Citiraj mama courage prvotno napisa
da li su sadašnji uvjeti poroda u bolnicama dovoljno dobri za našu djecu (koja će u budućnosti rađati u tim istim bolnicama)?
pa sadašnji uvjeti (očigledno) nisu, al' to ne znači (tj. ne mora značiti) da neće biti u budućnosti, zar ne ?! lako će me neka od forumašica koja duže vrijeme prate "rodilišnu scenu" u hrvata uvjeriti u suprotno, al' ja imam osjećaj da pomaka na bolje ima, kako u zapadnim zemljama, tako i kod nas (zanemarimo pojedinačne slučajeve nemara lječnika, pa čak i same nepristojnosti, da ne velim bezobrazluka med. osoblja) ?! :/
promjene se presporo događaju. dok dođemo da stadija da se u svakoj bolnici može roditi tako da se žena ne osijeća kao da je nad njom izvršeno nasilje proći će desetljeća. u nekim sredinama i stoljeća.
mogućnost kućnog poroda, koliko sam shvatila, može se relativno brzo uvesti u hrvatski zdravstveni sustav.

Citiraj mama courage prvotno napisa
moje, eto, mišljenje je da nema potrebe za "bijegom" kući i (po meni) korakom unazad ...

mogućnost izbora vezano uz vlastito tijelo (po meni i suvremenoj feminističkoj teoriji) nije korak unazad, nego korak unaprijed.