Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Kad pada noć . . .

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Kad pada noć . . .

R ima 2 ipo mjeseca i jede otprilike svaka 3 sata jedino navečer zaspe oko 9 i spava do 3. Oko tri se probudim punih dojki i sve je u redu cijeli sljedeći dan, ali kako se primiče večer on papi malo češće pa mi se čini da bi mu trebalo još malo mlijeka za potpunu sitost (Malo se buni ali svejedno zaspe). Inače je malo lijen vući iz mekanije cike. Je li tko imao sličnih iskustava?

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

to ti je normalno ja bi dala drugu cicu kad se pocne na ovoj buniti ili bi jdnu "cuvala" od popodneva pa do vecernjeg uspavljivanja bas za to

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

tako je svima

ne daji nista dodatno, samo stavljaj na dojku i kad ti se cini da vise nema nista, naravno, ako on to trazi

moguce je i da ne zeli dojiti, nego samo dudati i koji put povuci malo mlijeka za umirenje, a prazna dojka je za to najbolja

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pridružuejm se s pitanjem. Ja pokušavam do kraja s relaktacijom (još uvijek dajem bočicu ili dvije popdne/navečer) kada mi se čini da imam manje mlijeka a malena bi cicala. Isto mi se čini da baš dobro ne vuče kada su grudi mekše. Inače su podoji po noći i oni ujutro super kada prođe dosta vremena pa se grudi lijepo napune. Ma stavljam ja nju da ona vuče ali nisam primjetila povećanje popodnevne/večernje proizvodnje da ju onako lijepo mogu nahraniti i da ona sva sita zaspi (makar uvijek zaspiva na mojim grudima, ono malo vuče, mazi se i zaspi). I jedno pitanje, kada ona onako malo cicka tj. više spava, da li je to dovoljan impuls mozgu za više hormona da se stvori i više mlijeka?

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ne pada mi na pamet dat mu ništa dodatno. Inače je on super beba pojede i traži tek za tri sata. Jede u 10,13,16,19,21,3ipo,6ipo. Sam je sebi stvorio ritam, ja mu naravno dam kad god traži. Ako mu u 21 dam L ciku pa u 3 desnu L dođe na red tek za 9 h a preko dana pojede obje tako da mu do navečer ne budu tako pune. Zanima me pune li se one ovisno od podoja do podoja ili ´znaju´ kad je dan pa se trebaju punit obje svaka tri sata ili noć pa se rjeđe pune. Nekoliko puta sam mu ostavila izdojeno mlijeko jer smo bili razdvojeni i on preko dana popije oko 120, a navečer 140-150 pa mi se čini da mu baš tih 20 fali da zaspe bez problema jer kad popije 150 na bocu već na rukama spava.
    Tito meni se jednom desilo da mi je nestalo mlijeka pa sam se nakon svakog podoja izdajala(pa i u prazno) iako kažu da nije potrebno meni je pomoglo. Nakon tri dana sve je bilo po starom.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Na vaša konkretna pitanja vam ne znam dati stručan odgovor,
    ali mogu iznjeti svoje iskustvo.
    Sike su mi neovisno o danu ili noći- nekada ''punije'', nekada ''praznije''.
    L. nema nikakav raspored niti sam mu ga ikada nametala. Nekada siki svakih 3-4 h, nekada 3 puta u 2 sata. Nekada se po noći probudi 3-4 puta, nekada samo jednom.
    Zatim- dužina podoja traje od 3 min - pa do 45 min. Ovisi dali se na brzinu naklopa ili gušta.
    Bez obzira na ''napunjenost'' iliti ''praznost'' dojki NIKADA nisam razmišljala koliko imam mlijeka, dali se najeo ili je gladan. Jednostavno sam se prepustila i vjerujem svome tijelu da se za sve pobrinulo. L. je sretna i vesela beba koja super napreduje.
    Ne vidim razloga za vaše dileme i pitanja. Po čemu zaključujete da je dijete gladno, da ''nemate'' mlijeka (to je MIT) itd.
    Toliko od mene dok vam se ponovno ne javi netko od savjetnica.

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Pa nitko nije spominjao dvojbu ima li mlijeka ili nema ili jesu li gladni nego me zanimalo postoji li način da povećam večernju proizvodnju da on bude sit i zadovoljan,a ne da vuče i ljuti se. A raspored ni ja nisam R-u nametnula već ga je on sam stvorio. Naravno da mu dam kad god traži ali to se obično svede na isto vrijeme s odstupanjima od pola sata-sat gore dolje. Da ne bi bilo zabune ne uvodim ja nikakve režime već je on sretna i zadovoljna beba koja jede otprilike svaka 2 ipo- 3 sata, sisa 15-20 minuta, ima 7-8 popiškenih i 3-5 pokakane pelene. Uostalo ne bi spavao 6 h po noći da je gladan ? ? ? :?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mozda samo ima vecernje nervoze, bez da je ekstra gladan.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj štrumpf prvotno napisa
    Pa nitko nije spominjao dvojbu ima li mlijeka ili nema ili jesu li gladni nego me zanimalo postoji li način da povećam večernju proizvodnju da on bude sit i zadovoljan,a ne da vuče i ljuti se. A raspored ni ja nisam R-u nametnula već ga je on sam stvorio. Naravno da mu dam kad god traži ali to se obično svede na isto vrijeme s odstupanjima od pola sata-sat gore dolje. Da ne bi bilo zabune ne uvodim ja nikakve režime već je on sretna i zadovoljna beba koja jede otprilike svaka 2 ipo- 3 sata, sisa 15-20 minuta, ima 7-8 popiškenih i 3-5 pokakane pelene. Uostalo ne bi spavao 6 h po noći da je gladan ? ? ? :?
    Ok, nikoga ja ne osuđujem. Rekla sam da samo iznosim svoje iskustvo-što znači da nisam niti mislila da si ti nametnula neki raspored. Možda i L cica u podjednako vrijeme svaki dan ali ja to jednostavno ne pratim.

Ako ti on spava 6 sati znaći da je sit, upravo iz tog razloga ne vidim zašto onda pitaš:
    nego me zanimalo postoji li način da povećam večernju proizvodnju da on bude sit i zadovoljan,a ne da vuče i ljuti se.
    Proizvodnju mlijeka ćeš povečati češćim stavljanjem na cicu ili izdajanjem.
    Sretno

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

strumpf, da ima razloga da se poveca vecernja proizvodnja, vjerujem da bi to tvoja beba napravila

odnosno, sigurno ima neki razlog zasto beba ne vuce dobro navecer

npr. mozda nije gladan, nego samo nervozan i umoran od svega sto mu se dogadja tijekom dana?

ili je nesto drugo? ima li neki razlog zasto ti se navecer cini bas gladan? majka si mu i najbolje znas

jer mlijeka u dojkama ima i kad se cini da nema nista

tito, kod tebe je drugi problem, jer ti je beba bila naviknuta na bocicu i ne zeli ili ne zna vuci jako, a osim toga su navecer dojke inace ispuhanije (iako jos ima mlijeka unutra), mlijeko teze izlazi, a ujedno i dijete nervoznije i umornije i ne da mu se dodatno truditi

dobro radis sto stavljas bebu na sisu kad god trazi, pa makar i samo za uspavljivanje, sve to dobro cini i bebi i tebi

a za adaptirano - ako tebe smiruje ta (mizerna) kolicina adaptiranog koju beba popije, onda OK

ima jako puno mama koje se ne mogu rijesiti te zadnje boce, cesto puta bude i kolicina od samo 50 ml, ali mamama to iz nekog razloga daje nekakvu sigurnost

da budem iskrena, ja to bas i ne razumijem, ali je dosta cest slucaj

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Možda je stvar u tome što kažeš da su navečer dojke ´ispuhanije´,a možda ja jednostavno nisam navikla da se on malo muči i podoj malo duže traje. A možda samo tražim dlaku u jajetu . . . H V A L A

smich avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Bez obzira na ''napunjenost'' iliti ''praznost'' dojki NIKADA nisam razmišljala koliko imam mlijeka, dali se najeo ili je gladan. Jednostavno sam se prepustila i vjerujem svome tijelu da se za sve pobrinulo.
    Volim ovakve rečenice pročitati.
    Ja se stalno moram na to podsjecati jer me nekako ipak stres i puno pitanja pomalo razvaljuju

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Štrumpf, i mene je to pitanje mučilo kad je moja beba otprilike bila kao tvoja. Ti večernji podoji su mi bili psihički iscrpljujući kad je znala visiti na cici i po sat vremena. Pa sam 'šaltala' lijevo, pa desno, pa opet lijevo i tako dok ne zaspi. Do ponovnog buđenja. Na kraju je to prošlo i shvatila sam da je to vjerojatno bila 'faza', s tim da u toj dobi nije spavala 6 h u komadu bez dojenja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •