Pitanje sve kaže... navodno ceć godinu dana se ne proizvodi?
Pitanje sve kaže... navodno ceć godinu dana se ne proizvodi?
nema nigdi, ne proizvodi se, a nema ni adekvatne zamjene.....
I ja ih želim (kako smješno zvuči) ali meni je ok zamjena bila Rojazol...iako nema premca za Geonistin :/
Meni je nedavno (prije cca mjesec dana) gin rekao da će se sad napokon početi opet proizvoditi Geonistin jer su navodno potpuno mijenjali ambalažu i pakiranja, a za to treba ponovno proći cijelu proceduru odobravanja lijeka pa ga zato nema već godinu dana.
Kao adekvatnu zamjenu dao mi je Medazol ili Canesten (ovisno o problemu).
Meni je jučer dr predložio Betadine vaginalete na bazi joda jednu turu (na uputama piše da djeluje i na bakterije i na gljivice) i Lactogyn tablete za obnovu flore više mjeseci
Betadine
SASTAV
1 vagitorij sadržava 200 mg kompleksa polivinilpirolidon-joda, što odgovara dozi od 20 mg djelatnog joda.
DJELOVANJE
Betadine je antiseptik čiji je djelatni princip kompleks polivinilpirolidon-jod. Ovaj kompleks predstavlja jodofor, supstanciju u kojoj polivinilpirolidon služi kao prenositelj joda. U dodiru s kožom i sluznicom jod se oslobađa iz kompleksa i pokazuje snažno antimikrobno djelovanje.
Betadine zadržava mikrobicidno djelovanje joda, bez neželjenih učinaka koji karakteriziraju jodnu tinkturu i Lugolovu otopinu. Ne djeluje nadražuju}e na kožu i sluznicu, a može se primijeniti i ispod zavoja, bez opasnosti od iritacije i senzibilizacije, čak i kada se primjenjuje kroz dulje vrijeme.
Mikrobicidno djelovanje Betadina obuhva}a bakterije (Gram-pozitivne, Gram-negativne i one rezistentne na antibiotike), spore, gljivice, kvasnice, viruse i protozoe.
Djelovanje nastupa brzo (15-30 sek.) i traje dulje nego djelovanje običnih otopina joda. Betadine zadržava mikrobicidno djelovanje i u nazočnosti krvi, sline, gnoja i seruma.
Površina kože i sluznice na koju se primijeni Betadine obojena je zlatnosmeđe, što ujedno označava površinu obuhva}enu mikrobicidnim djelovanjem preparata. Boja se lako ispire s kože i svih tkanina.
INDIKACIJE
Nespecifični vaginitis; vaginitis uzrokovan mješanim infekcijama; vaginitis uzrokovan s Candida albicans i Trichomonas vaginalis.
DOZIRANJE I NAČIN PRIMJENE
Liječenje se provodi tijekom 14 dana u bilo kojoj fazi menstrualnog ciklusa, uključujući i dane menstruacije. Vagitorij se aplicira prije spavanja. Nakon aplikacije vagitorija preporuča se uporaba uloška.
NEŽELJENI UČINCI
Mogu se pojaviti znakovi lokalne nepodnošljivosti i nadražljivosti, osjetljivost i nelagoda. U tom slučaju treba prekinuti primjenu lijeka i konzultirati liječnika.
Betadine vagitoriji ne uzrokuju senzibilizaciju, što je inače često pri primjeni običnih otopina joda. Ipak, ne treba ih primjenjivati u osoba za koje se zna da su preosjetljive na jod.
da, Betadine sam ja jednom dobila uz opasku "taj ubija sve što stigne"
samo pazi da staviš uložak ili nešto slično, iscjedak zna biti stvarno obilan
xImga prvotno napisa
stavi ulozak, i nemoj se prepast bojom koja ti izadje sa iscjetkom. ja sam ga koristila u trudnoci i nije mi bas bilo svejedno, stalno sam provjeravala jel to boja od joda ili krv. iako se ispire lako al eto da znas.
hvala cure
jel ste onda zadovoljne betadinom?
a meni je bilo bolje.
ja ti obicno nakon ture antimikotika obavezno uzmem vaginalete aciodsalusa koje stavljam i onda sam mirna recimo pola godine ili do prvog veceg stresa, cim mi malo padne imunitet nasele mi se gljivice, tj. pojacaju se. inace su mi se prvi put javile nakon prve kiretaze i od tada se stalno vracaju kad mi padne imunitet.
Ja na papa testu imam mješanu floru što bi značilo i bakterije i gljivice, pa će valjda betadine pomoći.
Te vaginalete acid. kako se točno zovu?
vaginalete se zovu Acidosalus (sadrze acidosalus tj Lactobacillus acidophilus, beta glucan i hiperici oleum), nemas ih bas svugdi kupit, ja san kupila u jednoj biljnoj ljekarni, kostaju oko stotinjak kn, malo jesu skuplje al meni stvarno pomognu, proizvodjac je MarinaLab (dreznicka 34, zg). imas i kulturu acidosalus koju mozes pit ko jogurt ili apliciat sa tamponom al to ti je malo neprakticno zato su mi draze vaginalete (ima ih 7 i meni je do sad bila dovoljna ta jedna tura).
Meni su pomogle taj put. Samo sam ih jednom koristila kad je isto bio slučaj bakterija + gljivice.
Malo sam zbunjena, mješana flora na papa testu bi trebala biti normalan nalaz, ukoliko nisu prisutni još neki znaci upale.
E da, mene Candida napadne svaki put kad uzimam antibiotike. Upravo je sad jedan takav slučaj (2g cefalexina dnevno) i super izlazim s njom na kraj samo sa češnjakom i Plymicol kremom.
ne znam šta bih rekla...
"Mješana flora + upala" odgovara staroj skali čistoće Papa II i normalan je utoliko što je čest nalaz kod spolno aktivnih žena. Dr. obično ne daju terapiju (barem meni) i smatraju to normalnim al' ajd ti pusti to slučaju. :/
Stari Papa II b se obično liječi, jer ukazuje na upalu, a mislim da se IIa nije nužno liječio.kate prvotno napisa
Zez s njime je taj obilni obojani iscjedak pa moraš stalno biti s ulošcima, koliko traje liječenje, jer svijetlu robu ti npr. oboja. Neke žene jako peče i to moraš odmah reagirat, mene ništa nije peklo, ako se dobro sjećam, bilo mi je kratkoročno pomoglo (kod mene su sve te vaginalete "kratkog dometa" i efekt ne traje dugo). Imam dojam da mi lactogyn, recimo, stvarno pomaže držat gljivice podalje ili sam sad u takvoj fazi, ne znam.kate prvotno napisa
kakva su vam iskustva sa VAGISAN vaginaletama?
ja ih momentalno trošim, po prvi put.
One koliko znam samo održavaju zdravu floru (i faunudinna prvotno napisa
) da ne bi došlo do problema, ali kad se problem pojavi ne rješavaju ga. Ja ih obično koristim nakon nekih "jačih" vaginaleta kojima kao rješim problem, pa ono čisto preventivno..........
To nije iscjedak, nego rastopljena vaginaletaina33 prvotno napisa
. Što se tiče obojanosti robe, jod na zraku oksidira, pa se fleke obezboje kroz kratko vrijeme, s pranjem sve odlazi.
Meni bi iscurio već za par sati.
meni je dr. savjetovala da ga navečer stavim netom prije spavanja, znači ležečki u krevetu. do jutra ne bi skoro ništa iscurilo, ali zato ujutro nakon wc-a ...![]()
Uh,ja sam koristila većinu vaginaleta na tržištu.Na Geonistin sam valjda već bila imuna,ništa mi nije pomagao.Meni je Rojazol uglavnom pomagao,ali kratkoročno.Moj problem sa gljivicama a i drugim beštijama se riješio nakon šta sam prestala koristiti Diane 35.Čini mi se da mi je Betadine isto bio ok.
može li betadine uz dojenje? malo me uplašilo ono što piše u uputstvima, a ne vjerujem baš svojoj ginekologici koja mi ih je prepisala (šiznula je kad je čula da još dojim. jesam li svjesna da preko mlijeka moje muško dijete dobiva estrogen??)
Ja sam ovaj put dobila neke Gyno Daktarin...ok su...
si probala ovo rjesavati promjenom prehrane?zhabica prvotno napisa
ili homeopatskim tretmanom?
meni je homeopatski pristup pomogao jaaaako jer ne lijeci simptome (prvo gljive pa onda bakterija pa zacarani krug pogotovo kad ti padne imunitet) nego uzroke i to u cjelini - morala sam neko dulje vrijeme paziti na odredjene aspekte prehrane i cijela stvar se uistinu izlijecila
sad kad se nesto pojavi, prvo zovem homeopaticu ili sama rjesavam pokusavajuci promijeniti ono u mojem zivotu/prehrani najvise utjece na odredjeni problem. uvijek malo dulje traje, ali su i ucinci poboljsanja duuuuugotrajni, a ne samo do slijedeceg stresa
pa o homeopatiji znam malo i nisan se pokusavala lijecit na taj nacin.saska7 prvotno napisa
a promjenom prehrane/smanjenjem stresa recimo da da - imama trikova koje san skuzila s vremenom da mi pomazu - to radim![]()
Da,fakat. Hvala zhabica
ACIDOSALUS je probiotik s visokom terapijskom koncentracijom živih klica Lactobacillus acidophilus. ACIDOSALUS sadrži LACTOCIDIN koji djeluje kao prirodni antibiotik vrlo širokog antimikrobnog spektra, osobito kod Escherichia coli, Enteraccocus, Proteus, Pseudomonas bakterija, Salmonelae, Chlamydie, HPV, Rota virusa, a posebno dobro protiv gljivice Candide albicans.
http://com.hok.hr/web/marinalab/acidosalus_hr.html
ja sam od privatnog ginića dobila mysticline vaginalete
rekao je da je to zamjena za geonistin
trebaju se čekati do 3 tj. ( naruče se u ljekarni na Trgu)
i uz njih se smije dojiti
ja sam dobila informaciju od gina da će se geonistin pojaviti tijekom svibnja :/
živi bili pa vidjeli!
To je stvarno dobra vijest! Meni je geonistin bio jako dobar, a Betadine sam dobila u ovom periodu dok nije bilo G. i totalno me iziritirao.
Geonistin bi trebala početi proizvoditi Pliva. Stalno obećaju, trebali su početi još prije Nove godine. Mo'š mislit... :/
Curke, za one koje ne znaju, Geonistin je ponovo u prodaji. Ja danas dobila recept od ginekologa, veli da ga ima u ljekarnama.
Lulu prvotno napisa
I mene zanima betadin uz dojenje, jer nisam sigurna je li prilikom propisivanja gin. imao na pameti da još dojim. Pretpostavljam da je "manje opasno" ako se radi o većem sisavcu (moja K. ima skoro 2,5 god.)?
Lulu prvotno napisa
I mene zanima betadin uz dojenje, jer nisam sigurna je li prilikom propisivanja gin. imao na pameti da još dojim. Pretpostavljam da je "manje opasno" ako se radi o većem sisavcu (moja K. ima skoro 2,5 god.)?