Zašto ne? Ali i tu bi trebalo dati malo slobode pojedinim pacijenticama da same, ako se smatraju dovoljno informiranima, odluče žele li pojedine pretrage ili ne. Na primjer, moja je ginica inzistirala na uzv-ima kod nje svaki mjesec i još povremene u bolnici. Meni je to bilo previše, ali sam potrošila živaca i živaca dok sam je uvjerila da ih ja ne želim toliko (iz sto razloga o kojima neću sada). Ili, pitanje vaginalnih pregleda. Ili da trudnoću vode kod "svoje" primalje koja će im biti na porodu... itd.elin prvotno napisa
Uvijek će biti žena koje će bez obzira da ovo ili ono htjeti roditi kod svoje kuće. Bilo bi pametnije da se to radi legalno, umjesto traženja rupa u propisima. Također bi bilo pametnije da se promovira asistirani porod kod kuće, jer se u ovakvim okolnostima dogodi da mnoge žene to rade neasistirano. Njima nekolicini možda nije problem, ali može postati itekako problematično ako se taj broj počne povećavati "zato što smo tako pročitali na Rodi" (ili, kod Laure Shanley, ili što ja znam koga).elin prvotno napisa