-
-
pa tvoj nalaz nije loš! Nije mi jasna preporuka za AC :?
Jel ti to baš na nalazu, ili je to netko tumačio?
Meni je nalaz kombiniranog 1:386 pročitan kao uredan nalaz (doduše meni je dobni rizik 1:364).
Mislim da nemaš previše razloga za brigu, a na AC naravno ne moraš.
I da, postoje barem tri topica sa istom temom pa možda nebi bilo loše da se tamo "pojaviš"
-
Čuj, ja se sad točno ne sjećam, a nemam tu nalaz. Znam da je meni bio rizik 1:13000. Tako da je ovo i loše, a opet ne zvuči baš tako strašno.
Jel' imaš onu tablicu na nalazu? Jel spadaš u srednje rizične ili jako rizične? Ne sjećam se vrijednosti.... :/
-
Pretpostavljam da ti je ACZ preporucena zato sto ti je kombinirani rizik duplo veci nego dobni, tj. biokemijski dio testa je los: nizak PAPP i visok BhCG u kombinaciji mogu upucivati na Down (obje kor. MOM vrijednosti bi trebale biti oko 1,0). Inace, ovaj rizik spada u srednji i ustvari vecina dr-ova cini mi se da za ovakav nalaz ne bi preporucila ACZ - buduci da je rizik za pobacaj nakon ACZ 1:200, ACZ se obicno preporucuje ako rizik od Downa nadmasuje taj omjer, tj. ako je veci od 1:200.
Vise o probiru i ACZ imas na sljedecim stranicama:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=19572
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=58911
(sigurna sam da je bila jos neka, ali je sada ne mogu naci)
Nadam se da ces donijeti odluku koja ce biti najbolja za tebe. Sretno!
-
Ja sam imala povišen rizik 1/138, a dobni je bio oko 1/460, trudnoća nakon IVF, početak: blizanačka, kasnije ne i ispostavilo se da je to bio razlog lošeg double testa...
Išla sam na detaljni UZV u Polikl.Vili, u 17.tj. i naručena bila za 19tj. prvi puta je uzv bio ok i dogovorili smo se da naćemo raditi uzv ako i drugi uzv bude u redu, međutim s bebom je bilo sve dobro, ali pupčana vrpca je imala samo jednu arteriju i zbog toga smo napravili amnio...ali isto tako iz razloga da budemo mirni do kraja trudnoće i jer su kod mene postojali svi dobri predznaci da će zahvat proći uredu...
Dr. je tražila da napravim cerv.briseve, koji su bili negativni, nije bilo kontrakcija, upala i sl.
Sada kada sam dobila nalaz, mislim da mi je drago što sam išla, jer sam tek sada počela uživati u trudnoći i bebici onako kako treba...
Sve ovo sam ti napisala možda ti pomogne da lakše odlučiš, jer znam kako ti je, ja sam nakon svoga nalaza bila jako uznemirena...
Mislim da će i kod tebe biti sve ok....Posavjetuj se sa nekim dobrim liječnikom, ja sam imala sreću jer sam došla u dobre i iskusne ruke i to bih željela i tebi....
Nadam se da sam malo pomogla....
-
BOK ! BILA SAM VADIT BETU HCG I NALAZ JE OVAKO
BETA HCG <5 norm: <5
na šalteru mi je rečeno da nije trudnoća,strah me da ju nisam krivo čula,a ginekologa zovem i ne mogu ga dobit.znači da je veća od 5 tj.pozitivna pisalo bi onda valjda točno koliki je iznos bete? po ovome nisam truna jel tako...smirite me :shock: :shock:
-
Po ovom tvom nalazu se vidi da ti je beta manja od 5 (<5) dakle ne, nisi trudna
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma