upravo to.la_mama prvotno napisa
jedan od početnih predavanja na ženskim studijama je upravo pokazao ovo .... ono što okolina, bliža, dalja, očekuje od svake ženske osobe (barem od polaznica te večeri) je bilo da se uda i da rodi djecu. ako usput postane astronautkinja - još bolje, al nije od presudne važnosti.
al što je toliko negativno u tom stavu ? da nemaš muža/partnera kako bi onda bilo ?Ja cu reci da me drustvo cijepilo valjda jos u mladosti cjepivom stava kojeg (izmedu ostalih) zagovara i MC po pitanju financijske (ne)ovisnosti
znam samo da sam se nagledala previše propalih brakova da bih tako... optimistično mogla gledati na život. skoro pa svi muškarci kad tad skontaju da to što ga svaki dan dočekuje topao obrok i nije bog zna što. naravno svi se vi možete zakleti da kod vas nije tako i nikad neće biti... al sve druge žene su se također tako klele...
al' i pored toga, nije u tome toliko ni catch, barem ne kod mene (financijski sam ionako jača od mm-a)... nekako se podrazumijeva i dio je moje osobnosti da radim, da studiram, da se bavim čime želim... ne znam.... tj. ne vidim razloga zašto bih s tim prestala samo što sam rodila ? il što imam partnera koji to čini umjesto mene ? okej, ako se nešto nenadano dogodi, kao recimo bolest il što ja znam, određeni period... al da sad idem od toga da se cijepim protiv posla... a ne, za mene je tu previše opasnih nuspojava.
![]()