Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 131

Tema: 5u1 besplatno za sve

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno 5u1 besplatno za sve

za sve one koji ne znaju i nisu bili sigurni na koga će se sve odnositi besplatno cjepivo-za sve besplatno 5u1 od idućeg tjedna. upravo sam zvala ped kako bi se naručili na zadnje cijepljenje (trebalo je biti 6u1, no ona preporučila da dođemo oko 20. na besplatno) :D

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Re: 5u1 besplatno za sve

baš divno, napokon.

Datum pristupanja
    Oct 2005

mi smo se cijepili isto sa 6 u 1, kako sad se vi cijepite sa 5 u 1, odnosno koje cijepivo izostaje ili se to još jedno cijepivo dodatno cijepi?

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

navodno neće biti isto ko ono koje smo plaćali.drugi proizvođač

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Citiraj ana1 prvotno napisa
    mi smo se cijepili isto sa 6 u 1, kako sad se vi cijepite sa 5 u 1, odnosno koje cijepivo izostaje ili se to još jedno cijepivo dodatno cijepi?
    Zakaj ne pitaš pedijatra?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    Bit će bolje od onih cjepiva koja su se mogla kupiti.
    Znaš li ti uopće koje si cjepivo do sada kupovala?

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    prosvijetli nas, molim te!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A nisu sva cjepiva jednako dobra?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Da li je ta odluka o besplatnom cjepivu zaista stupila na snagu? Na što se mogu pozvati kod pedice?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj bubimira prvotno napisa
    prosvijetli nas, molim te!
    Eto prosvjetljenja
    http://www.zdravlje.hr/clanak.php?id...08049ef298a8e0

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    A nisu sva cjepiva jednako dobra?
    Ne postoje dva jednako dobra cjepiva.
    Niti s jednakom učestalošću nuspojava, niti s jednakom djelotvornošću.
    To što neki doktori govore "ovo cjepivo je bolje od onoga jer ima manje nuspojava, a jednako dobro štiti" je također krivo.
    Jer toga nema.može štititi manje ili više, ali ne jednako.
    Naravno, to se odnosi na praćenje djelotvornosti na velikom broju ljudi/djece.....
    Možda oni koji govore da su cjepiva jednaka po ovom ili onom svojstvu misle na individualnoj razini.
    Pa ako dijete primi cjepivo djelotvornosti 85% ili 90%, to je praktički jednako za to dijete. Ali na velikim brojevima, to je velika razlika.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Da li je ta odluka o besplatnom cjepivu zaista stupila na snagu? Na što se mogu pozvati kod pedice?
    Stupila je na snagu.
    Možeš se pozvati na Program cijepljenja koji pedica sigurno ima.
    I na to da je već dobila ta cjepiva (besplatno!).

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    Znaš li ti uopće koje si cjepivo do sada kupovala?
    meni je dovoljno da pedijatar kojem vjerujem (nije li se stalno necijepiše prozivalo da omalovažavaju i ne vjeruju struci) kaže da on godinama koristi jedno cjepivo, a sada mu besplatno daju drugo za koje kaže da se koristi u svega nekoliko zemalja :/

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Znači tvoj pedijatar je već uanprijed protiv "besplatnog" cjepiva?
    Nije li ti to sumnjivo?

P.S. ako mi na pp pošalješ ime pedijatra, mogu provjeriti je li istina da je uvijek koristio isto cjepivo...

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mujice, ti si epidemiolog?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zašto pitaš=?
    Bi li mi više vjerovala da jesam?
    Ako je to slučaj, ne moraš znati, nego nazovi nekog od epidemiologa koji se bave cijepljenjem, pa se s njima konzultiraj.
    A ako ti je svejedno koje sam specijalnosti jer mi ionako nećeš vjerovati, nema smisla da ti kažem koje sam specijalnosti, zar ne?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I naš pedijatar je spomenuo da se ovo novo cjepivo koristi u svega nekoliko europskih zemalja :?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mujice, zato što se dičiš da si čovjek od struke, kad je cijepljenje u pitanju, a nikada nigdje nisi napisao koja je to točno tvoja struka.
    čisto vjerodostojnosti radi.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj kinka prvotno napisa
    I naš pedijatar je spomenuo da se ovo novo cjepivo koristi u svega nekoliko europskih zemalja :?
    To je istina. Jer ista ta firma proizvodi i drugo "5u1" cjepivo koje žele maksimalno ekspoloairati u Europi prije nego što ga prestanu proizvoditi. I koje su naši pedijatri uredno prodavali. (možda i tvoj).
    Zato ga mali broj zemalja koristi. Jer ga ne daju.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://www.hcjz.hr/clanak.php?id=13691

dođite, informirajte se, pitajte....

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    mujice, zato što se dičiš da si čovjek od struke, kad je cijepljenje u pitanju, a nikada nigdje nisi napisao koja je to točno tvoja struka.
    čisto vjerodostojnosti radi.
    Nije mi stalo do vjerodostojnosti u očima anonimnih sugovornika na forumu na kojem sam i ja anoniman.
    Ali.... sve što sam napisao može provjeriti svatko tko je zainteresiran.
    I ako je dovoljno otvoren i oslobođen predrasuda.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

To je istina. Jer ista ta firma proizvodi i drugo "5u1" cjepivo koje žele maksimalno ekspoloairati u Europi prije nego što ga prestanu proizvoditi. I koje su naši pedijatri uredno prodavali. (možda i tvoj).
    Zato ga mali broj zemalja koristi. Jer ga ne daju.
    I kako da ja sada bez straha cijepim svoje dijete kada je najvažnije prodati cjepivo?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tako što postoje oni kojima nije nikakav financijski interes na prvom mjestu, već ono što je najbolje za stanovništvo.
    I srećom, kod nas upravo ti ljudi predlažu program cijepljenja. Za sada.
    I uopće se ne zamaraju interesima firmi ili pojedinaca ili lobija.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A što je s onima koji su se do sada cijepili sa cjepivom jednog proizvođača (većina nas je uzimala Infanrix od GSK), a sad bi druga (ili treća) doza trebala biti od novog proizvđača (Pediacel od Sanofi-Pasteura)? Sastav tih cjepiva zasigurno nije isti, u igri su različite kombinacije antigena, koliko to utječe na učinkovitost cjepiva ili možebitne nuspojave? Koliko vidim, na uputi od Pediacela (besplatnog cjepiva) piše "Ukoliko je dijete primilo prvu dozu PEDIACELA, preporučuje se nastaviti koristiti isto cjepivo za drugu i treću dozu u primarnoj seriji cijepljenja". Dakle, znači li to i da, ukoliko je dijete primilo prvu dozu Infanrix hexa, je preporučljivo koristiti Infanrix 5u1, odnosno 6u1 za drugu i treću dozu?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

naravno da svaki proizvođač preporučuje da se nastavi cijepiti njegovim proizvodom.
    No, iskustov je pokazalo da se može bez ikakva problema početi jednim i nastaviti drugim.

Kaj misliš, da (neki) pedijatri po Zagrebu nisu to svjesno radili?
    Čim bi dijete imalo nuspojavu na cjepivo iz kalendara, odmah bi iskoristili priliku da roditelje nagovore na "cjepivo koje nema nuspojava" (mo'š si mislit' kak nema nuspojava).

ne brini. Nema apsolutno nikakvog problema s time da se jednim cjepivom poćene cijepiti, a drugim nastavi (pogotovo ako je to drugo bolje).

Uostalom, u našem je programu već 5 godina prva doza bio acelularni hripavac u Infanrixu, a sve ostale cjelostanični hripavac u domaćem DTP cjepivu.

I vidi kako su nam dječica do 5 godina starosti lijepa, pametna i zdrava.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

... a oni (naivci) koji su do sada cijepili sve doze Infanrixom nisu ni u kom slučaju u večini, već u manjini.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

i mi smo zadnje trebali 6u1, no kako je 5u1 besplatno ped je predložila da primi to, pa za par tjedana da dođe primiti još jedno (mislim da se radi o hepatitisu koji nije u 5u1 al nemojte me držati za riječ, nisam netko od struke i znanja na tom području 8) )

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Čim bi dijete imalo nuspojavu na cjepivo iz kalendara, odmah bi iskoristili priliku da roditelje nagovore na "cjepivo koje nema nuspojava" (mo'š si mislit' kak nema nuspojava).
    mujice, ne razumijem zašto bi pojedinim pedijatrima bilo u interesu da roditelji sami kupe cjepivo (u ljekarni) umjesto da se cijepe ovim besplatnim? Zar oni to cjepivo (mislim Pediacel) ne dobivaju od HZZO-a također besplatno? :? U čemu je kvaka?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mujica govori o prošlim vremenima, kad su pedijatri 'nagovarali' roditelje da cijepe djecu Infanrixom, a ne celularnim DiTePerom koji proizvodi naš Zavod.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Citiraj pužić prvotno napisa
    i mi smo zadnje trebali 6u1, no kako je 5u1 besplatno ped je predložila da primi to, pa za par tjedana da dođe primiti još jedno (mislim da se radi o hepatitisu koji nije u 5u1 al nemojte me držati za riječ, nisam netko od struke i znanja na tom području 8) )
    super

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mujice, ne razumijem zašto bi pojedinim pedijatrima bilo u interesu da roditelji sami kupe cjepivo (u ljekarni) umjesto da se cijepe ovim besplatnim? Zar oni to cjepivo (mislim Pediacel) ne dobivaju od HZZO-a također besplatno? :? U čemu je kvaka?
    ne znam

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

... i ne želim spekulirati (javno)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

... a oni (naivci) koji su do sada cijepili sve doze Infanrixom nisu ni u kom slučaju u večini, već u manjini.
    Pa što je onda i u prvoj dozi Infanrix a ne domaće cjepivo?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

više nije. Sad su sve tri doze u prvoj godini "5u1".
    A do prošlog tjedna, kada je prva doza bila Infanrix, a daljnje doze domaći DTP je bilo jako dobro. Pruno bolje nego da se cijepi Infanrix za sve doze.
    Ali uvijek su postojali naivci. I postojat će

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja ništa ne kužim, majke mi.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Hvala na komplimentu!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kak ne kužiš - sad se sve cijepi sa 5 u 1 cjepivom, ali ne od GSK koje se zvalo Infanrix+IPV+Hib nego drugim cjepivom, drugog proizvođača
    (Pediacel, Sanofi-Pasteur). Tj. to drugo cjepivo je ušlo u besplatni program cijepljenja. U četvrtoj godini se djeca opet cijepe protiv difterije tetanusa i pertusisa, acelularnim cjepivom i to ovim za naivce - Infanrixom (barem mi je tako odgovorio dr. Richter). To je novi program cijepljenja, od 1.4. 2008.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    U četvrtoj godini se djeca opet cijepe protiv difterije tetanusa i pertusisa, acelularnim cjepivom i to ovim za naivce - Infanrixom (barem mi je tako odgovorio dr. Richter). To je novi program cijepljenja, od 1.4. 2008.
    Vidim da sam malo krivo shvaćen, pa da pojasnim....

Rekoh da su naivci oni koji su umjesto cjepiva iz kalendara nepotrebno plaćali alternativna cjepiva koja nisu ništa bolja.
    I da bi bili naivci oni koji bi sada umjesto besplatnih cjepiva plaćali ona koja nisu ništa bolja.

Nadam se da sam pojasnio dovoljno.

Dakle, nije niti Infanrix, niti bilo koje drugo cjepivo za naivce.
    Već je plaćanje cjepiva umjesto korištenja besplatnih koja su u kalendaru, za naivce.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ništa ja nisam krivo shvatila ..

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

to je dobro

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Već je plaćanje cjepiva umjesto korištenja besplatnih koja su u kalendaru, za naivce.
    Mujica, sjeti se perioda kad su se acelularna cjepiva morala plaćati jer ih u kalendaru uopće nije bilo.
    Mi smo prvi Infanrix kupili sami u ljekarni 2001., uz to je M. dobila OPV i HiB. Do tad je dobivala ona s kalendara od kojih je imala visoku temperaturu. Naš dr. nije imao u prodaju cejpiva nego mi je dr.Margan savjetovala kupiti GlaxoSmithKline HiB.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sjećam se.
    I dalje sam uvjeren da nije trebalo kupovati Infanrix, jer je cjelostanični DTP bolji. Jer je djelotvorniji. Znam da ima češće nuspojave. I znam da nuspojave nisu ozbiljne.
    Cilj cijepljenja nije izbjeći nuspojave, već zaštititi dijete.
    Da je cilj cijepljenja samo izbjegavanje nuspojava, onda bi svako cijepljenje bilo besmisleno.
    Onda bi bilo najbolje ne cijepiti.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

sjećam se.
    I dalje sam uvjeren da nije trebalo kupovati Infanrix, jer je cjelostanični DTP bolji. Jer je djelotvorniji. Znam da ima češće nuspojave. I znam da nuspojave nisu ozbiljne.
    Cilj cijepljenja nije izbjeći nuspojave, već zaštititi dijete.
    Da je cilj cijepljenja samo izbjegavanje nuspojava, onda bi svako cijepljenje bilo besmisleno.
    Onda bi bilo najbolje ne cijepiti.
    I ja mislim isto i bila sam jako skeptična prema tim cjepivima, ali računali smo da je uz dotadašnje cijepljenje DTP već stekla dosta veliki imunitet i da joj revakcinacija acelularnim neće smanjiti zaštitu. Zato smo i išli na živi Polio s tim da je HiB dobila tek za 3 mjeseca jer je meni Hiberix malo previše toga odjednom da bi organizam shvatio što se od njega traži. Isto tako sam protiv 5 u 1 i 6 u 1.
    Poslije je dobila MO-PA-RU, DI-TE pro adultis i IPV i sve je bilo ok. Indikacija za acelularno je bila temp. preko 40,5 na što je dr. Margan rekla da je opravdano dati acelularno i pedijatar je tu temp. prijavio kao nuspojavu.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

razumijem.
    Uz tako visoku temperaturu svatko bi preporučio da se promijeni cjepivo ako postoji alternativa.
    Ta temperatura je bila jedan od najvećih problema cjelostaničnog DTP cjepiva i često se događalo da su zbog toga ljudi prelazili na acelularno.

Moja prigovor "naivcima" se nije odnosio na one koji su s takvim razlogom promijenili cjepivo, već na one koji su kupovali cjepivo samo zato jer je "pročišćenije, bolje i tak se to radi po vani" unatoč činjenici da večina cijepljena cjelostaničnim cjepivom nije imala nikakve probleme.
    Ali sad.... o tom, po tom.

Sad ćemo vidjeti koliko će biti novih naivaca kji će kupovati "5u1" ili "6u1" unatoč besplatnom i jako kdobrom "5u1" cjepivu.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vjerojatno jako malo. Amerikanci razmatraju vraćanje na program iz 1983 obzirom na epidemiju autizma. Konačno se glasno traže zaistač istraživanja cjepiva i vrlo je malo vjerojatno da će itko zdravog uma ustrajati na nečemu što je očito loše.

Bilo moda ili ne, necijepljenje se nosi. Barem ovu sezonu.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Amerikanci razmatraju vraćanje na program iz 1983 obzirom na epidemiju autizma.
    Daj neki link pls

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nas je jucer pedica opet nagovarala na cijepljenje...kaze da je bila na nekom predavanju, gdje su rekli da je istina da su neke bolesti iskorijenjene, ali se nasa djeca mogu zaraziti od cijepljenje... ... ...
    No to nije bitno za ovaj toppic.

Uglavnom, nagovara nas na 5u1, da jednom pikicom rijesimo sve bolesti, ali kaze da se ono na zalost placa 400kn.
    Nisam joj jucer nista rekla kad nisam bila ziher.

Znaci definitivno je besplatno za sve i za bebe rodene u 2007?

Ako je tako, to znaci da ona i dalje uzima novce od roditelja koji odaberu 5u1.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Točno.
    Ako ti nudi "5u1" za novce, spušta se na razinu sitnog kriminalca.
    Jer ono je besplatno za sve.
    Možda ti nudi neko drugo "5u1" cjepivo, a ne ono koje je u kalendaru. To ne mijenja ništa na stvari.
    Jer ni jedno alternativno "5u1" cjepivo nije bolje.
    I nema nikakvog razloga da ti nudi alternativno, koje nije besplatno.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mujica, a što je sa djecom koja su se počela cijepiti jednom vrstom 5 u 1 cjepiva, sad se znači trebaju nastaviti cijepiti drugom, a onda ih u 4. godini opet čeka prva vrsta cjepiva? To nema baš nikakve veze?

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Totalno OT

Mujica ajde promjeni ime u Dr. Mujica. Baš dobro zvuči a i po postovima ti ful sliči.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •