Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Minimalno dvije isplate?!

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Minimalno dvije isplate?!

Bila sam na rodiljnom do 06.03. ove godine, nakon čega sam tražila mirovanje ro do 3 godine starosti djeteta.

Obzirom da sam saznala da sam trudna, vratila sam se na posao 01.04., plan mi je odraditi mjesec dana (reklo mi u HZZO-u da moram, jer se inače ro smatra fiktivnim, koja glupost...) i uzeti bolovanje jer već sad jedva živim od mučnina.

Mene zanimaju dvije stvari:
    - koliko je max. bolovanje do izlaska pred komisiju za mučnine, odnosno povraćanje u trudnoći;
    - ona priča sa minimalno dvije isplate da bi mi se nova rodiljna naknada vratila na 100% plaće... da li te isplate moraju biti zaredom ili među njima može biti mjesec, dva, tri komplikacija?

Hvala!

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Za ostalo ne znam, ali meni je bilo 3 mj., ali sam se zeznula, jer se ne računa zadnji, tako da zapravo ispada da moraš raditi 4 mj. Dobro se raspitaj da se ne zezneš kao ja.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako moras imati 2 isplate onda trebas raditi 3 mjeseca, pod uvjetom da placu dobivas redovno. Racunaju se samo isplacene place.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala cure, ali nisam to pitala. Znam da se ne računa isplata u mjesecu otvaranja rodiljnog dopusta i da trebaju minimalno dvije isplate.
    Ono što me zanima je da li isplate moraju biti mjesec za mjesecom ili mogu između imati 'pauzu' u vidu bolovanja.

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

što se tiče bolovanja za mučnine, ako se ja dobro sjećam, meni je doktor rekao 2 mjeseca.

a mislim da imaš i negdje tu na portalu (pod pravnim dijelom) listu najčešćih bolovanja koja mi koristimo, pa bi mogla tamo naći točno.

za isplate ne znam, ali možeš pp-at djenku, ona se iz istih razloga vratila na posao na neko vrijeme krajem prošle godine.

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Ako moras imati 2 isplate onda trebas raditi 3 mjeseca, pod uvjetom da placu dobivas redovno. Racunaju se samo isplacene place.
    Meni je ovaj mjesec dignuta placa, i trudna sam 6tjedana. Znaci, dovoljno je da dvije place sjednu na racun da bi taj (veci) iznos imala prvih 6 mjeseci?!
    Jer sam se vec mislila kako cu raditi 7 mjeseci da bih imala tih 6 placa...

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo saznah (u mom slucaju) da se ipak gleda prosjek zadnjih 6 placa, tako da ili cu raditi jos 6 mjeseci i primati otprilike puni iznos place (s obzirom na satnicu) ili ce mi se gledati prosjek onih prijasnjih nizih placa i ovih visih...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

[quote="Hera"]što se tiče bolovanja za mučnine, ako se ja dobro sjećam, meni je doktor rekao 2 mjeseca.

Za bolovanje na šifru povračanje imaš 90 dana do komisije.Za krvarenje 60 dana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •