Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: DNK test

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno DNK test

Molim pomoc, treba mi za prijateljicu, pa ako netko moze dati tocnu informaciju...
    samohrana je majka, otac nije priznao dijete iako su bili pred brakom u vrijeme kada je zatrudnila, a ona bi sad htjela utvrditi ocinstvo i traziti alimentciju. na centru za soc. skrb su je uputili na dnk test da bi se potvrdilo ocinstvo, i tek od toga moze krenuti dalje. e sad! pitanje je:
    cula je od jedne pravnice koja se bavi striktno tim problemima da taj dnk test ne placa ona vec drzava koja kasnije potrazuje to od oca (ukoliko se potvrdi ocinstvo-naravno), a njena pravnica joj je rekla da nema pojma o tome. molim ako netko od cura zna tocnu informaciju da mi odgovori. i hvala

ursula

Početno Re: DNK test

Bok,
    i ja sam tako čula! Jedino znam da majka na sudu pokreće utvrđivajne oćinstva do djetetove 18 godine, a dijete ima pravo samostalno pokrenuti do svoje 25 godine.Ako se potvrdi da je dotični otac, on snosi sve troškove pa tako i DNK analizu. Neka sama ode na sud i to obavi.
    Naravno puno puno sreće i strpljenja, ali neka to svakako obavi jer ja osobno iz vlastitog iskustva znam kako će biti djetetu kad mu u rodnom istu piše otac nepoznat.

ursula

Početno Re: DNK test

Ups, sad sam tek vidjela da je post od prošle godine. Nadam se da je uspjela!

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala ursula, ona se u medjuvremenu udala za covjeka koji ga je priznao, i dobili su slatkog djecacica .

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

To se zove happy end.....

bepina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Točno je da otac mora nadoknaditi trošak. Moja sestra je bila u sličnoj situaciji, već su dogovorili vjenčanje, davno prije trudnoće počeli su zajedno živjeti, a on je mjesec dana prije vjenčanja zbrisao u inozemstvo. Tad je pokrenula postupak i tako znamo da su sve navedene tvrdje točne, no kasnije je postupak prekinula jer kad je dijete imalo godinu dana upoznala je svog muža i on je posvojio dijete, a sad već imaju i drugo. Šogor kaže da jedino za čim žali je ta prva godina koju nije proveo s njima.

Što se tiće biološkog oca, sestra je rekla da se ne želi maltretirati s njim sad kad ima obitelj, te da mu je dovoljna kazna to što nikada nije čuo ni vidio svoje dijete (od trenutka njegovog iznenadnog bijega nije bilo nikakvog kontakta, ni ne znamo gdje je). A za nju je u stvari sreća što nije s takvim čovjekom kad već prije nije bilo moguće pročitati ga.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Dokaz da nije svako zlo za zlo!!! Koliko joj je teško bilo kad je bivši otišao toliko joj je sada lijepo jer je našla pravog čovjeka....obožavam ovakve priče...

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

I ja volim happy end

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •