Naravno da ne. Nit sam ista tako implicirala. Ljudi ce imat svakakve percepcije o svakakvim pitanjima. Sigurno ima drugih koji imaju skroz drugaciju percepciju i od ove tvoj i od ove moje za koje ni ti ni ja ne znamo. I kad ih cujemo, bit ce nam prvi puta i mozda ce nas iznenaditi, a mozda nece. Meni je ova tvoja bila prvi put i iznenadila me. Ni manje ni vise od toga.mama courage prvotno napisa
Tu nemrem nist reci jer ja te reklame nisam vidjela, mozda je zato moja percepcija drugacija od tvoje, odnosno tvoja od moje. A o prvom pitanju, sto bi trebalo znaciti "prve tri su najvaznije" je najbolje saznati od onog koji je taj program i kreirao - UNICEF - prve tri su najvaznijema daj, pa ne moraš ići ad absurdum samo da bi mi oponirala. što znači prve tri su najvažnije...čiji odnos je bitan? ajde mi objasni... da dijete ne treba biti razdvojeno od matere ili od gospođe na autobusnoj stanici ? gdje su ti silni stričeci i tete u unicefovim reklamama. kao što vama smeta bočica u reklami tako je meni zasmetalo što u toj reklami bijaše samo majka-dijete, a znamo da se radi ko fol o "poticajnom roditeljstvu". i to možda i štima, na papiru, al gdje je tu realnost ?!kako mi svi, majka, otac, baka, djed, stric, strina, teta ili stricek u vrticu, gospoda ili gospodin na autobusnoj stanici ili u slasticarni,
Mozes dojiti ili hraniti majcinim mlijekom i ako nisi cijeli dan doma (ja npr, nisam bila i moji su, po potrebi, bili u jaslicama vec od sest mjeseci, kad bi zatrebalo).nego tko treba dojiti dijete ? svekrva ? naravno da je po difoltu majka, jer ako ne dojiš, ako ne daj bože pređeš na bočicu, pa makar bila i jedna (da premostiš nekoliko sati odsutnosti), uprskao si stvar do daske.ni ja ne mislim da to treba biti mama
i nije po to po difoltu
i smatram da zena stvarno moze otici i raditi ako to zeli, ali isto tako i ostati doma s djetetom, ako zeli to...
Pa i to su stvari protiv kojih se Roda bori.pa nije samo ako to želi, uz to i ako joj to realnost dopušta. a realnost u kojoj ne postoji mogućnost u praksi da radi određen dio vremena, u kojoj muškarac više zarađuje nego žena, i u kojoj žena dobija otkaz ako malo više bude na bolovanju zbog djeteta, u kojoj imamo malu porodiljnu naknadu, poprilično uvjetuju njen so called slobodan izbor.
Sad si me potakla da idem ponovo procitati na unicefovom sajtu o samom programu i gledam i gledam i ne vidim da ista pise da bi majka trebala prve tri godine djetetova zivota ostat doma s djetetom. Dapace, nema nista sto bi aludiralo na to.to ja nikad nisam rekla, ne tjeraju feministkinje nikoga bičem na rad, niti je bit u tome. lako je reći može ona slobodno izabrati, kad nema uslova za odabir. ti uslovi moraju biti stvoreni. jer velika, velika većina žena, posebice mlađih (barem prema njemačkim istraživanjima) žele raditi. i ne žele čekati tri godine da bi se vratile poslu... pa kako se u to uklapa prve tri su najbitnije ? nikako, zato im je i natalitet u klincu, jer žene svjesno onda izabiraju život bez djece, barem do negdje sredine tridesetih.i ljuti me apriori razmisljanje da zene koje su kuci, koje nisu zaposlene - da nisu emancipirane