Citiraj Saradadevii prvotno napisa
1...... Vjerujem da mozes uociti razliku izmedju istrazivanja koje bi usporedjivalo zdravlje 50 godisnjaka koji nikada nisu primili nijedno cjepivo (recimo, moje djece za 50ak godina) i zdravlje 50 godistnjaka koji su primili sve doze svih propisanih cjepiva (koliko ih vec trenutno ima) u odnosu na istrazivanja koja se provedu samo na cijepljenoj populaciji da bi se dokazala/pobila hipoteza da li cjepivo uzrokuje MS.

1..... Ako koristis samo cijepljenu populaciju u svojim istrazivanjima, ne mozes pokazati sto se dogadja s onima koji nisu cijepljeni. To bi bilo najkvalitetnije.

2.... Ako mi kazes da takove studije postoje, molim te, uputi me na detalje njihove publikacije.
1---- iz ovih tvojih odgovora vidim da ne razumiješ studije koje se koriste za potvrđivanje ii odbacivanje uzročno-posljedične veze.
To nije nikakva zamjerka jer ih niti ne moraš razumjeti.
Ali bi trebala toga biti svjesna. Ima u Londonu jedna jako dobra nastavna ustanova koja se zove LSHTM (London School of Hygiene and Tropical Medicine). Oni organiziraju tečajeve iz epidemiološkuih metoda. Provjeri ima li mjesta, pa se prijavi.

2.... iz gore navedenog razloga, smatram da bi bio gubitak vremena tražiti reference za tebe.