Citiraj ASTRA prvotno napisa
Citiraj mamasch prvotno napisa
Lory, zanima me iz kojeg ste razloga uopće uspavljivali dijete uz TV, uz beskrajno ležanje uz nju... ? Srećom, nemam takvo iskustvo ali bih voljela pokušati shvatiti imaju li roditelji stvarne, objektivne razloge za takve postupke.
moram priznati da sam se i ja ovo pitala, pretpostavljam da je riječ o roditeljima koji i sami vole zaspati uz tv, odnosno taj im podražaj uopće ne smeta da zaspu. ja ne mogu zaspati, a da nisam potpuno smirena, da sve nije spremljeno, pripremljeno za jutro, pogašeno, tiho i vrlo mračno...
mamasch jedan i jedini (iako kretenski) razlog je taj što se meni nije brojalo ovce i buljilo u tamu. pa bi upalila tv da ja nešto odgledam dok se ona uljuljava u san. krivo. i nikom preporučljivo. zgazila i sebe i malu. a "uspavljivanje" je postajalo sve dulje i dulje. naravno da bi nju tv razbudio umisto uspavao.

ASTRA, u pravu si. meni tv dođe ko sedativ. legnem, namistim se, upalim tv i odgledam ravno 5 minuta najnapetije serije ili filma. i zaspem ko klada. jednostavno ne mogu držat oči otvorene (doduše radim, rano se dižem, trudna....pa nije čudo šta se ukomiram brzinom munje. ali je tako i inače-uz tv zaspem ko mala beba).
sal L. ide spavat sama u sobu, nikakvih svijetlećih objekata nema, nema tv i zaspe sama vrlo brzo. a onda nastupam ja u sobu i moje "dugotrajno" gledanje tv-a.