ajmo mi, molim, preći s kravica na ljude.
Argenta, ja spomenula 20-30%, ali svih poroda, kod niskorizičnih trudnoća očekivane komplikacije pri porodu su 1% - to sam i napisala jer sam tako pročitala.
Dobro, dakle porod kod kuće može samo za žene koje imaju niskorizičnu trudnoću i kod kojih se komplikacije pri porodu ne očekuju. Tko će to utvrditi, da li doktori na temelju prenatalne skrbi i dijagnoza? Na koji način, uzv-ima, pregledima i sl.? Mislim, pitam budući da već raspravljamo, a ne bi voljela da se opet sve radi kao što je kod nas uobičajeno, ajmo uvesti a kako bu to izgledalo :?
I dalje držim svoje mišljenje iz prethodnih postova - ja sam za pravo izbora. Dorotea me svojim postom nije poljuljala u mom mišljenju, ali mislim da su ovo legitimna pitanja i da ih treba raspraviti.
Da li onda tu dolazi do punog prava izbora tipa: znam da do komplikacija može doći, ali i ne mora i odvagnuvši sve pro i kontra odlučila sam roditi doma?
Da li onda porod u kući nije više opcija, nego kuća za porode u sklopu bolnice? Ovo mi se možda čak i više sviđa, ovo bi čak i ja iskušala.