Citiraj mujica prvotno napisa
Citiraj Saradadevii prvotno napisa

Ali misliti je jako dobro. Bez obzira na narodnu poslovicu.
Ne baš uvijek, Saradadevii.
Isto tako svečenik iz novinskog članka (kojega sam opisao u postu na prethodnoj stranici) misli da prezervativi imaju sitne pore kroz koje prolazi HIV. I misli da ima pravo to misliti nasuprot svim znanstvenim dokazima.

Čini mi se da si i ti sklona tako misliti. Da na temelju svoje visoke etike, humanizma ili čega već imaš pravo dovoditi u pitanje znanstveno dokazane činjenice.
Međutim, to ne ide tako. Znanstvene činjenice se dovode u pitanje na temelju novih dokaza i činjenica.
Uvijek je dobro misliti.To je ono sto te cini covjekom.

Primjer koji navodis nije primjeren da oslika situaciju s cijepljenjem i polozaj mene kao roditelja u tome. Uloga roditelja i uloga drugih stuka u problamatici cijepljenja nije poput svecenika koji prosudjuje kvalitetu kondoma.

Mene na necijepljenje nije navela moja visoka eticnost (sto je to?), niti etikom dovodim u pitanje znanost (prije etikom upotpunjujem znanost).

Da bi se znanstvene činjenice mogle dovestu u pitanje na temelju novih dokaza i činjenica, potrebno je istrazivati.
Ako se ne istrazuje, nema novih dokaza.

Vec se nekoliko puta, i ovdje i u raznim raspravama na ovu temu spomenulo sto bi se to moglo istrazivati da bi se upotpunila slika o koristi/steti cijepljenja.