Marta ja malo prosurfala stranice koje si mi preporučula - super su.
Našla između ostalog i ovaj podatak: u 2004. u Hrvatskoj broj perinatalne smrti 183, broj neonatalne smrti 233, broj majki koje su umrle pri porodu 3. Meni je ovo uznemirujuće, budući sam negdje pročitala da postoje zemlje kod kojih je pri porođajnim komplikacijama spašavaju prvo život djeteta, kao i onih zemalja u kojima pri porođajnim komplikacijama spašavaju prvo život majke, Hrvatska spada u ove poslijednje. Dakle, ako se dogode komplikacije pri porodu doma i prevezu te u bolnicu (nekim čudom hitna dođe u nekom normalnom vremenu), može još uvijek biti kasno da se spasi bebica.
Dvojebe oko CR: CR je porođajna operacija isto kao i epiziotomija, ali je istovremeno i operacija abdomena. I zakaj ja ne bi podržavala žene koje žele elektivni carski - to je glupost. I glupost je reći da se ne slažeš da zdravstveno to plaća. Imam jednu staru susjedu - ta je dio interijera kod našeg doktora opće prakse, a niš joj nije. I svaki put kad je vidim mi se tuži da je nekaj buba, dok nisam jednom popizdila i rekla gospođo stari ste, ako se nakon 50 godine probudite i ništa vas ne boli, provjerite jeste li živi.