žalosna istina je ovo, ali ipak istina.anamar prvotno napisa
MC gdje si ti nama tako dugo srećo, već si nam počela faliti.
Kanga, krivo postavljaš stvari: nema zakona po kojem je zabranjeno ženi da rodi doma, barem ja ne znam za takav, a ako netko zna neka me ispravi. Isto tako, primalji nije niti dopušteno obavljati porode, ali da se slučajno nađe kod žene koja rađa mora joj pomoći, na to ju obvezuje zakon. Isto tako i da se ja nađem u kući u kojoj žena rađa moram joj pomoći, ali budući da ništa o tome ne znam moja pomoć se može sastojati samo u tome da odmah nazovem hitnu i držim je za ruku. Vezano za primalju: nađe se u kući gdje žena rađa (šatro slučajno) i porodi dijete, u tom slučaju ona to ne može naplatiti jer to nije zakonito, jer ne postoji samostalnost primalja pa samim time se ne može registrirati za tu djelatnost, niti izdavati račune. Ona pri porodu može biti tamo dobri samaritanac i to je to. I sada se mi borimo da one mogu zarađivati, tako ja to vidim. Ako te iste primalje imaju svoje principe, što ne porađaju žene doma, ali neće jer nije stvar u principima nego u zaradi. Na žalost je porod to postao - čista zarada. E sad, mi smo tu i raspravljamo (i MC i Dorotea i ja i još neke curke) ne zato što smo krute i ne želimo niti milimetar mijenjati svoje mišljenje, nego zato što smo poviše navedenih činjenica svjesne. Isto tako smo svjesne da porod nije nešto bezopasno što bi trebalo ostaviti situaciji kako bu bu jer su životi u pitanju i nekada ne minute nego sekunde mogu značiti između toga da li će majka i dijete preživjeti ili ne.
A ako baš hoćeš, evo ja pomaknula, nakon svih postova, mišljenje za milimetar: podupirem i dalje inicijtivu, ali samo kad vidim kako će to izgledati. Znači da se napravi prijedlog zakona takav da je prvo i najvažnije život djeteta i majke, a onda primalje i njihova zarada. Ako to tako nije ne podupirem.