I ja se prijavljujem u klub lijencina. A, nije da me nije malo strecnuo taj komentar. Ali dobro, posto ga je napisala m. courage, njoj ne mogu to zamjeriti.
Inace, moja sva dosadasnja iskustva, a kao dijete roditelja koji su se skolovali, radili i sve ostalo sto ide uz roditeljski staz, govore u prilog ovome sto je leonisa napisala. Danas se na zenu ne vrsi toliki pritisak da bude doma i cuva djecu nego upravo suprotno; da se dokaze u drustvu, da pored obitelji radi, skoluje se i sve ostalo jer inace nije dovoljno dobra. Ali, tu su nam valjda iskustva individualna jer vidim ima cura koje kazu kako se od njih ocekivalo suprotno. Meni se i danas nabija na nos od strane blize obitelji sto sam sve ostavila i otisla "prati pelene".
Pikulu i Kangu potpisujem i saljem .

Cvijeta, u mom rjecniku, istinski emancipirana zena mora biti i zadovoljna i ispunjena zena. Svaka zena koja se smatra emancipiranom samo zato sto je ostvarila karijeru, a siri oko sebe energiju nezadovoljstva i frustriranosti nije istinski emancipirana. Ili da se preciznije izrazim: svaka borba za pravo u vanjskom svijetu koja ne ukljucuje osvjestavanje svijesti o sebi samima je povrsna i donosi samo kratkotrajne rezultate. U tom smisli, nisam se izrazila pogresno, samo se usudjujem neke stvari nazvati povrsnima.