bok cure

je, je, malo sam vas zapustila ,to jest, ne avs, nego ovaj nas topic
ali veceras sam nasla malo vremena i s gustom se nacitala sta se pidale (nisam sve popamtila )
mi smo dobro, curke su obadvije velike i zdrave, sad vec i meri prica na veliko, i bome i seki zapovijeda..meni je gust gledati ih kako se skupa graju, odmah se sjetim koliko sam duo to cekala (of kors, nerijetko se i pocupaju i pograbe za istu igracku, ali sve je to normalno valjda)

MN, tocno znam kako se osjecas sto se tice podijeljene paznje i osjecaja da ses nekog morati zakinuti. Mene je to dugo drzalo..i proslo..i kad je proslo onda sam vidjela da je bilo bez razloga.
mozda ce sad izgledati ko da solim pamet, ali drugi put je definitivno sve drugacije. osim sto sam bila opustenija, imala sam i stalnih obaveza sa Andreom, pa je u biti Meri bila vise "zanemarena" prvih mjeseci...iako, to nije bilo zanemarivanje..papala je, mazila sam je, ali je evcinom spavala - a to je upravo ono sto njima treba, hrana, mamina ljubav i njeznost, i mir..

a kako to danas izgleda...nema sanse da netko bude zakinut, kad se obje itekako znaju izboriti za ono sto hoce.

Sto se tice Andree, usvojila je puno vjestina..ide sama na wc, oblaci hlace i trenirkive, obuva carape, obuvanje ide koji put naopacke ali trudimo se.. zna si sama stavit crtic na dvd , i kad skrijem devedeje, dovuce stolicu i sve zivo prekopa dok ih ne nadje. definitivno razlikujemo boje, vise-manje sva slova...napokon je pocela pjevati pjesmice (ono, od pcoetka do kraja, prije smo bili fokusirani na stih)

Jedini problem - mucimo se sa kakicom

Stvarno pazim sta jede. Jede kuhano svaki dan, jako puno povrca i suhog voca..puno jogurta i drugih mlijecnih proizvoda..muesli...ali nikako s kakicom na zelenu granu
jednom joj je bila jako tvrda, i mislim daje cak malo razrezala debelo crijevo...i od tada - uzas! suzdrzava se danima, ne zeli kakati, uhvati ju panika kad osjeti da joj je sila, pocne vristati da ne zeli kakati, da ne zeli da kakica dodje. i onda kad vise ne mozse izdrzati, kaka vristuci

Ma uzas. uopce ne znam sta da radim..davala sam joj cajeve, sok od sljive, namakala sljive prek noci pa je pila tu vodu - nema sta nisam probala

Jedino ju jos nisam vodila doktoru. A to je zato je je uzasno istraumatizirana. Ne da blizu guzi..Jednom nakon kakanja sam primjetila da joj je medjica jako naotecena i tvrda..vristala je kad sam ju dirnula
Bojim se vodit je doktoru jer nema sanse da ju pregledaju..a uostalom sto mogu i vidjeti?

Ako netko ima kakav savjet, rado bih ga cula