-
Pumpati dok ne dodje mlijeko?
U prvoj trudnoci mi je mlijeko doslo 3-4 dan, relativno kasno ( za bebu) s obzirom da je izgubilo preko 10 % tezine. Prirodan porod je bio.
Zanima me da li se nadolazak mlijeka moze ubrzati ako iznajmim pumpu u bolnicu i tako da izbjegnem cekanje mlijeka 3. ili 4. dan. Znaci da li da krenem sa stimulacijom na obje dojke-elektricnom, bolnickom pumpom, naravno poslije podoja , kako bi sto prije krenulo mlijeko ?
I sta raditi kada u porodima zbog carskog reza ili medikamenata mlijeko jos kasnije dodje ? Neznam koliko kolostrum moze da pripomogne na dobijanju tj. povratu tezine u prvih par dana?
-
Meni mlijeko uopće nije "došlo" na klasičan način, znači odjednom velika količina mlijeka, nego se količina postepeno povećavala. Andrija je u rodilištu izgubio skoro 15% porođajne težine, ali pedijatrica nije oko toga radila nikakvu dramu, pogledala je kako nam ide dojenje, zaključila da će kroz 2-3 dana početi dobivati na težini, i bila je u pravu.
Andriju sam stavljala na dojku na svaki "kme", i to doslovno, pa za izdajanje nisam imala ni vremena. Sa svojih 7 dana počeo se naočigled zaokrugljivati, i vaganje nam nije ni bilo potrebno.
-
ja sam rodila na carski. Mlijeko je u "potrebnoj" količini nadošlo negdje 2 tjedna nakon poroda. Za to vrijeme sam kombinirala pumpicu s cicanjem kad god bih stigla.
-
Normalno je da bebe izgubi 10-15 % porođajne težine, negdje sam čitala da neke bebe izgube i 20%. To te ne treba ništa zabrinjavati. Sa mnom je u rodilištu bila žena koja je tri dana doslovno držala bebu na cici dok joj nije došlo mlijeko. Mislim da ti je to najbolja pumpa. Nekom dođe prije,nekom kasnije.
-
Samo doji kad beba zatraži. Beba mora dobiti i taj kolostrum, on je neprocjenjiv. Ne treba prvi dan dobijati na težini. Mlijeko će doći baš kad zatreba.
Moja je s 4300 pala odmah na 4060, drugi dan je imala 4030, treći dan 4170! Nisam se ni malo zabrinula jer sam vidjela da siše kak treba i zadovoljna je.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma