Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 138

Tema: Ulošci, tamponi...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Ulošci, tamponi...

Evo nešto za one koji ne podnose 'plastične' uloške, a ne znaju zašto....
    (skinuto sa htnet-ovog portala)

Truju li nas i higijenski ulošci?

Možda ste i vi u skupini potrošača koje muči vječna neodumica između prihvaćanja gomile 'revolucionarnih' kozmetičkih proizvoda koji nam se nude agresivnim reklamama i tvrdnji o tome kako je većina kozmetike štetna. Istinu je, kao i uvijek, negdje u sredini
    Naravno nema razloga za paničarenje. Informirajte se i na osnovu onoga što saznate donesite odluke te bezbrižno nastavite dalje
    Do nedavno su kozmetička, kemijska i farmaceutska industrija bile manje kontrolirane, jer su se brojni štetni faktori mogli saznati tek nakon višegodišnjih korištenja. Čak i kad se neke bolesti i smetnje dogode, teško je u tisućama nepovezanih slučajeva naći zajednički faktor. Ipak, očito je da velik postotak proizvoda koji se nalaze na tržištu kod osjetljivog dijela stanovništva izaziva tegobe, jer je sve više alergija, neurodermitisa i sl.

Ovo su činjenice, pa ipak znanost još uvijek sa sigurnošću nije odgovorila koji faktori na to utječu – je li to opće zagađenje, način života, hranjenja ili se trujemo čak i banalnim stvarima na koje nikad ne bismo pomislili, a to su, primjerice, ulošci.

Proizvođači uložaka i tampona reklamiraju njihovu funkcionalnost i veliku sposobnost upijanja i to im se ni u kom slučaju ne može osporiti. Svaki takav proizvod sigurno je prošao sva zakonom propisana ispitivanja i sigurno nije opasan po život. No kao što hrana prskana herbicidima sigurno nije zdrava poput one organski uzgojene, tako je sigurno da u skoro svim kemijskim i prehrambenim proizvodima ima štetnih dodataka, ali čim je njihova proizvodnja i prodaja dopuštena, znači da nema dokaza da bi bilo koji njihov sastojak bio opasan po zdravlje.

Pamuk je kultura izrazito zahvaćena kemijom i genetskim modifikacijama, pa dio štetnih tvari može dospjeti u uloške i tampone

Nekome će ovo biti dovoljno da se umiri, a netko će razmišljati na način da ga ne zabrinjavaju samo smrtonosne tvari, nego i one koje bi mogle štetno djelovati na zdravlje već i u manjem opsegu. Dakle, stvar je osobne odluke (i stupnja do kojeg je vaš organizam osjetljiv) hoćete li brinuti o maloj količini kemikalija ili ćete zaključiti da opasnost od takvih proizvoda nije veća od opasnosti da vas zgazi tramvaj.

Kako su i farmaceutska i kemijska industrija prilično moćni i bogati lobiji, jasno je da se one neće bez borbe predati i da će za ukidanje ili smanjenje određenih sastojaka tražiti ozbiljne znanstvene dokaze.

Dok se znanstvenici i proizvođači svađaju što je štetno a što ne, kupci mogu trljati ruke jer im tržište nudi i klasično i organski uzgojeno po sličnim cijenama.

Upravo u tome što danas na osnovu znanstvenih istraživanja znamo da su neki sastojci štetni, ali vjerojatno ne toliko da bi nas odmah morala uhvatiti panika, pošteno je što na svim proizvodima u posljednje vrijeme mora pisati sve više podataka o sastavu, dodacima i ostalim važnim čimbenicima. Kad je riječ o ulošcima i tamponima, zaista ima žena koje lako dobiju alergijsku reakciju i donedavno su bile prisiljene uloške nabavljati iz inozemstva ili improvizirati higijenu tijekom 'onih dana'.

Od nedavno se i na našem tržištu mogu kupiti tzv. prirodni ulošci i tamponi, koji su proizvedeni isključivo od organski uzgojenih i prirodnih sastojaka. Proizvođači ovakvih proizvoda pozivaju se na istraživanja koja dokazuju štetnost tvari koje nalazimo u običnim ulošcima, pa upozoravaju da u njima ima pesticida, dioksina, fungicida, insekticida, herbicida, umjetnih apsorbenata, ljepila… Tvrde kako je od iznimne važnosti da ulošci i tamponi budu izrađeni od čistog, organski uzgojenog, genetski nemodificiranog pamuka, što znači, pamuka koji je uzgajan bez upotrebe kemijskih sredstava.

Taj podatak pojačavaju podacima koji kažu da se u konvencionalnom uzgoju pamuka koristi 35 različitih vrsta pesticida, herbicida, fungicida i insekticida, te da se oko 10 posto svjetskih pesticida i oko 22,5 posto svih insekticida koristi upravo u uzgoju pamuka, a u svijetu je danas već polovica uzgojenog pamuka genetski modificirana.

Određeni dio korištenih kemijskih sredstava u uzgoju ostaje i u konačnom proizvodu, tamponu ili ulošku, te se prilikom korištenja apsorbiraju u tijelo. Posebnu pozornost, tvrde proizvođači koji koriste organski uzgojeni pamuk, treba obratiti na način proizvodnje, odnosno koristi li se klor prilikom izbjeljivanja, jer je nusproizvod tog procesa stvaranje dioksina. Dioksin je dokazano štetan otrov, no njegova prisutnost u ulošcima je vrlo mala.

Možda je najbolje isprobati i jedne i druge proizvode te se jednostavno odlučiti za one koji vama osobno najbolje odgovaraju

Kao opasnosti spominju se i plastika, umjetni apsorbenti, ljepila, mirisi, koji se nalaze u većini ženskih higijenskih proizvoda, a svi oni kod osjetljivih osoba mogu izazvati svrab i neugodnu bol.

Apsorbenti (tvari koje pojačano upijaju tekućinu) najčešće su od umjetnih vlakana, a pravilo je da se bolje prodaje uložak koji bolje upija. Sve ovo je još istaknutije kod tampona, koji se unose direktno u tijelo, pa lakše mogu poremetiti prirodnu mikrobiološku ravnotežu.

Teško je znati može li uložak biti opasan kao hrana, a čak i u slučaju hrane svi godinama u tijelo unosimo pesticide i druge otrove za koje nam govore da su štetni, a drugi nas uvjeravaju da je ta šteta prihvatljiva. Zato nam se najpoštenijim čini ponuditi informaciju i svakoj ženi dati slobodu da procijeni je li zadovoljna cijenom, funkcionalnošću i upijajućim svojstvima određenog proizvoda - dok se proizvođači međusobno bore za tržište i ratuju argumentima, kupci bi trebali likovati jer konkurencija donosi sve više proizvoda uz sve niže cijene.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Zna li netko kako se zovu ti eko ulosci ili gdje se mogu kupit. Zbog stalne alergije na always, libreso i ostale iz kompanije koristim one Vir 80, ali ko zna kolko su te hibridne. :/

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Imaš u Bio&bio dućanima, marka se zove Natracare

http://www.biovega.hr/Default.aspx?tabid=42

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Čula sam ti ja Nani za ovo, ali ko' nevjerni Toma i ja sam ti u nedoumici, barem dok mi 5,6 prija ne potvrdi efikasnost istih. No, znam jedno, ulošci i tamponi su sigurno jedan od bitnih faktora raznoraznih smetnji koje imamo. Meni je čak i moja ginićka potvrdila da je uzrok mojim nedavnim tegobama bilo korištenje dnevnih uložaka..

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Imaš u Bio&bio dućanima, marka se zove Natracare

http://www.biovega.hr/Default.aspx?tabid=42
    Hvala!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj MajaMajica prvotno napisa
    Čula sam ti ja Nani za ovo, ali ko' nevjerni Toma i ja sam ti u nedoumici, barem dok mi 5,6 prija ne potvrdi efikasnost istih. No, znam jedno, ulošci i tamponi su sigurno jedan od bitnih faktora raznoraznih smetnji koje imamo. Meni je čak i moja ginićka potvrdila da je uzrok mojim nedavnim tegobama bilo korištenje dnevnih uložaka..
    fuj dnevni ulošci, iako sam prisiljena ponekad ih staviti. fuj always!!

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MajaMajica prvotno napisa
    Meni je čak i moja ginićka potvrdila da je uzrok mojim nedavnim tegobama bilo korištenje dnevnih uložaka..
    i meni moj ginic... ali i koristenje svih ostalih plasticnih ulozaka... odrekla sam ih se i vratila se na vir 80 i nist mi ne fali. fino mekano, ugodno... al se isto pitam koliko su stvarno neskodljivi.

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima i platnenih uložaka koji se peru

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i funkcioniraju sasvim ok. Ja ne vidim neku veliku razliku.

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čim dobijem ponovno 8) kupujem ih

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam isprobala Natracare (uloške, tampone nisam) i oni također imaju sloj najlona da budu nepropusni. Čak i oni tanki (dnevni). Tako da nema neke velike razlike, možda su malo ugodniji za kožu, ali zato se brzo raspadnu ako se recimo malo oznojiš. Onda ostane pretežno plastični dio uloška... nije više tako ugodan.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

koristim vir uloške i bacam ih,kad imam menstruaciju

dnevne uloške NE KORISTIM,imam gaća za izvoz pa se par puta dnevno presvučem

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma ja ih isto izbjegavam, ali ih stavim ako idem van kad ovuliram ili kad iščekujem (iako tada obično prvo dođe bol u trbuhu a onda procurim). To nikako nije zdrava stvar. Postoji onaj pamučni filc za kinderbet, ne znam zašto se netko nije sjetio od toga raditi dnevne uloške.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam koristila samo tampone Natracare; kajjaznam, isti su kao svi drugi
    : D

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zakaj su dnevni ulošci toliko štetni :? ? Prosvijetlite me... Jel radi "ventilacije"?

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Kolko ja znam, koza ne dise, a i ima raznih kemikalija u uloscima koje ti tako stalno nadrazuju najosjetljivija mjesta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prvo sam izbacila iz upotrebe one s krilcima jer sam imala osjećaj da ću si živu kožu oderati koliko sam svrab dobivala sa strane od njih.
    Našla neke bez krilca, premali grrrrrrrr
    Kad sam rodila Jocu imala sam dugo vremena fore da si nađem nešto drugo. doma sam koristila isključivo one pamučne Vir.
    No, na poslu je drugačije, nekak mi je nespretno s njima na poslu i opet sam kupila Always :/

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

U moru različitih uložaka, svaki mjesec se nađem pred dilemom: koji sad tip uložaka probati? Ili su mali ili veliki ili žuljaju ili propuštaju....i tako se sjetim prije desetak godina dok sam bila u jednom "okruženom" mjestu za vrijeme rata, kako sam si od gaze pravila uloške i lagano ih koncem proštepavala.Nakon uporabe sam ih otkuhavala u lukšiji u loncu na šporetu, pa peglala peglom na žar. Pa onda pravila od starih plahti "podloge" (moj izum)za uloške od gaze koje sam pričvršćivala zhericama za gaćice i sve je bilo o.k. i normalno i tako dvije godine. Dapače uopće mi to nije bio problem...
    A danas???? Koji da odaberem? to je problem.... i ni u ludilu nemam vremena za "pravljenje" uložaka.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Koliko koštaju ti Natracare ulošci? Ja svoje probleme povezujem i sa ulošcima.... :/
    Jel ima kod nas kupiti platnenih uložaka?

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mišica prvotno napisa
    Zakaj su dnevni ulošci toliko štetni :? ? Prosvijetlite me... Jel radi "ventilacije"?
    Čini mi se da su najštetniji jer se žene srame svog prirodnog mirisa!

Kako u reklamama kažu; Svježina cijeli dan!
    Zašto ih uopće koristiti?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni nikad nije bilo jasno zasto bi se koristili dnevni ulosci? :?

Zasto ih vi koristite? Prosvijetlite me..

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

O jadna Alma, nije vam bilo lako za vrijeme rata, kakvi su vas sve i veliki i mali problemi i oskudica mučili
    A viš, fakat je istina...čovjek se u nevolji svačega dosjeti 8)

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa

ja ih koristim npr kad stavljam vaginalete.

ili kad idem van gdje pretpostavljam da nece biti papira na wcu, a torbicu obicno ne nosim, samo ono sto stane u dzepove, pa ne uzimam maramice.

al izbjegavam ih sto ih vise mogu jer su plasticni i neugodni.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Koliko koštaju ti Natracare ulošci? Ja svoje probleme povezujem i sa ulošcima.... :/
    Koštaju oko 20-30 kuna, ovisno o vrsti, ima ih biovega, ali vidim da si ti u Vinkovcima, pa ne znam drži li ih tko tamo. Ja nemam pojma kakvi su ti Natracare ulošci jer sam koristila samo tampone.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Koristim ih u posljednjim danima mjesečnice jer manje žuljaju od onih sa krilcima.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jel ima kod nas kupiti platnenih uložaka?
    Mislim da jos nema.
    Uskoro bi trebao izaci clanak na portalu s nekim linkovima gdje se vani mogu nabaviti (iako ce to biti UK; vjerujem da i u Austriji sigurno ima negdje za nabaviti, ali treba iskopati gdje...)

Moja prijateljica koja zivi na "low budget" koristi tanke tetra platnene pelene za te svrhe; nista ne siva ili prikopcava, samo ih smota; poslije upotrebe namace ih i pere na 60 stupnjeva; nema peglanja.

Sasiveni platneni ulosci su vjerujem vrlo jednostavni za napraviti, ako netko ima dara za sivanje i malo vremena. Evo slikica za inspiraciju:
    http://www.borndirect.com/acatalog/B...oducts_26.html

Na tom linku ima i jedan drugi izum eko-mama, mooncup ; navodno super stvar, najekologicnija, ali nisam jos probala pa nista ne mogu reci

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj LeaB prvotno napisa

Čini mi se da su najštetniji jer se žene srame svog prirodnog mirisa!
    Da je do mirisa... nema mi goreg nego taj dnevni uložak! Kao da recimo tampon (upotrijebljen) staviš u plastičnu vrećicu pa na sunce... (mislim, nisam probala ali sastojci su takvi)
    Zato bi rado i nabavila neke tanke platnene.

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kushies ulošci za pelene su mi koma, ali mislim da bi oblikom i debljinom bili taman za mene 8)

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Osim zadnjih dana menstruacije koristim ih za onih nekoliko vlažnih dana oko ovulacije jer mi inače sluz začas smoči gačice.

Prije 2 tjedna bila sam prisiljena staviti allvays uložak s krilcima (iznenada mi je zatrebalo, a u kiosku nisu imali druge) i meni je grozan. Ta plastična krilca su mi noge izglodala. Užas. Ja inače za kompliciranije situacije uzmem librese uloške i puno su mekši i ugodniji, a krilca ne deru kožu na nogama. Za doma koristim vir90 ili ona uloške.

Početno

saradadevii ili netko drugi tko ima platnene uloške, možete li mi reći kako se to održava? mislim, jel sve mrlje od krvi odu s njih? ili postoji neka kvaka kao kod platnenih pelena?
    koliko često ih mjenjate i šta radite da ne propuste na gaćice i hlače?
    baš me to jako interesira jer mrzim allways a posebno libresse... to mi je ko komad novina u gaćama.

malo morgen

Početno

Ja prezirem,doslovno prezirem uloske svih vrsta,osim onih Vir. meni su se frendice smijale kad sam ja znala uletit u wc,strgat to sa sebe i natrpat se sa maramicama. najneugodniji osjecaj.plastika,sve umjetno.odurno.neko sam vrijeme koristila samo tampone,dok nisam shvatila zasto su tako divno bijeli.cista kemija. ja vise nista od toga ne stavljam,ovu cu menstruaciju prosjedit doma dok ne nadjem nesto s cim se necu osjecati tako odurno

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj daphne prvotno napisa
    saradadevii ili netko drugi tko ima platnene uloške, možete li mi reći kako se to održava? mislim, jel sve mrlje od krvi odu s njih? ili postoji neka kvaka kao kod platnenih pelena?
    koliko često ih mjenjate i šta radite da ne propuste na gaćice i hlače?
    baš me to jako interesira jer mrzim allways a posebno libresse... to mi je ko komad novina u gaćama.
    Odrzavanje: nakon upotrebe namakati u vodi, vodu mijenjati recimo dva puta dnevno (moze se namakati u lavoru ili u nekoj kanti s poklopcem; ja ih namacem u velikoj plasticnoj posudi od sladoleda (kilogramskog). Moze se kapnuti nesto u vodu a i ne mora (ja ne kapam). Ja ih obicno perem nakon tri dana, s bijelim rubljem na 90.

Mrlje uglavnom ne ostaju, ako se odmah nakon upotrebe stavi u vodu i dovoljno dugo namace (recimo par sati).
    Ja koristim za pranje rublja vrlo blagi eko detergent, netestiran na zivotinjama (nema dakle nikakve agresivne sastojke, izbjeljivace i slicno) i unatoc tome mrlje uglavnom odlaze. Ponekad ne odu, ali mene to ne smeta. (ali moju mamu valjda da, pa kada sam je nedavno posjetila, iskuhala ih je na spaheru i totalno izbjelila! ; a bili su od nekog zuckastog bioloskog pamuka, sada su snjezno bijele...)

O propustanju....ovisi o tome koliko ih cesto mijenjas i kakav je priliv. Sto cesce mijenjanje , to manje sanse da propuste. Vecina njih ima tzv boostere, dodatne tkanine koje se mogu po potrebi staviti u dzepic i povecati moc upijanja. Ima ih i u maxi velicini, za noc (duzi su)

Dakle, nesto slicno kao i s platnenima, buduci da nema plastike, kemije i slicno, treba ih cesce mijenjati tako da propustanje nije problem.

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tko iam volju i želju, nije uopće komplicirano nabaviti platnene uloške. kako se meni vratio ciklus nakon 4 godine, i izludila sam koristeći jednokratne samo taj put, dok čekam da svjetlana realizira svoje uloške, naručila sam ove:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...19145&tc=photo

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...55463&tc=photo

kako sam se ja žurila, a ovi su mi se svidjeli zbog uzorka, kupila sam njih, no ima toliko vrsta na netu, da to nije normalno, dovoljno je upisati u tražilicu "menstrual pads" ili "mama pads".

ima s krilcima, bez na kopčenje...ma more toga...a ko je vješt, može ih sašiti za tren, najekonomičnija varijanta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam našla i vrlo zanimljive tampone od morske spužve. Sve mi se više sviđa ta ideja.
    Evo link ako nekog zanima
    http://www.lunapads.com/products/sea_sponge_tampons/

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nedavno sam potpuno prestala sa always i slicnim uloscima, jer od njih dobijem alergiju, pa se posle menstruacije jos i lecim od svraba i crvenila... Koleginica specijalist za toksikolosku hemiju mi kaze da je osnovni satojak tih ulozaka skrob, koji upija i skuplja krv, ali da se pored toga dodaje jos sva sila hemije da "bi se tecnost pretvorila u gel", kako to kazu u reklami.Presla sam na tampone, ali sam svesna da ni to nije dobro koristiti bas stalno. A dnevni ulosci su mi isto grozni, radije cu tri puta dnevno promeniti ves nego se pariti u njima svaki dan...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam još od srednje škole isključivo na tamponima jer sam od uložaka imala takve alergije, iritacije, svrab, rane i kraste. Užas, a najgore je što skoro godinu dana nisam kužila da je to od toga - pa sam se patila svaki mjesec.
    S tamponima nikad nisam imala problema, a na sreću, krvarim na kapaljku pa preko noći ne koristim ništa - dok spavam ja, spava i M.

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako vas zanimaju moji novi, lijepi mekani, platneni ulošci:

http://pg.photos.yahoo.com/ph/sabina...bum?.dir=/c8f2

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

klmama, ja isto (zahvaljujuci tvojim postovima i linkovima) kanim naruciti iste platnene uloske. zanima me je li ova kolicina od 2 paketa dovoljna?

meni inace m traje do 7 dana, od toga najvise 3 dana intenzivno...

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Počela sam sa pelenama i sada već neko vrijeme razmišljam i o platnenim ulošcima.Našla sam puno linkova,uložci su mi tako lijepi i ne mogu se odlučiti i dočekati da ih napokon počnem i koristiti.Evo jedan link;
    http://www.sweetcheeksdiapers.com/
    http://www.newmoonpads.com/
    :D

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam kupila baš te koji su gore na linkovima, kupila sam ih na eBayu pa su bili malo jeftiniji, u kompletu je 2 veelika, 4 srednja, 2 manja i 3 elementarna uloška. imam dva kompleta, i kako perem pelene svaki drugi-treći dan, sasvim mi je dovoljno. makar mislim da ću naručiti još, samo zato jer su mi super
    sad ne stignem, ali naveče vam u detalje pišem utiske oko njih.

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e, da, s(kršitelj koda)ing je bio oko 20 $

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je ov jako zanimljivo
    samo se pitam kam stavljate te rabljene uloske kad ste na poslu ili negdje vani... pa ih treba promjenit?
    kam stavis zmazani?

recimo ja bi na poslu, prvi dan, kad dobijem, za tih 8 sati trebala promjenit bar 4-5 komada... sve o.k.... al di da ih drzim dok ne odem doma???

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to bi dodalo jos jednu brigu na moj popis: ako me auto udari

za po doma i ja razmisljam, ali za vani ne

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mukica imaš za kupiti i male vrečice nepropusne za zmazane i isto tako za čiste uloške.Ivarica ti si ko ja,valjda mi je ostalo ono kada sam bila mala pa mi je baka stalno tupila da uvijek moram imati čiste i fine gače za slučaj da mi se nekaj desi pa moram u bolnicu i slično.I dan danas mi je frka kada ispod hlača obučem npr.poderane najlonke.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

klmama, evo ja sam narucila svoj prvi paket, onaj s bubamarama. problem je sto moram cekati na s(kršitelj koda)ing info, jesi li ti slala mail ili si mogla platiti preko paypal-a?

a ubacila sam i bid za neki Lavandulgence paket, tu su i one vrecice za suhe i upotrijebljene uloske pa cemo vidjeti hocu li imati srece

cekam tvoje javljanje s nestrpljenjem

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

A oni obični, vateni ulošci, jesu li skroz prirodni, ili ima neke kemije i u njima?

Pitam to jer i meni sve više smetaju ovi plastični, kao da mi se tijelo tijekom godina zasitilo njih. Prije mi nisu smetali, a sad imam osjećaj da sjedim na vrućoj gumi. Olvejz više ni u ludilu, mogu proći jedino neki no name plastični, manje upijaju, pa me manje smetaju.

Mogu li očekivati da ću me i vateni iritirati?

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dok se jos neka od cura ne javi, evo moje skromno misljenje: svaki pamuk u obicnim uloscima je obicno tretiran hemikalijama radi izbjeljivanja, pa vjerovatno moze izazvati nekakvu reakciju koze ako je osjetljiva.

ja sam se za platnene uloske odlucila zbog Candide, tj. s nadom da cu je tako unistiti nakon pola godine borbe. a platneni su ulosci ako nista tanji od onih vatenih, buduci da moram imati vise od jednog ako ne zelim da propuste...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A mene zanima zasto si uzela ove sarene? Pa njih se ne moze prati sa bijelim vesom i na 90 :/ Ipak bi se ti ulosci morali prati na sto visoj temperaturi ili ne?

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

"Until ready to launder, soak pads in a lidded container filled half full of cold water. Launder in a regular wash cycle. Dry in the dryer or on the line. That's it. "

Nataša30 ,ovo piše u njihovim uputstvima za pranje.Čuj ja sad nisam sigurna za uloške(naime još ih nisam nabavila) ali ja bijeli veš jako rijetko perem na 90 a u ostalom i za pelene govore da ih nije potrebno svaki put prati na višoj temperaturi od 60 stupnjeva.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni nikad nije bilo jasno zasto bi se koristili dnevni ulosci?
    Zato sto sam (nasljedno) vrlo lagano inkontinentna (ne osjetim da mi "pobjegne" ali su mi gacice za cas vlazne) i to me iritira. Uz to, osjecam se cisce.

BTW, ja pop** na ove mirisne dnevne uloske i muku mucim da pronadjem obicne. Ne iritiraju me i nemam nikakvih problema zdravstvenih zbog njih ni smetnji, ali... moja ekoloska strana me tjera da razmislim i o ovome (buduci da su mi jedini prihvatljivi ulosci od Johnson'sa pa mi je muka koristiti ih jer je tvrtka inace "otjerana" iz nase kuce zbog testiranja na zivotinjama).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •