Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 138

Tema: Ulošci, tamponi...

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ovo mi izgleda prelako za sašiti. Jesu li u potpunosti pamučni (čini mi se da je to flanel kao i u pelenama) ili imaju neki nepropusni sloj. Jel ima AIO uložaka ?

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Saška, ove koje je klmama kupovala, (a i ja ih cekam da stignu ), su svi AIO, osim dnevnih. imaju jedan polupropusni sloj na dnu, ostalo su prirodni materijali. javi cu ti vise kad mi stigne posiljka.

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja zaboravila na svoje obećanje pa evo jednog poduljeg posta, nakon dva ciklusa odrađena s platnenim ulošcima:

moji ulošci, gore imate sličice, nisu baš AIO, jer sam željela prozračniju varijantu (počela sam izbjegavati pvc gaćice kod pelena, pa nisam ni sebi htjela kupiti takve uloške). imaju nekoliko slojeva flanela i donji sloj je fleece, koji ima sposobnost nepropuštanja vlage, je umjetan, ali nije pvc. iako sam bila malo nepovjerljiva prema njemu, oduševio me, pa sam nabavila i par gaćica od fleecea za brunu, no moram spomenuti da mi je nevjerovatno otkriće - vuna! te gaćice su sjajne, ne propuštaju, i ne moraju u pranje često, pa ako ikad naletim na uloške s donjim slojem vune, sigurno ću ih kupiti, jer je to 100% prirodan uložak.

odo ja u neke druge vode, no kad sam se odlučivala za uloške, nisam htjela s krilcima, jer mi se nekako činilo da bi ta krilca odvukla vlagu s donje strane, po principu pelene, iako je mogućnost mala jer ja u uloške ne piškim...bar ne namjerno. svejedno, uzela sam baš ove pravokutne, bez krilaca.

kako ja nikad nisam voljela ultra super tanke uloške, jer me živcirao prazan prostor između njih i tijela, i osjećaj kad curim, nego sam kupovala normalka debele, tako su mi i platneni baš dobri, iako bi se netko tko koristi tanke možda morao priviknuti na njih, no nije big deal. ionako mi u tim danima nije do uskih hlača i minica...

ispočetka sam od straha stavljala dva, jedan na drugi, no kad bi ujutro skužila da ispod prvog nije procurilo ništa, prestala sam. za prva dva dana koristim velike, poslije srednje, pretkraj one najmanje.
    dva kompleta su mi taman, jer ih perem s pelenama.
    kako nakon tri poroda, a i sad kad me skrši alergija (od prekjuče je gadno) i ja imam problema sa zadržavanjem mokraće pri smijanju/kašljanju/kihanju, super mi dođu jer ne moram nositi plastiku po cijele dane. stavim bilo koji, svejedno, samo da ne procuri...

mijenjam ih kao i jednokratne, kad je potrebno, s tim da mogu duže durati jer nema onog stvaranja lokvice na vrhu, jednostavno sve upije tkanina, a kad ih ispirem, sa te fleece strane iziđe hrpa krvi, koja se uopće ne vidi inače, stvarno dobro zadrži. kad skinem uložak, isperem ga hladnom vodom, i bacim u kanticu s hladnom vodom, po vrućinama sam znala dodati leda unutra. nema mirisa!!!iz kantice, niti uložak smrdi kao što jednokratni smrdi. bar meni se čini tako. nakon dva dana najviše, bacim ih s pelenama u mašinu na 60 i oprem s malo detredženta.
    nikad ne perem veš na 90 (dok nisam kupila platnene pelene, nisam obraćala puno pažnje na prašak/temperature/omekšivač, bitno da se opere) i nikad ne stavljam omekšivač. samo par kapi čajavca ili lavande za dezinfekciju/miris. ne vidim problem pri pranju printova na 60, kao što perem i printane pelene. btw, printovi mi pomažu da se krv manje uoči, kod namakanja, iako ih okrenem naopačke, pa se kroz flecee ne vidi krv, kao i ako ostane koja fleka, print ju smanjuje, na bijelima se nekad vide lagani žućkasti tragovi, to bacim na sunce. no kako sam s pelenama cijepljena na fleke, ne dira me. ne mislim ni da treba prati uloške na 90, ako je dovoljno za govance, dovoljno je i za krv. na kraju krajeva, uvijek šnjofam sve što iziđe iz mašine, i zavrtim jedno ispiranje sa sodom ako mislim da treba.

na poslu imam uloške u vrećici čiste, u drugu stavljam prljave. vrećica je mala, crna, nepropusna i nitko nema pojma što nosim u wc, za razliku kad sam nosila jednokratne. nekad stavim preklopljeni čisti u džep hlača dok idem u wc. ako sam sama, isperem ga hladnom vodom, ako ne stignem, samo ga bacim u vrećicu za prljave dok ne dođem doma. ni po onim vrućinama nije bilo nikakvih miomirisa iz moje ladice na poslu. nije mi to bio neki big deal.

i da odgovorim nekome gore: ja sam svoje kupila s popustom preko e-baya, nova dva kompleta, ali kako u hr nema paypala, dogovorila sam se da pošaljem novac poštom.

to bi valjda bio kraj moje ode platnenim ulošcima, mene ne treba puno potezati za jezik kod tih stvari. ako vas zanima još nešto, pucajte...

p.s. na jednom sam američkom forumu čitala kako neke mame spominju da im se ciklus unormalio od korištenja platnenih-manji izljev, manje boli, manje gin.problema...bilo istina ili na psiho bazi, meni svejedno

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

klmama, meni je ovaj post bio prekratak - cini mi se da sam na putu ka ovisnosti.

meni je motiv za kupovinu platnenih ulozaka Candida - ne mogu je se rijesiti vec vise od pola godine, nakon mnogo terapija antibioticima (2 upale pluca i jos ponesto). cak mi se prije dva ciklusa desilo da 2. dan ciklusa osjetim Candidu da se budi i tad sam odlucila da promijenim vrstu ulozaka i kupim platnene.

klmama - narucila sam onaj paket sa vrecicama (lavander indulgence), onaj paket na bube i tri new moon uloska, ocekujem ih ove sedmice.

naravno, jos uvijek se nadam da cu ih poceti koristiti tek za godinu, a dotad kupovati platnene pelene ;--)

Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

E baš ste me zagrijele za ove platnene uloške. Samo ima jedan "mali" problem, moje M su toliko obilne da nisam baš sigurna da bi to neki pamuk mogao izdržati. Koliko god svi ti ulošci bili loši, meni 5 dana omogućavaju "normalan" život. Ima li neko iskustva i da li da ih i ja naručim, tj. hoće li izdržati???

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

wewa, čekam info i slike

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iako bi se netko tko koristi tanke možda morao priviknuti na njih
    Evo, cim ih pocnem koristiti, javit cu ti koliko mi je trebalo da se priviknem.

Wewa, jesi uzimala od Renee (NewMoon)? Kako si placala? Isto u kuverti kao klmama, ili?

Ja sam ih uzela iz dva razloga: prvi, ako vjerujem da je bolje za dijete, onda je bolje i za mene, osobito sto koristim dnevne vec par godina, neprekidno (iz gore vec navedenog razloga) + od plastike sam znala dobivati rane na rubovima gdje su krilca prelazila na vanjsku stranu gacica, kao zuljeve, uzasno neugodno i bolno. Mozda rijesim problem.

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

wewa, nigdje nisam uspjela naći ovo :
    klmama - narucila sam onaj paket sa vrecicama (lavander indulgence
    daj baci link

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Što ja sve ovdje neću naučiti....Mislim da ću i ja vašim stopama.
    I ja sam prije imala problema, ne velikih i strašnih ali dovoljno za gnjažavu i rješilo se to.Uglavnom kad sam ostala trudna milina, ništa,sve 5 i sad kad sam opet dobila M već sam imala laganu upalu. A da ne govorim koliko me ti jadni ulošci iritiraju. A kaj se dnevnih tiče, ne koristim ih uopće...Meni to ne treba.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja jesam platnenasica, ali na platnene uloske jos necu, sreca pa mi plasticnjaci jos ne stvaraju probleme. Zapravo, najveci mi je problem na poslu, fakat se ne mogu zamisliti da idem u WC, kroz cijelu sobu, s vrecicom, pa kako malena bila, i vracam se i spremam prljave u ladicu. MOzda kad nastupi obecana nam rekonstrukcija, ali do tada nema sanse.
    Inace, u cijelu filozofiju vjerujem

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo linka za Lavander Indulgence set:
    http://cgi.ebay.com/LAVENDULGENCE-SC...QQcmdZViewItem

klmama, paket ocekujem krajem sedmice, ali obzirom da je ovo BiH, mozda i tek iduce, posta nam je uzas. od slicica nazalost nista, jos nemam digitalca, a ni usb kabl za mobitel...

Busybee, jeste, kupila sam od Renee, preko eBaya, a placala sam kreditnom, islo je bez problema istina, moras imati Visu ili Amex.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se nisam uopce uspjela registrirati jer nema na listi Hrvatske.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

wewa, ako ti se da, daj mi napisi na pp kako si se uspjela uopce registrirati na ebay kad na listi zemalja s kojima rade nema ni RH ni BiH.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Busybee, vjerovatno si se pokusala registrovati na PayPal, tamo nema niti jedne od nasih zemalja. ali, sva placanja mozes obaviti i bez Paypala, a registrovati se mozes na eBay bez problema

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Objasni mi, pliz, na pp jer bih nesto uzela od Renee, ali ne bih slala u koverti lovu.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Imas pp

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Stigao paket! :D
    dakle, stigli su New Moon Pads od Sweet Cheeksa, kupljeni na eBayu, placeni kreditnom, paket stigao za 10 dana, ukljucujuci dva vikenda.

ugodno me iznenadio format ulozaka, zaista su dovoljno veliki, nije ni cudo sto upijaju. iznimno su mekani, print je luuuuud (uzela sam saru na bubamare i krave, ne zna se sta je sladje). jedva cekam da ih isprobam, pa da vam javim i prakticna iskustva.

(istina, jaaako bih voljela da to prvo koristenje saceka nekih 9 mjeseci.)

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

wewa, sta je unutar tog uloska? Ovako vidim kako izgledaju, ali me zanima da li samo saviju platno i sasiju ili ubace vatu pa to zatvore i sasiju ili nesto drugo.
    Citajuci ove postove danas sam odlucila otici i kupiti vatu i pamucni frotir da sama sasijem ovako kao sto izgleda kod vas koje ste narucivale. Vec godinama sam koristila always sa krilcima i uvijek bi imala bubuljice posle m. Jos je dok. mojoj drugarici rekla da je imala spontani zbog koristenja ulozaka plasticnih, jer joj se bakterija razvila i ubila plod :/

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ulozak se sastoji od tri sloja flanela i jednog sloja fleecea, svi osim ovih elemental pads, koji nisu nepromocivi.

mislim da ti nije neko rjesenje staviti vatu u punjenje jer se ona zgrudva kad se pokvasi, tako da ih neces moci upotrijebiti vise od jednom.

u svakom slucaju, vrlo ih je jednostavno sasiti, uz pravi materijal

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jesi platila carinu?

Ja na prvi paketic nisam, a drugi, probni, s 3 uloska... carinu sam platila vecu nego sto je vrijednost robe.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nisam, nadam se da necu ni za drugi paket. jednostavno sam paket nasla u postanskom sanducicu, ne mogu ti opisati koliko sam bila ugodno iznenadjena, mislila sam da cu morati otici po to i platiti carinu...

a prosto me strah koliko mi se svidjela kupovina preko eBaya...

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bb ja još uvijek mislim da trebaš reklamirati. pa carina ide na vrijednost robe, kako su ti mogli toliko naplatiti?
    ja nikad nisam platila carinu, osim kod prve narudžbe kushies pelena-na 1200 kn 360 kn carine.
    čak kad sam naručila 12 babylove nisam platila carinu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovih cu se dana naci s curom koj aradi u carinskoj upravi. Ona ce mi pogledati sve sto imam i preporuciti sta da napravim, tj. imam li ikakve osnove za zalbu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo me, proresetala situaciju s curom s carine i kaze da su imali ok osnovu za carinjenje i da je jedini nacin da se izbjegne carina da posiljatelj stavi osobno ime na paket, a ne ime firme.

Nadam se da Renee - Sweetcheeks stavlja svoje ime na paket.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ne, ime posiljaoca je Sweet Cheeks. nadam se da ces ipak izbjeci carinu...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ova cura doslovno kaze da sam prvi put imala srece, da bi sve osim knjiga, ako dolazi od firme, moralo biti ocarinjeno.. nadam se sreci sljedeci put

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I ja sam nedavno dobila paket od baby love-a-7 pelena i ništa dodatno nisam morala platiti

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Wewa, hvala za info. Kupujem odmah flannel i fleece i u akciju pravljenja. Sad kad pocnete od mene izvoziti

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ljubicice, onda se vidimo na eBayu!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo prvih dojmova:
    Kao netko tko je koristio ultratanke uloske, malo su mi predebeli i predugi. Istina je da sam zato sto mi je prvi dan stavila dva umetka (koliko i treba), i da su ovi GladRags sigurno po sloj deblji od ManyMoons umetaka, ali danas sam se prvi put nakon osnovne skole ogledavala primijete li mi se na hlacama. :/

Inace su ok. Dobro upijaju, nije mi uopce neugodnjak (ali to nisam ni ocekivala) i najdivnije - nista ne smrdi (za sada), za razliku od jednokratnih u kojima bi se do sad vec ukuhala.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zabrinjavate me
    Iskrabale ste DVIJE stranice o uloscima i tamponima (smajlic koji vristi od smijeha i sve se zacenjuje usput

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

e znas da cu predloziti otvaranje podforuma o platnenim uloscima, samo zbog zGlobnog komentara :beeeeeeelj:

btw. i mene zanima micu li se ulosci?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne.
    Doduse, ovi su krilati ali cak i kad ih se tek stavi, tkanina se tesko i povuce ako ih zelis dodatno namjestiti, ne micu se s mjesta.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj wewa prvotno napisa
    e znas da cu predloziti otvaranje podforuma o platnenim uloscima, samo zbog zGlobnog komentara :beeeeeeelj:
    :D You go girl 8)

Početno

kada sam tražila pamučne pelene..pronašla sam i uloške ..tu u susjedstvu..

http://www.pleniceracman.com/hr/index.html

ne znam kakvi su pa ako netko ima iskustva sa njima bilo bi mi drago čuti. Nekako mi se čini da bih prije skoknula na izlet u Slo, pa pogledala prije nego bilo što kupim

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čiste, naravno
    hocu, hocu

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Eto, svasta saznadoh od vas. Doduse skoro dvije godine sam bila trudna, tako da i ne znam sta se desava u svijetu ulozaka i tampona. Ja sam jos uvijek sa onim sa krilcima.

Wewa, ako ces sta kupit sa ebay-a, samo javi (hi, hi, hiii)

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sto, snorkac, da se privalis? :beeelj:

BusyBee, znaci ti si se odlucila za krilate? pa jel ti promoce krilca?
    one Sweet Cheeks to siroke, mislim (nadam se) da nisu potrebna krilca...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uzela sam sa sajta koji prima kartice jer se sa placanjem SC mucim vec tjedan dana i nikako da nadjemo varijantu koja ce biti brza i bezbolna (prije ce doci nova Visa pa cu s njom platiti ).

Meni ne promoce cak ni oba umetka, dovoljan mi je jedan, ali cu ti znati usporediti koliko je debeo u odnosu na SC tek kad dobijem ove zadnje.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

aaaa, to su oni sa drikerom, jel? oni u koje se dodaje umetak, pa se kopcaju ispod?

btw. nadam se da ce ti Visa stici asap, a onda cemo se takmiciti na eBayu (ovo samo zbog snorki)...

e, da, onaj moj prethodni post je looood, k'o da su mi jutros vanzemaljci kidnapovali mozak...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo slika s neta..
    Ovo su veci, GladRags: http://gladrags.com/images/Undyed_Organic_1pad.gif

I ovi ovdje, set razlicitih: http://pacificcoast.net/%7Emanymoons...s/organic3.jpg

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a koliko ovi kostaju?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dodju dosta vise nego SC jer renee stalno ima neke pakete u kojima, ako uzmes vise dobijes dobre popuste. :/

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

onda ja ostajem pri SC

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

klmama i wewa su pisale o sloju fleece u uloscima i ja isla traziti taj materijal, ali sve je 100% polyester. Sav fleece koji imaju. Sad me zanima da li fleece tj vuna moze biti i od cega drugog sem polyestera? Nisam uzela jer sam kontala naci 100% pamuk fleece. Zanima me da li je fleece u vasim uloscima od polyestera?

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

u pravu si, fleece nije prirodni materijal, ali ne dolazi do tijela i prozracan je, tako da me to ne zabrinjava...

vise me zabrinjava sto jos uvijek nisam dobila drugi dio posiljke od SC-a...

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fleece je umjetan, ali mi je draža opcija od PVC-a , a nekakav sloj je potreban da zadrži curenje. mene je fleece i njegova svojstva oduševio, i sad mi je savršen izbor, uz vunu, za brunine gaćice za noć.
    prozračan je, suh za pola sata , ne upari se pelena unutra...

na mojim ulošcima sprečava klizanje i omogućava nepromočivost.

pod stare dane učim o materijalima kao: suedecloth, organic velour, wowen terry...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Super onda, kupujem Fleece. Do sada sam napravila 20 komada platnenih ulozaka. I'm so proud of myself

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ljubicice, uslikaj pa pokazi. Mozda pokrenes biznis...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •