Moja znanica ima hiperaktivno dijete od 6 godina. U Suvagu su im dali neke tablete za epilepsiju koje su oni, u dogovoru sa Sabolom, odbili davati djetetu jer bi ga otupile. Problem je što maleni nije dobio nikakvu drugu terapiju i roditelji ne znaju što da rade s njim. Već su svi na izmaku snaga. Čitala sam davno u jednom njemačkom časopisu da postoje terapije koje dijete umire i omogućuju da normalno funkcionira. Terapija je uključila i posebnu prehranu, vježbe... Sabol im je rekao da ga ostave tako do puberteta. Zar je moguće da se kod nas nitko ne bavi takvom djecom? Zar naši doktori još uvijek primjenjuju metode koje su vani odavno napuštene? Roditelji zadnje nade polažu u Petrovićev med. Može li on zaista pomoći djetetu s takvim teškoćama? Ima li netko iskustva?
Dječak o kojem sam čitala, imao je težak stupanj hiperaktivnosti. Nakon terapije krenuo je u normalnu školu i dalje funkcionirao kao i svako drugo dijete. Naglašavali su važnost da se takvoj djeci ne daju šečeri i još neke namirnice koje "proizvode" puno energije.
Sigurno ima pomoći i za malog Tonija.