Možda smo naivci ali MM i ja smo već naručili cjepivo 6 u 1, sljedeći tjedan idemo na cijepljenje. Razlog nije taj što mislimo da je to bolje nego isključivo zato da smanjimo broj pikanja i posjeta doktorici. Do sad nije imala apsolutno nikakvu reakciju na nijedno cjepivo, ni povišenu temperaturu ni najmanje crvenilo ni oteklinu pa se nadam da neće ni sad.

Možda je nekom glup razlog ali prošli put je bilo tak grdo, da bi platili i više od 400 kn da ne moramo 2 put dolaziti. Moja bebica ima svoj ritam spavanja, svaki cca. 2 sata i zaspi bez problem kad je doma, a kad je negdje vani postane razdražljiva. Osim toga samo je dojena, a ne može sisati ako je uznemirena i plače. Čekaonica je skučena i zagušljiva, vruće je, i onda ona nakon 1 sat čekanja postane pospana i žedna. Prošli put, s 4 mj., ju je još dodatno iznervirao jedan dvogodišnjak koji je jako vrištao, pa smo ju jedva nekak smirili. Onda smo došli doktorici koja ju je na brzinu pregledala jer je bebica već jako plakala. Nakon toga je još dobila piku u guzicu i toliko je vrištala da je ostajala bez daha. Nije se smirila do doma i još je trebalo neko vrijeme da počne normalno disati.
Osim toga čekaonica je bila puna bolesne djece koja su kašljala na sve strane i više me bilo strah da će pokupiti gripu ili nekaj drugo nego reakcije na cjepivo.