-
mc, bas si me nasmijala (nasmijao me tvoj opis kuhanja i bacanja edukacije niz vjetar nad sporetom
).
Ja imam titula kolko hoces pa svejedno nit sam bacila svoje znanje u vjetar nit stojim za grahom iako skoro cetiri godine s tim znanjem nisam zaradila ni kune. Al daleko od toga da nisam nist radila i da nisam doprinjela drustvu (i uskom, ovom mom malom obiteljskom, i sirokom, hrvatskom i multinacionalnom), i to, subjetkivno bih procijenila, mnogostruko vise nego da sam isla za karijerom (prirodnom putanjom iste na osnovu mog skolovanja). Ne moras radit za pare i striktno ono za sto si se kakti educirala odnosno skolovala, nit sjedit za nekim direktorskim stolom, a da bi doprinosila, svojim znanjem, iskustvom, motivacijom i entuzijazmom ovom drustvu (bilo u ekonomskom, bilo u socijalnom smislu), cesto i vise nego neki disa za disevskim stolom.
Za tri dana se meni ovaj cetverogodisnji svijet okrece naglavce i vidjet cemo sto ce biti. Al iz perspektive one koja ima obrazovanje i titule koje su u ocima nekih tamo negdje u nebesima, i one koje nije financijski bila prisiljena na rad za pare, te pare i sluzbene titule nisu mi nikako falile, a niti je drustvo ostalo uskraceno nedostatkom istih. Dapace, dobilo je na poklon neciji trud, vrijeme i rad, dok je ona koji je taj "poklon" davala (oliti ja), bila sasvim zadovoljna i ispunjena onim sto je radila 
Hocu reci, lijepo je radit za novce, al nije samo rad za novce vrijedan rad, i ne daje samo rad za pare na visokim pozicijama validitet obrazovanju i edukaciji.
I mislim da je mozda prepoznatost te "cinjenice" mozda i jedan od razloga zasto mnoge zene i nisu na visokim pozicijama. Nije im potrebna takva potvrda a da bi se osjecale punopravnim i jednakovrijednim clanovima drustva
Znam da meni nije.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma