Citiraj mama courage prvotno napisa
ovoliko ti mogu reći: interesi (i prava) rodilja za porodom u ugodnoj (i dostojnoj) atmosferi je svakako legitiman (i ja ga potpuno podržavam), ali samo kao razlog da bolnice promjene svoj sustav rodilišta, a osoblje svoj način razmišljanja
e ovo ja potpisujem od riječi do riječi. Samo ne vidim razlog zašto ne bi postojala i opcija za žene koje žele roditi doma uz stručnu pomoć, ali pravu stručnu pomoć osobe koja to radi (pa neka bude primalja, a može to biti i doktor ginekolog opstretičar sa primaljom ili samo doktor ginekolog opstretičar) i sa svim spremnim u slučaju komplikacija i znanjem intubacije ako dođe do potrebe. Ne vidim zašto se to ne bi moglo urediti.
Sad MC ti veliš da se sitacija kod nas mijenja. Ajmo biti iskrene, ja imam kćer i sinoć sam je pogledala i razmišljam da li bi porod pod ovim uvjetima koje sam ja iskusila prije godinu dana bilo nešto što želim za svoje dijete - stresla sam se i od same pomisli. Ajmo tako postaviti pitanje: da li su sadašnji uvjeti poroda u bolnicama dovoljno dobri za našu djecu (koja će u budućnosti rađati u tim istim bolnicama)?
I super mi je ovo kaj raspravljamo na ovom topicu i pro i contra jer na taj način stvarno možemo vidjeti sve prednosti i nedostatke, zato ne pljuvati, molim, cure koje se javljaju contra jer je to itekako produktivno.