porode je ok kao opcija, ali - u slučaju bilo kakvog naziranja medicinskih komplikacija postoje ustanove koje to mogu bolje riješiti nego jedna primalja sama i bez odgovarajućeg pribora.

A slažem se i s mammom Jouanitom - svaka žena mora biti svjesna da je u konačnici odluka njenja - bilo o tome gdje će roditi, bilo o tome kome će vjerovati. A time, po meni, i veliki dio odovornosti ako nešto zbog toga krene krivo, ako je osoba bila svjesna eventualno poznatih rizika.