-
Ronin, ja mislim da ovo s muskarcima i odgojem nije bas tako kako se na prvi pogled cini. Svi znamo koliko se u nekim obiteljima djecaci jos uvijek driblaju da moraju biti pravi muskarci, ne pokazivati osjecaje, biti hrabri i neustrasivi, usuditi se sve sto se usude i ostali pravi muskarci.
S druge strane, ima tu dosta i nekakvih prirodnih predispozicija. Nisam sigurna, ali cini mi se da su spolno uvjetovane iako nisu nuzno i pravilo.
M. courage, o mantri koju ponavljam...Samosvjesna osoba je samosvjesna osoba. Osoba koja je duhovno/emocionalno/psihicki emancipirana i ostvarena u punom smislu te rijeci takva JESTE i takva ostaje neovisno o tome sta radi/ne radi i kakva postignuca ostvari u vanjskom svijetu. Mozes biti doktorica, mozes biti graficarka, mozes biti frizerka, mozes volontirati, mozes se doma brinuti za djecu, na kraju krajeva mozes i kuhati grah....ono sto jesi jesi i to bi trebalo biti konstantno i postojano ako je pravo.
Test za samosvijest: probaj se zamisliti u ulozi koju ne volis pa ce ti biti jasno u kojem grmu lezi zec.
Da me se ne bi krivo shvatilo, to sve nikako ne znaci da osoba ne treba htjeti, postizati, raditi, uciti.....to samo znaci da postoje razni nacini ucenja o sebi i svijetu, razne manifestacije emancipiranosti duha. Ali, svaka osoba koja bi se "srusila" pod promjenom tih vanjskih okolnosti nije i ne moze biti emancipirana u punom smislu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma