Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Pomoc bakterije.....

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Pomoc bakterije.....

Dobila danas nalaz brisa, u vagini puno enterococcus bakterija,pokoja esiricijacooli a na vrtu maternice pokoji enteroccocus, terapija pise penecilin a ja na njega alergicna, nazovem doktoricu i kazem joj da sam dobila nalaz a ona me naruci u ponedeljak i kao da je to cest nalaz u trudnoci i da se nista nemoze desiti do ponedeljka. E sad, dali da ja odem u bolnicu i uzmem terapiju ranije ili da cekam do ponedeljka, nekih velikih smetnji nemam,malo iscjedka i ponekad neki pritisak dolje.
    U 17 tjednu sam trudnoce, do sada sve ok,prije tjedan dana bila na kontroli i bilo sve uredu.
    Pozdrav

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja bih ipak reagirala,a ne čekala tjedan dana za terapiju,ipak si trudnica¨!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mrzim bakterije

ne čekaj ništa, odmah po terapiju

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne čekati s terapijom.Rizici bakterija puno su veći od rizika antibiotika dozvoljenih trudnicama.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

enterococcus spp.-ako ti je ta vrsta je potpuno bezopasan i da ti je nađen samo on ne bi se ni liječilo, a kako ti je nađena escherichia dobit ćeš neku terapiju. mislim ako ti je dr dobra da je možeš poslušati i pričekati, jer ne znam hoće li ti pogoditi pravu terapiju na hitnoj.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ili mišljenje još jednog ginekologa, ja ne bi ništa na vlastitu ruku

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Cure hvala na brzim odgovorima, sada razgovarala s mojoj doktoricom i ona mi kaze da se nista ne brinem, da dodem u ponedeljak i da to nije nista strasno, mislim da cu sacekati jos par dana pa ako nebudem imala vecih problema odem ponedeljak u jutro kako smo se dogovorile.

Ovo me sve pocinje izludivati, prvo mucnine sada bakterije

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja sam cijelu trudnoću imala enteroccocus faecalis i cijelu trudnoću sam pila antibiotike. Bolje imati bakterije pod nadzorom.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a kako da je imam pod kontrolom maksi? na nalazu pise da je osjetljiva na penecilin a ja ga nesmjem uzimati,vec sada vidim bitku bez kraja
    terapiju mogu najranije poceti sutra ili za tjedan dana,po doktorici mogu cekati do ponedjeljka nece se nista desiti

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

jos nesto koja je razlika izmedu enterococcus sp. i enterococcus fel.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

možda dobiješ sintetski penicilin,njega smiješ
    ja sam otprilike prije tri tjedna dobila amoxcil

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Enterococcus faecalis (ili species - to je neodređeni soj enterokoka) može biti dio normalne vaginalne flore, i obično se ne liječi.

Ešerihiju bi trebalo liječiti, ako je to značajan nalaz ("pokoja ešerihija").

Od lijekova stvarno postoji veliki broj antibiotika dozvoljen u trudnoći.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj maksi prvotno napisa
    Ja sam cijelu trudnoću imala enteroccocus faecalis i cijelu trudnoću sam pila antibiotike. Bolje imati bakterije pod nadzorom.
    tak sam i ja popila 3 kure antibiotika, i onda cula od doktorice s infektoloske da se ta bakterija uopce ne treba lijeciti, nego se povuce sama od sebe prije poroda. ja sam smatrala da sam bezveze pila konjske antibiotike.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    Citiraj maksi prvotno napisa
    tak sam i ja popila 3 kure antibiotika, i onda cula od doktorice s infektoloske da se ta bakterija uopce ne treba lijeciti, nego se povuce sama od sebe prije poroda. ja sam smatrala da sam bezveze pila konjske antibiotike.
    Istina meni se povukla prije poroda. Cijelu trudnoću su me napadali enteroccocusi. Pila sam stalno antibiotike da se upala ne proširi, a i najvjerojatnije zbog rizične blizanačke trudnoće.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Anastasia prvotno napisa
    a kako da je imam pod kontrolom maksi? na nalazu pise da je osjetljiva na penecilin a ja ga nesmjem uzimati,vec sada vidim bitku bez kraja
    terapiju mogu najranije poceti sutra ili za tjedan dana,po doktorici mogu cekati do ponedjeljka nece se nista desiti
    Enteroccocusi nisu opasne bakterije. Dobit ćeš neki zamjenski antibiotik. Ja sam pila svakakve. I one pencilinske i one koji nisu.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

enterokok se ne treba lijeciti, u principu, jer je dio normalne flore kod nekih zena.

eserihija se treba lijeciti.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bila danas kod doktorice,s bebom sve uredu,doktorica napravila pregled i sve ok,po ultrazvuku 18+3 po njenom 17+4 sam trudna,kaze beba je malo veca, bebac spavao tako da se nije vidjelo sto ce biti, decko ili cura .
    Za nalaz mi dala betaisodona 3 mjeseca da koristim, i to 7 dana koristiti i 21 dan pauza pa tako jos 2 mjeseca i onda novi bris, inace jedini antibiotik na koi je enterococcus osjetljiv je kod mene penecilin i Polyvidon-jod tako da za sada jedino betaisodona dolazi u obzir kao terapija.Nadam se da cu se ovih bestija bakterija rjesiti.
    Danas se vec super osjecam kad znam da je s bebom sve ok i zato cure jedan veliki

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •