Mujica napisa:
1. Da, bila je mogućnost selektivnog cjepljenja - znači mogao se izuzeti hripavac npr. ili se nije morao dati Polio kao živa komponenta!!Suzaks ,
1. Prije 11 godina nije bilo takvog izbora, jer strana cjepiva nisu bila u Hrvatskoj registrirana kao što su danas. Neka od njih nisu još ni postojala.
2. Dobro znaš da bolest tvog djeteta nije uzrokovana cijepljenjem. Pardon, znaš da su ti to rekli svi liječnici kod kojih si bila.
3. Nova cjepiva uzrokuju iste nuspojave kao i stara. Samo neke nuspojave uzrokuju rjeđe, a neke češće. Tako da ne znam kako bi i što odabrao netko tko razmišlja kao ti.
2. Već sam ti 100 puta objašnjavala kako njena 'urođena' malformacija NE ODGOVARA školskom medicinskom opisu DW cyste - ona ima uredne komore, ima uredne druge strukture OSIM vermisa malog mozga. Po definiciji DW cysta NIJE to!! Ako jest to urođena malf. onda je POSTOJAO komunicirajući hidrocefalus - a mislim da je on ITEKAKO kontraindikacija za cjepljenje!!!
Prema tome naš je slučaj vrlo konkretan slučaj kako neke stvari koje mogu biti kotraindikacija za cjepljenje itekako mogu biti prikrivene - i nije svaka moždana struktura DIREKTNO VIDLJIVA na kliničkoj slici (pogotovo 3-mjesečnog djeteta)...
I reci mi kako nije bila hipotonična do 3. mjeseca, kako nije imala nistagmuse i bila totalno uspavana i imala 3-dnevnu groznicu baš nekoliko dana nakon cjepljenja i crjevni zatvor od 17 dana???
A da su nam liječnici rekli da NIJE od cjepljenja - nisu ništa rekli - puno toga se ne slaže (prvotna dijagnoza je bila encefalopatija, pa cerebellarna hipoplazija - za koju nije pisalo ni da je progresivna ili što, pa kriva dijagnoza spinalne mišićne atrofije, pa štošta toga...) - toliko o medicini! I prvi koji nam je bacio bubu u uho u smislu cjepiva bio je FIZIJATAR - pa on je isto medicinar - ali on se susreće sa KONKRETNIM životnim doživotnim posljedicama - a za tebe mi se Mujica čini da često filozofiraš (iz fotelje - ne mogu se otet dojmu - a oprosti ako krivo zaključujem)!!!
3. Izabrao bi IZBOR !!! Ja kao roditelj - ali sa svim lijepim i ružnim informacijama o cjepivima (bez marketinške i političke nabrijanosti) - mogu odlučivati šta je bolje za moje dijete!!! A ne država!!
p.s. Ima li ovdje na forumu pedijatara? Zanimalo bi me kad bi se napisale anonimne ankete gdje bi ih se propitalo u smislu svega s čim se susreću kod cjepljenja - kako bi izgledale ??? Ima pedijatara koji razmišljaju drugačije - jer imali su konkretnih situacija, ne uzimaju političke panflete kao osnovu za rad - i razmišljaju svojom glavom!!!