Citiraj klia prvotno napisa
Ključno je pitanje - što mi same od sebe očekujemo. Kad tako postavimo stvari (i nađemo vlastite odgovore) svako radikalno razmišljanje o ovoj ili onoj ulozi pada u vodu.
zanemaruješ matricu patrijarhata u kojoj smo odrasli. nisi kao jedinka rođena bez uticaja okoline, bez nekih stečenih tj. usađenih stereotipa i očekivanja, koliko god da misliš da si slobodna u svojoj volji.

zrinka - znam da ste aktivne oko porodiljnih naknada.

Pokusaj ovu pricu o jednakosti uloga servirati desetomjesecnoj
bebi koja hoce mater i sisu pa da vidis.
zato i velim da u biti "prve tri su najvažnije" znači ništa drugo nego p(r)ozivanje žena (ne očeva) na odgovornost. nema više ispunjavanje svojih želja, interesa... sad su prve tri bitne... još malo pa će biti prve šest najbitnije,.... pa onda prvih 12...

jednaka prava su ok, ali svatko ima svoju ulogu. (koja je jednako vrijedna)
da i koje su to uloge ? baš me zanima.

Tocnije receno, pad nataliteta je samo simptom bolesti od kojih pati ova nasa samoziva, samodopadna i "ukrivo emancipirana" kultura.
daj mi ovo objasni... prije nego što krenem s rafalom.

zašto je prije natalitet bio veći ? jer žene nisu bile samožive, jer nisu bile samodopadne, jer su sjedile doma i rađale jedno dijete za drugim . a sad žene više nisu spremne sjediti doma i čuvati tri stupa kuće - sad pričamo o ukrivo emancipiranoj kulturi ?! :?

Cak i ta jedna bocica za zavaravanje bi tu bila cisto guranje problema pod tepih.
ovo ne shvatam uopće ? :?

Meni je ova tvoja bila prvi put i iznenadila me.
pa to da su prve tri najbitnije, to se odavno već vergla svugdje, tako da sam na osnovu toga - ne toliko konkretno za unicef - stekla svoje mišljenje.

Sad si me potakla da idem ponovo procitati na unicefovom sajtu o samom programu i gledam i gledam i ne vidim da ista pise da bi majka trebala prve tri godine djetetova zivota ostat doma s djetetom. Dapace, nema nista sto bi aludiralo na to.
ančica,pročitala sam već odavno unicefov letak. naravno da se ništa konkretno ne veli - al sve što je bitno za dijete, dojenje, ljubav, pažnja, sigurnost, sve što mu se treba pružiti tih prvih mjeseci tj. godina... tko mu to treba dati ? kumica s placa ?

U to vrijeme, a posebno unutar prve godine života, mala djeca najčešće žive u privatnosti svojih obitelji i u potpunosti su ovisna o odraslim osobama. Presudne su vještine roditelja pri odgajanju djece, davanju emocionalne podrške, poticanju razvoja i u komunikaciji s djetetom.
jel se odlazak u vrtić poklapa sa prve tri su najbitnije ?