-
mislim da količinski nema toliko sljedbenika mode koliko se piše i da to nije vrijedno toliko spomena. Svaka "normalna" žena će odvagnuti pro i contra i napraviti što je najbolje za njezino dijete, uopće ne sumnjam u to da smo dobrih 90% takve, dakle ovo o modi je glupo dalje raspravljati.
Vedrana, naravno da si u pravu da materalni i neonatalni mortalitet nikada neće biti jednak 0 i bilo bi nerealno to očekivati. Ali uzmimo statistike npr. nas i Nizozemske: razlika u tom mortalitetu je 4% (nebitno od kada statistički gledaju jer je prevelika da bi pravila razliku). Recimo da zbog statističkog gledanja (oni gledaju ranije nego mi) je razlika u 1 životu - meni je taj jedan previše. Zašto ako nije bilo potrebno, ako ima bolnica gdje bi se taj 1 život možda spasio. Uzmimo i one novinske članke koji su prevedeni, jest da su napuhani, ali gdje ima dima ima i vatre. I sad tebi u budućnosti dođe primalja i veli da možeš roditi doma bez problema (radi njezine zarade), a doktor ti veli ne trebaš u bolnici (radi svoje zarade). Oboje su stručni u tom području, ali kome ćeš se ti kao nestručnjak prikloniti, kako ćeš formirati svoje mišljenje gdje roditi, da li će baš kod tebe doći do komplikacija koje mogu značiti da će ti dijete umrijeti (jer niste na vrijeme stigli do bolnice) ili živjeti (jer je rođeno u bolnici i uspjeli su na vrijeme reagirati, dobro, priznajem može se dogoditi da i oni ne uspiju reagirati na vrijeme)?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma