Vidi rezultate ankete: koliko dugo (najcesce) uspavljujete djecu?

Glasači
124. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • do 15 minuta

44 35.48%
  • do pola sata

49 39.52%
  • do sat vremena

23 18.55%
  • preko sat vremena

8 6.45%
Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 76 od 76

Tema: koliko dugo uspavljujete djecu?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Re: koliko dugo uspavljujete djecu?

Citiraj litala prvotno napisa
    kod nas je situacija takva da ja nikad nikog ne uspavljujem dulje od petnaest minuta. i to, ako u roku od deset minuta nisam primjetila da se dijete smiruje i pocinje se prepustati snu, ja ustajem i pustam dijete da se bavi cime god i kad ponovno procijenim da mu/joj se spava - opet krecemo put kreveta.

kod procjene tog trenutka da se djetetu spava, uvijek gledam u dijete, nikad se ne oslanjam na sat (pogledam ja i na sat, cisto da vidim koliko je sati, ali mi nije sat glavno mjerilo).
    Ovako je i kod nas. Ne volim forsiranje spavanja, Lovru uvijek pitam da li idemo spavati. Češto odgovori "ne", ali ako mu se spava, za par minuta mi dođe i kaže "idemo nanati". Opet je počeo cicati prije spavanja i onda malo pocica, spremi ciku i onda se zagrlimo i zaspe. To traje od 15-45 minuta.

Leda se još uvijek uspavljuje na cici i kada zaspi, prebacim je u krevetić. Ne traje puno, možda čak i kraće od Lovre, cca 15 minuta.

Glasala sam za do sat vremena, mada, sada, kada sam bolje razmislila, to je češće do pol sata.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Joj u ove dvije i pol godine smo imali svakakvih faza uspavljivanja i sa svakakvim vremenskim periodom.
    Tp se svelo na to da MM ode sa njim u sobu onu u svoj krevetić MM do njega u krevet. E onda malčice pričaju i onda on pokušava zaspati, treba mu malo duže tako da MM uglavnom zaspe prije njega.
    Izgleda da je on na mamu treba mu dugo da zaspi ali to je obično oko 30 min.+/-.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mnogo preko sat vremena. I ja sam jedno vreme primenjivala to 10-15 minuta, ne spava joj se, ustajemo pa kasnije probamo ponovo. Ali došlo je do toga da se njoj nikad ne spava. Jednostavno joj treba jako puno vremena da se umiri, opusti, a kad se umiri gotova je za 10-tak minuta.

bubek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Treba nam negdje oko pola sata da se uspavamo,kad se uspavljujemo!Ali postoje dani kad se mali miš toliko odupire spavanju iako je mrtav umoran, pa ga pustim da se još malo poigra i onda ga nađem za pet minuta kako spava nasred dnevne sobe umotan kao palačinkica u svoju najdražu dekicu!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa moja zaspi odmah čim se primi cice, ali me ne pušta. Zato sam stavila do pola sata- toliko nam otprilike treba da se ona odluči pustiti me.
    I tako cijeeeelu noć.......

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

najviše 1o minuta

legnem s njim, malo se pomazimo okrene se i zaspe
    bez puno razgovora jer zna se da je vrijeme za odmaranje
    dok je bio manji i na cici to je znalo ići u nedogled,od kad se ostavio s dvije i pol spava ko veliki a ne kak se kaže ko bebe jer bebe ne spavaju

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi smo imali svakakve faze uspavljivanja, ali tijekom 3 godine, Marku je najčešće trebalo oko sat vremena da zaspe - i danju (dok smo imali dnevna spavanja) i navečer. Nakon 3. godine, ne spava danju, pa navečer bude toliko umoran da zaspe za 10 minuta (na cici, ali ne znam koliko bi mu trebalo da nema cice).

Leoni sada treba oko 30 minuta, ali premala je da bih došla do ikakvih zaključaka o njenom spavanju i uspavljivanju. Zaspe u marami ili na cici.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Baš sam ovo napisala na klince nespavače kad sam skužila da zapravo bolje paše tu pa ponavljam - isprike onnima koji čitaju dvaput :Ja sam glasala do sta vremena jer stvarno varira od trneutno do sat vremena, nikad nije isto - ovisi od dana.
    Mi smo skužili da naši najteže zaspu kad osjete da se nama žuri da ih uspavamo i kad se očajnički trudimo da ne zaspimo prije njih. Kao prvo ako je dan proveden pretežno u kući i nisu baš umorni, onda udrimo plesati i škakljati ih dok se ne izmore, onda još plivanje po kadi pa je uspavljivanje zapravo samo odlaganje u krevet. Ali ako smo oboje mrtvi umorni i na kraju živaca onda upalimo tv (ne CSI, naravno) i primjenimo albansko uspavljivanje. Moj stari je s Kosova i tam se klinci koji su preveliki da zaspu na cici, a premali da zaspu sami uspavljaju ovako : cijela obitelj (tamo je to malo više od 4 ) se okupi u dnevnom boravku jedni gledaju tv, drugi pričaju, veći klinci se igraju u piđamicama. Kako koji zaglavinja da mu se spava, baka, deda, mama , tata- netko sjedne na pod ispruži noge pokrije ih plahticom, na stopala odozgora stavi jastuk položi klinca da legne i nuna. Usput se pjevuši, netko se pridruži, pa se malo priča i klinci zaspu, a živci na broju. Kad je muž na putu,a ja očajnički željna druženja, napravim isto - upalim si svoju seriju, nunam i nazovem muža u hotel pa čavrljamo - malo moram pripaziti kaj pričamo 8) , ali klinci uglavnom zaspu prije nego završim razgovor . Mislim da to nunanje pali za veće klince koji su znatiželjni i vole nas promatrati dok nešto radimo ili pričamo, a oni se osjećaju odraslo jer ne idu u svoj u sobu kad je ekipa u dnevnom boravku. Dobro pali i za goste koji su kod nas ko doma -brat s curom i slično.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Re: koliko dugo uspavljujete djecu?

Citiraj litala prvotno napisa
    kod procjene tog trenutka da se djetetu spava, uvijek gledam u dijete, nikad se ne oslanjam na sat (pogledam ja i na sat, cisto da vidim koliko je sati, ali mi nije sat glavno mjerilo).
    I ja prvo pogledam njega , pa onda gledam na sat. Ali to nema veze jel on zna biti stvarno umoran i to se vidi na njemu, a treba mu dugo da zaspi. U biti imam osijeća da kad je preumoran da mu je teže zaspati.
    A nekada kada legne u nekim okvirnim satima kada ide inače spavati zna zaspati i za par minuta.
    iako nekako je to u zadnje vrijeme jako rijetko, jer kad dođe u svoj krevet samo nešto izmišlja da ne bi spavao, kao da se boji spavati ili da mu je to gubitak vremena. A naravno onda ujutro ga za vrtič ni top ne bi probudio.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Do pola sata -u to vrijeme, popije mlijeko, mazim je, pa dobije dudu i još je mazim i zaspi.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Starijeg sam uspavljivala od 1-1.5 h i uglavnom bih ja zaspala, sad ga rijetko uspavljivam i brže zaspe
    a mlađeg 15 min.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

U posljednje vrijeme prosjek nam se 30-45 min.

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sad kad je stara 17 mjeseci smo na uspavljivanju od 15 minuta do pola sata (krenem ju uspavljivati kad vidim da je umorna) obicno u 20 sati.
    (Kad je imala manje od godinu dana obicno bi zaspala za manje od 5 minuta).

Kad ima skokove u razvoju ili joj rastu zubici onda nema nikakvih pravila, uspavljivanje bi moglo trajati i dva sata. Zato ga obicno prekidam kad vidim da nema koristi (tj. kad je ona previse zaigrana za spavanje).

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kliknula na 15min ali to se odnosi samo na podnevno spavanje vikendom kad spavaju na velikom krevetu. Tada nekada i ja spavam sa njima ali uglavnom čekam da utvrde san pa ustanem.

Uveče se sredimo, obučemo vreće, legnemo na veliki krevet, pročitamo priče a onda ih ja ubacujem u krevetiće, poljubac, gasimo svetlo i ja izlazim. Pozovu me jedino da ih pokrijem ili dam vode. Zaspe za manje od 5min

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa
    Mi smo skužili da naši najteže zaspu kad osjete da se nama žuri da ih uspavamo
    x

glasala sam za do pola sata, iako je sve češće taj period kraći.
    isto tako, vrijeme uspavljivanja se skraćuje jer ako ne primjetim da se počeo uspavljivati, vraćamo se u dnevnu pa se igra, pa kroz neko vrijeme pokušamo ponovo.
    a uspavljujemo se nosanjem i ljuljuškanjem. nema šanse da zaspi sam od sebe.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Meni je to uspavljivanje sa starijom, strahovito išlo na živce. Često i po sat vremena i to 2-3 put dnevno. Čim bi se pomakla, evo nje a po kući me čekalo još masu poslova za napraviti jer mi MM nikad nije bilo kući. Tako sam ju, kad je imala 6 mjeseci, pustila da urla i svakih 3 min ulazila u sobu da joj se javim i poljubim, tako 2 viečeri i treću je zaspala sam čim sam ju polegla. Ah koje olakšanje. Sa mlađom je od prvog dana bilo - svoj krevetić i nema uspavljivanja pa urlaj koliko hoćeš.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ready...........
    ............steady............
    go!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    ja redovito zaspim prije nje - nema te kategorije
    Otkad ne dojimo ovako je i kod nas.
    S cicom je to išlo puno brže. Sad izredamo sve knjigice, pa pričamo priče pa bi ona gledala Dr.Housea , i tako se natežemo i više od sat vremena

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja isto kao Litala.

Ak ide - ide, ak ne ide nek se igra dalje. Uglavnom sam traži (npr cicu ) ili se sam legne i prišmajhla uz mamu / dekicu/ tatu...

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Adrijana prvotno napisa
    Sad izredamo sve knjigice, pa pričamo priče pa bi ona gledala Dr.Housea , i tako se natežemo i više od sat vremena
    moja i moze gledati Housea
    - ja gledam Housea dok se ona uspavljuje - zato i znam da zaspi za manje od pola sata.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

zadnjih par dana redovito oko sat vremena.

moram ležat kraj njega i držat ruku na njemu i samo tako može zaspat. ako se slučajno okrenem ili pomakne ruku odmah je plač i panika

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    . Sa mlađom je od prvog dana bilo - svoj krevetić i nema uspavljivanja pa urlaj koliko hoćeš.
    srećom imam srca i nemam želudca da joj to napravim
    malo dijete netom rođeno sigurno ne zna samo leći u krevet, reći laku noć, zaklopiti oči i natjerati se da zaspe

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Glasala sam za do 15 minuta, iako u stvarnosti traje kraće. Jednostavno prepoznam kada mu se spava i to je to - kako ga položim u krevetić, tako zaspe. Nikada se nismo uspavljivali na silu - pa niti ja ne mogu spavati ako mi se ne spava

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Iskreno ja sam Niku tek ovih dana pocela uspavljivati jer je u biti uvijek sam zaspao u svom kreveticu, uz mlijeko, a u zadnje vrijeme, otkada spava s nama u krevetu dogadja se da ide spavati s nama, dakle oko ponoci, jedva gleda, ali ne zeli spavati tako da smo i mi uveli uspavljivanje, kako vecernje tako i popodnevno. Prvo se malo mazimo, pogledamo koji crtic, citamo knjigu, pricam mu i tada kazem da mama ide nanati i samo "zaspem" kraj njega, on me proucava, mazi se i na kraju zaspe, za manje od pola sata, iako da vam budem iskrena, sad mi cak fali sto mi ne cici po stanu u kasne sate, danas sam ga u 10 uspavala i sada mi bas nedostaje, ah znam da je to sebicno od mene, ali obozavam ga, uzivam biti s njim, igrati se, pricati.....ma ne moram vam ni pisati , ah da mi je netko rekao koji je to predivan osjecaj biti mama i kolika je to ljubav rodila bih daaaaaaaavnih dana

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

kad je kokica cikila to je trajalo par minuta koliko joj je trebalo da napuni trbicu i gotovo. onda smo ležale skupa i to je također trajalo kratko. a onda je unatrag par mjeseci to prešlo u pravu tragediju dakle ono ja spavam i slomim se a ona još priča... sad je stavim u krevetić nakon što smo ispričali priču u zamračenom dnevnom boravku , malo je mazim, svira njena zvjezdica, malo izađem iz sobe i vratim se u prosjeku sve kraće, ali zna potrajati. super mi je bila sinoć jer je konačno uzela jednu svoju bebu i pokrila je i rekla joj: sad zatvojiš okice i ti i ja idemo nanati..
    daria sam uspavljivala valjda do 5 godina, od čega prve dvije na ruke...ne želim se toga niti sjećati...

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •