Ne shvacam ovo s primjedbom o volontiranju. Izmedju ostalog, volontiranje predstavlja i uzitak. Volontiranje mijenja svijet. Direktorski polozaj u nekoj firmi i ne bas. Bar ne na takav nacin.
Zasto ti je tesko prihvatiti da se svijet ne mijenja samo i iskljucivo radeci na karijeri? Kuhajuci grah ne gubimo ni znanje ni pamet, a prenijeti zeljene vrijednosti na djecu se moze uvijek i svugdje. I moji majka i otac su mene odgajali da se moze, da se mora, ucenje, rad, karijera i sve ostalo....pa mi se opet neda. :/
Pricamo itekako o petnaestosatnom radnom vremenu jer svi znamo kako i uz koliki rad se dolazi do visokih polozaja i funkcija. I na ciju stetu.
Citavo vrijeme se prica o radu zena, o guranju zena na visokopozicionirana mjesta i ostalo i onda me pitas odakle mi ideja da je takvo nesto cilj feminizma? Istovremeno ne razumijes problematiku lezeceg polozaja na porodu i sve ostale "sitnice" s kojima se muci probudjena zenska svijest?
Nemam predrasude o feminizmu jer niti ne razmisljam nesto previse o temi. Ono sto mi smeta je ta skoncentriranost na postignuca u vanjskom svijetu, sistemu, okolini...skoncentriranost na sve ono sto nam je nametnuto izvana. Jednostavno u tome ne vidim vrijednost koja je cvrsta sama po sebi. Nego vrijednost koja je lazna i prolazna. Bas kao i direktorski polozaj.