Freja prvotno napisa
Ja imam razumijevanja za situaciju u vrtićima i ne zamjeram odgojiteljima što imaju toliko slobodnih dana, ali mi je zaista, zaista blesavo da vrtići prate školsku godinu u smislu spajanja grupa kad traju školski praznici. To zaista nema logike. Istina, djece bude manje, ali ne nužno zato jer su školski praznici, nego zato što većina roditelja koja se nekako može snaći radije izbjegava dežurstva i spajanje grupa. Barem je tako kod nas u grupi i u to sam sigurna jer sam razgovarala s drugim roditeljima. Mnogi čim vide anketu pronalaze druge načine, ako ih imaju. To je vrsta ucjene i to je ono što mene ljuti. Meni bi bilo poštenije da odgojitelji slobodne dane i godišnji koriste tijekom cijele godine pa da tada u skupinama bude po jedan zamjenski odgojitelj, a ne da se spaja po pet grupe s dvije svima nepoznate tete i to za svaki blagdan i produženi vikend usred godine. Slažem se da je kolovoz specifičan, ali je jedan, a ispada da je takav i prosinac, pa ožujak/travanj pa opet svibanj/lipanj,...