Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 72

Tema: dugi podoji + bljucanje + zračni mjehur + vjetrovi

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno dugi podoji + bljucanje + zračni mjehur + vjetrovi

evo i ja sam se odlučila postaviti par pitanja. Kao prvo da dam osnovne podatke.
    Curica rođena 03.03., 2810g, 47cm. Po izlasku iz bolnice 2700g.
    Popišanih pelena ima dovoljno a do jučer imala je i pokakanih oko 5 pelena. Jučer je imala samo 3 (varira od svijetlo žute (ponekad sa primjesama zelenog) do starog zlata).
    Ima dosta vjetrova. Sve je uredu kada ih se s lakoćom riješi u suprotnom počne plakati kao da je nešto boli (i to ne samo u neko određeno doba neko mješovito tokom dana).
    Dojimo od početka (bez ikakve nadohrane, bez vode ili čaja). Dojenje "ide". Barem mislim da ima pravilan zahvat na dojci (donja i gornja usna izvrnute, vidi se jezik, zahvaćeno više donjeg nego gornjeg dijela areole). Imam male bradavice-sve ide kako treba - naravno tehnika se poboljšavala svakim danom. Na početku smo imale nekakav ritam - neki pravilni razmaci. Sve se promijenilo početkom 3 tjedna - od onda su se podoji produljili i razmak od početka dojenja i sljedećeg dojenja je bio 2 sata (preko noći bi me probudila nakon 4 ili 3 sata). Do prije 5 dana sisala bi neko vrijeme, uslijedio bi let down, pa još malo i uspavala bi se, pa probudila bi se nakon 15tak min i opet tražila sisu. I tako bi podoj trajao i do 1 i pol sata. Nisam paničarila jer je mala dobro napredovala.
    Kod sisanja mala je naguta dosta zraka (pogotovo kod let downa). Naravno da je pustim da podrigne, ponekad i tijekom dojenja kada otpusti cicu, pa ponovno nastavi cicati. Od prije neki dan sam primijetila da nakon što pocica i podrigne nikako se ne da staviti je u krevetić da spava jer počne odmah histerično plakati – dignem je i ona podrigne i tako nekoliko puta. Od prekjučer više ne bi toliko podrigivala nego bi bljucala. Imala sam osjećaj da mi je noćas i cijelo jutro bljucala. Vidim joj na licu da je nešto boli a ne znam kako da joj pomognem. Kada pocica, čujem joj u želucu kako se nešto „kuha“, klokoće.

Počela sam se brinuti prošli tjedan, jer smo bile kod pedice i vaganjem ustanovili sa mala ima 3500g. (pedica nije ništa rekla samo da je mogla dobiti i više). Zabrinula sam se jer je par dana prije toga patronažna rekla da joj se čini da imam malo mlijeka i da se probam izdojiti i vidjeti koliko imam. Probala i dobila svega 80ml. Drugi put još manje. Znam da se prema tome ne može ravnati. Tako da sam tu brigu potisnula sve do sljedećeg vaganja. (strah me da mi pedijatrica ne kaže da počnem nadohranjivati).

Usput da ne zaboravim: kako sam primijetila da mala ima vjetrove, zračne mjehure počela sam joj povremeno davati kapi na prirodnoj bazi za olakšavanje (BABYNOS).
    Također u zadnjih 5 dana sam primijetila da su mi oči tijekom noći crvene, suhe i grebe me kada trepćem). Jučer u jutro sam ukapala Visin kapi i sljedeći put tek jednom u noći i danas pred jutro.
    Možda sam malo paranoična ali sam kod male vidjela lagano bijeli jezik (ne na vrhu nego malo iza). Zatim kada cica – dugo povlači – povremeno čujem coktanje – pa je ja pokušavam namještavati da ne cokće.
    Zanima me da li je moja i moje male situacija sasvim normalna ili treba da nešto poduzmem?

Oprostite na malo dužem postu ali bolje da dam sada sve podatke nego da me se poslije pita.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

MaliLo, dok ti se ne jave svjetnice, samo ću ti reći da te pogrešni savjeti patronažnih sestara i pedijatara mogu koštati uspješnog dojenja. Jesam li dobro shvatila da je u mjesec dana dobila 700 g? Ako je toliko dobila samo ti mogu reći da je to prosjek i tu ne trebaš brinuti.
    Meni se nekada zna desiti da malu stavljam na prsa svako malo. Ne gledaj na vremenske među dojenja.
    Moja malecka ima vjetrove non-stop i ja se tu ne brinem, a kapi sam davala isključivo kada je imala kolike, a za vjetrove ne dajem ništa. I te kapi, koliko god piše da su na biljnoj bazi, ja ne bih davala bez prijeke potrebe.
    Ostale savjete neka daju iskusnije mame.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Draga MaliLo, moj sin je sada mjesec dana star i ja ti samo mogu potvrditi neke od stvari koje si napisala. Npr. i on je dobio 800g u tih prvih mjesec dana, a pedica nam je danas rekla da je 700g prosjek, stoga to je ok. I ja sam uvijek malo izdojila (50-60ml) ali kao što vidiš moj Oli se uredno deblja, a izdojeno mlijeko nije mjera tome koliko ga ti imaš. Što se tiče vjetrova, i on je mali prdež, a znaju ga jako mučiti ( malo plače ali se više grči i pokušava prdnuti). Nama podrigivanje ide puno teže; prvo nikako neće a onda nam treba i nekoliko dizanja da ispusti sav zrak. Što se tiče jezika, nije alarmantno dok nije potpuno bijel. Nisam stručnjakinja, ali i pedica i patronažna su ga pregledavale već nekoloiko puta i za sve to su rekle da je normalno. Iako ti počne ići na živce kada ti svatko na sve odgovara da je u granicama normale, nitko ti ne može ništa konkretno reći zato što je svaka beba individualna.
    A oči i mene bole i peku cijelo vrijeme, što vjerojatno ovisi o tome da li dovoljno spavaš i ako imaš centralno u domu.
    Nadam se da sam ti barem malo pomogla,i nimalo odmogla.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sto se tice coktanja i bolova i stolica, mozda imate soor--to je ona gljivica u ustima, i tu je potrebna terapija i tebi i njoj--mazati bradavice i bebina usta rojazolom.

700 grama je sasvim dovoljno--minimum je oko 450 grama, znaci tu ste ok. broj pelena i stolica je super.

javit ce se savjetnice sa pitanjima za soor, ali po ovome sto si napisala meni se cini da je to.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Kad će prestati više te patronažne govoriti majkama da se izdoje da "vide koliko ima mlijeka"???!!!!

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa
    Kad će prestati više te patronažne govoriti majkama da se izdoje da "vide koliko ima mlijeka"???!!!!
    I ja se pitam, ali ne samo patronažne, već i pedijatri?!
    Na zadnja 2 pregleda sam dobila savjet da se izdojim, pa da vidim koliko imam mlijeka jer mnoge majke misle da imaju puno mlijeka, curi im mlijeko i osjećaju da su im dojke tvrde, a kad se izdoje, nema ništa! To su njene riječi. Strašno

MaliLo, prvo treba vidjeti ima li tvoja beba soor. Jezik joj može biti bijel od mlijeka, ali ako ima bijele naslage, radi se o sooru i treba ga liječiti.

Čini se da tvoja beba guta dosta zraka i to je muči. Imali smo sličan problem donedavno, L. je jako puno coktala za vrijeme dojenja, pokušavali smo dojiti u raznim položajima, ali zrak je uvijek ulazio. Još uz to, nije podrigivala previše, pa je bilo i bljuckanja i povraćanja (čini mi se da je to bilo povraćanje jer bi cijeli obrok izašao van). Trbušćić joj je bio kao balon. Bilo je grozno i baš smo se mučili.
    I onda, odjednom, se to počelo smirivati, tamo negdje s 2 mjeseca je bilo lakše, a s 2 i pol mjeseca su ti problemi nestali.

Vjerojatno će ti se javiti neka savjetnica , a imaš i dobrih tekstova na portalu, malo pročitaj, ali, vjeruj mi, proći će brzo

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja osobno mislim da je za izdajanje potrebno i iskustvo ( nije to sam tak ), a kad se već spominju kolike i prduckanje beba to je mučilo i moju Emili i ono što me zanima je da li ja to mogu ublažiti svojom prehranom? ak se već negdje pisalo o tome molim smjernice

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nekim bebama smeta kad mama konzumira mlijeko i mlijecne proizvode, mozda da probas to izbaciti?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

super hvala ( iako ja baš i ne konzumiram pretjerano mliječne proizvode), a da napravimo popis namirnica koje ˝napuhavaju˝?,

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

svim curama veiko hvala
    evo danas je puno bolje sa bljucanjem a i onaj hiseričan plač se prorijedio.
    što se tiče izdajanja - danas sam na lijevoj izdojila 110 ml. :shock: nikada do sada!!
    Mlijeko sam spremila u duboko za crne dane - nek se nađe. (morala sam se izdojiti - cica mi je pucala po šavovima).

za soor - nisam ni ja sama sigurna - više mi se čini da nije nego je - ali budemo vidjeli kada dođe patronažna na vaganje.

vidjeti ćemo šta kažu savjetnice.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

:D super malilo, inače ja sam izdajala cijelo vrijeme dojenja i nabacala sam se mlijeka i mlijeka, što sam više izdajala to je bila veća proizvodnja

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mala mi je jutros sve živo povratila - malecka se namučila
    mislim da sam za to ja kriva jer sam joj ukapala po 2 kapljice u savaku nosnicu "sunce moje malo" kapi tako da ih pročistim. očito je ona to progutala i to je izrokovalo povraćanje.
    bude bilo dobro - utjehu će naći u dudanju moje cice.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Je li ti mlijeko jako strca? Je li se beba zagrcava tijekom podoja, pogotovo na pocetku?

BTW, samo da potvrdim sto su cure rekle - dijete ti jako lijepo napreduje.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

NatasaM... sorry tek sam sada vidjela da si odgovorila i postavila pitanje.
    Koliko sam skužila kada mi cica na lijwvoj više se zagrcne (mlijeko štrca jače na lijevoj - lijeva je veća nego desna pa mi se čini i da u njoj ima više mlijeka). Na početku povlači lijepo - 1 let down - pa još malo i onda počne više grickti tj gnječiti bradavicu nego povlačiti - gnjec, gnjec nekoliko puta pa tek onda čujem da proguta - pa zaspi - ispisti cicu - podrigne - pa buđenje (ne znam ni sama više kako da je održim budnom tj. da hoće cicati).
    Stavim je u krevetić, počne se meškoljiti, zatim plakati, dignem je i podrigne, nudim joj sisu, prihvaća, malo povlači, pa počinje gnjec, gnjec i opet ispušta. Strah me da nije pojela dovoljno (popila je ali mislim na ono kalorično), pa joj uvijek nudim još (zbog navodno malog dobivanja na težini!.
    Imam neki feeling da mojoj maloj nije nešto u redu sa stomačićem. Ova verzija gore je još dobra. Ponekad ispušta cicu i vidim da joj nešto smeta, plačljiva je, dižem je na rame, ručicama i nožicama bi se popela po meni da može, malo podrigne, u stomaku čujem da joj nešto klokoće i krulji, čujem da joj se hrana diže iz želuca i bljuca (ponekad manje količine a ponekad i veće).

Rekla sam da ću se javiti kada prođe patronažna i da ću je pitati za soor. Naime nema soor . Pita ona mene zašto je pedica rekla da dođe izvagati malu - odkuda da ja to znam - odgovara da joj se čini da pedica isto misli da je mala mogla dobiti više na težini pa je zamolila patronažnu da je dođe vagati.
    Kod pedice 03.04. - 3500g
    patronažna 14.04. - 3720g
    I opet ona veli da je mogla dobiti više. Pita me koliko puta jede dnevno i kako mi jede. Ja joj velim - cica kako mala traži (ako je boli zbog grčića, traži cicu za utjehu - ja joj dajem - cica joj je sve). Kaže ona pa tako ispada da ti mala jede 10 puta dnevno. Ja to ne brojim. Ona veli da će me to izluditi i da bebe njenog uzrasta bi trebale jesti 150-160ml mlijeka i da bi trebale spavati između podoja 3 sata - što kod mene nije uvijek slučaj - i da bi trebale izbaciti noćne podoje (također kod mene ni to nije slučaj).
    Takve izjave me izluđuju i poljuljavaju moju odlučnost i samopouzdanje.
    Kaže patronažna da bi trebala pustiti da između podoja prođe 3 sata, pa makar i mala plakala - kao igrati se s njom, prošetati. Kao ona će tada više pojesti i duže spavati - kao za njeno dobro i moje dobro. Naravno pokušala sam odmah onaj dan i sljedeća 2 dana sa tom metodom (požalila). Kada mi je mala histerično plakala jer ima grčiće i traži cicu ili je bila gladna i cucala svoju ručicu - imala sam gadan osjećaj da radim nešto jako loše - uskraćujem maloj cicu. osjećala sam se jako loše
    Podršku od MM imam i nemam - on je pod više utjecajem svoje precijenjene bake (70 tak godina) nego mame (obe su stara škola - jer me svako malo pitaju da li dajem maloj vode da ne bude žedna, pa vezano za težinu - kaže mama od MM (46g) da mi nije mlijeko možda tanko). Kažem glupost nema tankog mlijeka - pokušam objasniti - na to MM kaže ako tako dobro znam žašto ne napišem knjigu.
    Zbog toga mi je teško ustrakjati u nekim stvarima.

Pitanje koliko bi beba mojeg uzrasta trebala odspavati dnevno i koliko između podoja - jer što je istina ne stignem ništa posebno napraviti?
    I da li se s vremenom to promijeni?

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj MaliLo prvotno napisa
    Ona veli da će me to izluditi i da bebe njenog uzrasta bi trebale jesti 150-160ml mlijeka i da bi trebale spavati između podoja 3 sata - što kod mene nije uvijek slučaj - i da bi trebale izbaciti noćne podoje (također kod mene ni to nije slučaj).
    Zaboravila ti je reci da se ovo gore navedeno odnosi na adaptirano mlijeko.

Neka dojena djeca jedu i 10 puta dnevno (a jedu i po noci). Znaci daj joj na svaki kme i ako ne zeli jesti onda je sita .

Sto se vaganja tice - ako su u pitanju dvije razlicite vage ne mozes usporedjivati (mora se uvijek vagati na istoj).

Rodbina - najbolje da im isprintas s portala sve o dojenju i pretvoris ih u saveznike.

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ajme, MaliLo, vjerujem da si totalno izluđena sa svim tim savjetima i komentarima bliskih i manje bliskih osoba i vidim da ti nije lako.
    Ali nemoj dopustiti da poljuljaju tvoje samopouzdanje. Budi odlučna u dojenju, znaš da je majčino mlijeko nezamjenjivo i pokušaj to objasniti bliskim osobama. A te savjete o rasporedu dojenja zanemari, stvarno nemaju smisla.

Inače, ja mislim da se tvoja beba muči s nagutanim zrakom. Kao što sam gore napisala, i mi smo imali takvih problema, L. je jako coktala, gutala jako puno zraka i zbog toga bila jako nemirna, loše spavala. U trbušćiću joj je kruljilo 100 na sat, bolno puštala vjetrove, povraćala...
    I nakon 2 i pol mjeseca sve se lagano smirilo i sad više nemamo takvih problema.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ajme, bas te maltretiraju. stavi ti fino cepove u usi, slusaj svoju bebicu i vozi misko. grcici ce proci, i bit ce vam super.

ovo kaj ti je tm rekao da napises knjigu mi je . bljak.

a pedica, patronazna, baka, sveki... to su klasicno blesavi "savjeti" kojima ja, uz najbolju volju, ne vidim svrhu.

beba zna kad hoce jesti. i normalno je da se budi po noci da jede. neke bebe hoce jesti svako malo. neke bebe stalno placu, neke stalno spavaju. nema 2 iste bebe, i ne mozes primjeniti neko opcenito pravilo na osobe koje su toliko razlicite. slusaj sebe i svoj majcinski instinkt i neces pogrijesiti.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ona veli da će me to izluditi i da bebe njenog uzrasta bi trebale jesti 150-160ml mlijeka i da bi trebale spavati između podoja 3 sata - što kod mene nije uvijek slučaj - i da bi trebale izbaciti noćne podoje (također kod mene ni to nije slučaj).
    ovo nije tocno! mamino mlijeko se probavlja otprilike sat ipo vremena i beba naravno trazi svako malo papat, super je sto ne brojis koliko puta joj dajes i koliko to traje vec gledas bebu.

radis dobro sto bebi dajes papat kad ona trazi i koliko trazi. ako je u 11 dana beba dobila 220g i tako nastavi u misec dana ce dobit otprilike oko 600 i nesto grama sto je dobro.

dijete treba jesti i po noci i po danu, kad god hoce i koliko god hoce. posebno u pocetku kad je jos mala bebica i treba joj puno hrane za rast i razvoj.

sveki, babe i ostale koji ti daju krive razloge ne slusaj.

jedino bi ja na tvom mjestu razgovarala sa tm, on bi ti trebao bit najveca podrska, kazi mu to, nemoj ocekivat da ce sam shvatit, pokazi mu informacije koje si dobila, daj da procita tekstove o vaznosti i dobrobiti dojenja i privoli ga na svoju stranu, znanjem i tocnim informacijama. njegova podrska ti je najvaznija, tako ces se lakse obranit od "baba" a i poboljsat ce vas odnos kad probleme "odradite" zajedno. samo mu moras to rec, cesto mislimo da se neke stvari podrazumijevaju a partner nas ne kuzi jer to nismo izrekli, rijecima: vazna mi je tvoja podrska, molim te budi uz mene...

moj zabac je sisao stalno u tom peridou i puno, cinilo mi se da je stalno na siki, imao je grceve koji su prestali kad san ja izbacila mlijecne proizvode iz prehrane.

ja mislim da je s vama sve u redu. samo izdrzi komentare i doji bebu kao i do sada.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

curke puno -vam hvala na podršci. :D

već sam dobila par savijeta da pokušam izbaciti mliječne proizvode. Kažem u redu - mogu pokušati - ali pitam se šta ću onda doručkovati. Ne jrdem suhomesnate proizvode, nikakve konzerve, paštete i sl.
    U jutro i za večeru naizmjenice jedem - čokolino, griz, muslle, corn flakes, kruh sa margarinom, sir, svježi sir, marmeladu, i popijem divku ili bianku.
    :? I šta mi preostaje da jedem? :/

Usput da pitam savjetnice - koji su znakovi da je beba prehlađena ili da je boli grlo?
    Mala mi u zadnje vrijeme puno guta slinu - šta bi to moglo značiti?
    Nisić joj je kao pun, još joj ne curi. Ponekada joj oćisim sa štapićem i izvučem zelenkasti sekret.

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

MaliLo, probaj ne neko vrijeme izbaciti mliječne proizvode, pa ćeš vidjeti da li oni uzrokuju grčeve, ali ako vam grčići traju cijeli dan, ja bih prije rekla da je kod vas problem zrak.
    Ja sam isto bila zbunjena, nisam znala što je problem kod nas, na 20-ak dana izbacila mliječne proizvode, ali situacija se nije popravila. Onda sam skužila da zbog prejakog let downa guta preveliku količinu zraka.
    Možda da malo poglefdaš ovaj tekst http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1295

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

MaliLo, moja curica ima sada 8 mjeseci, a na početku nam je bilo slično kao tebi. S tim da je ona puno češće bljuckala. Ustanovili su joj refluks. Normalno, to ne znači da je isto i vama, ali kod tako malenih bebica probavni sustav još nije sazrio, zato se javljaju i grčići i klokotanje (to se još povezuje i sa još nerazvijenim psihičkim sustavom).
    Ovo histerično plakanje koje spominješ moguće je da je prourokovano sadržajem iz želučića koji se pod pritiskom zraka vraća u jednjak i dalje, a pošto je to kiselo bebicu zapeče i zato zaplače. To je kod nas bio slučaj. Pokušaj ju držati malo duže, a ne čim podrigne stavljati je u krevetić, ako se naguta puno zraka dok doji vjerojatno joj treba i duže dok ga izbaci.
    Kad se sjetim tih dana čini mi se da smo bili 24 sata na cici, to je bio jedini način da se smiri. I dojili smo daleko više od 10 puta dnevno, smiješno je ikoje dijete trpati u raspored. I sada dojimo 5-6 puta noću, ja se zbog toga uopće ne uzrujavam, a po danu mi jede rijeđe nego prije, otprilike svaka 3 sata. I dalje nju slušam, i papa kada ona to želi. Mislim da je to najispravnije.
    U ovo što ti jedeš pokušaj staviti zobeno ili rižino mlijeko umjesto kravljeg, kravlji sir pokušaj izbaciti pa vidi. Postoje uvijek alternative.
    Ma bit će sve u redu, samo ne odustaj i ne daj da te pokolebaju ovi sa strane . Slušaj i gledaj bebicu, ona će ti sve reći sve što njoj paše

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nisam skuzila da li ti bebac ima grceve ili se samo napinje da bi prdnula?
    Moja je otpocetka jela ko navijena svaka tri sata. S time da bi jela i po sat vremena tako da bi razmak izmedu dojenja zapravo bio dva sata. I isto kao i tvoja se grcila bez obzira na doba dana ali samo kratko, bez plakanja, vise kao da je muci ali ne boli, onda bi prdnula i sve ok. Podrigivala je i bljuckala tj povracala konstantno. Sve u svemu ja se nisam previse zabrinjavala oko toga jer je odlicno napredovala.
    Sto se tice dugih podoja, prestali su oko treceg mjeseca. Samo je odjednom pocela papati drugacije i bila bi gotova za 5-10min umjesto dotadasnjih sat vremena.
    A sto se tice povracanja.... to se tek sad pocelo smanjivati... Imamo 6 mjeseci i prije tjedan dana smo poceli s rizinim kasicama na mom mlijeku bas zbog povracanja u nadi da ce se malo smiriti.
    Sve u svemu nemas se sto brinuti. Sve ce ubrzo doci na svoje. A ti doji, doji, doji i doji...

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ponekada joj oćisim sa štapićem i izvučem zelenkasti sekret.
    ovo nemoj radit, mozes ju ozlijedit. imas u apoteci uzet pumpice za nos za bebe, to ti je super stvar i puno sline izvuces.

prehladu grla ti njabolje moze ustanovit lijecnik, ako ti puno kaslje odvedi je dr. da je pregleda. kod malih beba se upala grla vrlo brzo prosiri na upalu uha a to moze bit opasno. ali ako ti samo kasljuca jer joj se sekret iz nosica spusat u grlo ti nije opasno. samo drzi nosic prohodim (stavljaj kapi fizioloske otopine i isisavaj sa pumpicom) da moze normalno dojit.

sto se tice hrane ja sam u tom periodu bez mlijecnih bila na jajima, vocu, domacoj panceti, pasteti :/ suhome vocu, domacim kompotima...

inace ja mislim da ti je stos sa prduckanjem u ovome sto Rhea kaze, jaki let down pa se dijete naguta zraka.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

budući da sam ja svoju nejelicu vagala 6 mjeseci mogu ti sa sigurnošću reći da nikad,ama baš nikad nije posisala odjednom 150 ml.ponekad bi se dogosilo da posiše 120 ml,a onda bi se tome veselili danima,ali prosjek je bilo 80ml.što se noćnih podoja tiče mi se dojimo najviše i najučinkovitije po noći i zato mi ne pada na pamet da ih izbacim.
    nemoj slušati druge (kao što sam ja),jer će te izluditi (kao što su mene),a 700g ti je ludilo (mi smo dobivali po 500g i sada znam da je i to ludilo).
    drži se i vjeruj u sebe!!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo i nas da se pridružimo klubu!
    rođena sa 2810g i 47 cm
    sa mjesec dana 3700 i 53cm

posijet patronažne nas je razveselio!
    danas sa mjesec i 18 dana - 4000g :D

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

evo i nas da se pridružimo klubu!
    rođena sa 2810g i 47 cm
    sa mjesec dana 3700 i 53cm

posijet patronažne nas je razveselio!
    danas sa mjesec i 18 dana - 4000g :D
    to se zove rasturačina!!!bravo!!!

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nevjerojatno, i moja mrvica je rođena s 2800 gr i 47 cm, a s mjesec dana imala je 3700 gr i 53 cm.
    Baš kao da su sestre po brojkama.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno let down

može li mi netko objasniti što je let down,ima li to neke veze s položajem u dojenju.
    Naime moja Nina ima mjesec i pol i ona se također muči sa grčićima koji su vjerojatno uzrokovani gutanjem zraka,ona se isto tako nažima kao da ne može kakit,iako ima uredno pokakane pelene,otprilike 5,6 dnevno.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno let down

može li mi netko objasniti što je let down,ima li to neke veze s položajem u dojenju.
    Naime moja Nina ima mjesec i pol i ona se također muči sa grčićima koji su vjerojatno uzrokovani gutanjem zraka,ona se isto tako nažima kao da ne može kakit,iako ima uredno pokakane pelene,otprilike 5,6 dnevno.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

let down ili otpustanje mlijeka

moguce da imas jaki let down pa se dijete naguta zraka i malo muci dok to ne izabci van. promjena polozaja puno pomaze. napisano ti ej sve u onom clanku. sretno!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

vrboska
    1. prouci link sto ga je zabica stavila i vidi cini li ti se da je problem u prejakom LD
    2. imas li bolove tijekom podoja?

za bebino napredovanje necu ni pitati, ocito je da je dobro

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

nemam bolove tijekom dojenja,jedino me malo zaboli u trenutku kad mala prvi put povuče,mala super napreduje,u prvih mjesec dana dobila je 1,200,čak mi se učinilo da su ti grčevi rezultat prejedenosti.
    Čula sam za homeopatske kapi Gas relife,ima li netko iskustva s tim?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

nemam bolove tijekom dojenja,jedino me malo zaboli u trenutku kad mala prvi put povuče,mala super napreduje,u prvih mjesec dana dobila je 1,200,čak mi se učinilo da su ti grčevi rezultat prejedenosti.
    Čula sam za homeopatske kapi Gas relife,ima li netko iskustva s tim?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

prejaki LD nije problem? beba se ne zagrcava?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

čini se da nije više jer se je uspostavila ponuda i potražnja,ali ona je dosta halapljiva dok jede,prvih dva-tri tjedna nismo imali tih problema,ona bi se,naime,pokakala dok bi jela,a sad ne više,napreže se kao da se ne može pokakati,to se događa pred jutro,uz to naprezanje ona se budi iz sna

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

da joj olabavis pelenu i/ili promijenis poziciju dojenja da se lakse pokaka?

btw, meni se cini da sve dobro radis

mozda je stvar u necem iz tvoje prehrane sto joj smeta, mozes li se sjetiti jesi li nesto pocela jesti nakon ta prva 2-3 tjedna?

a mozda je samo stvar u nezrelom probavnom sustavu

je li pije vodu ili caj?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ma i ja se pitam je li problem u nečem što ja jedem,ali ništa nisam promjenila u prehrani,osim što sam izbacila mahunarke,češnjak(A to obožavam),sad pokušavam izbaciti i mliječne proizvode,iako ne mogu odolit maslacu i siru.Dojim uglavnom sjedeći,a po noći ležeći položaj,ma nekako mislim da je problem u nerazvijenom probavnom sustavu i da će to sve proći.Bitno mi je da ona lijepo napreduje,a čaj i vodu joj ne dajem

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

da se priključim: mi sad skoro punimo 4 mjeseca i još uvijek gotovo svaku večer imamo napadaj grčeva koji traje cca 3 sata. Ne jedem skoro ništa što bi bio problem i cijelo vrijeme koristimo Sab Simplex kapi. Bez njih je još gore . Cca dva dana tjedno nema grčeve a sve ostale dane ima s tim da barem dvije večeri imamo baš pravo urlanje i vrištanje. Doji na zahtjev, cca svaka dva sata. Stalno mu klopoće u crijevima i cijeli dan se napinje. Kaka jednom dnevno. Uopće skoro ne podriguje, uopće ne bljucka i uopće ne prdi. Dakle, ako je zrak problem - on uopće ne izlazi van osim u kakici. Imam u zadnje vrijeme jači LD ali prije nisam imala pa ne znam dal su grčevi povezani s tim. Već sam luda i pitam se ima li netko tko je imao tako dugo problem s grčićima?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

vrboska, ako je stanje isto bez obzira na to sto ne jedes mahunarke i cesnjak, onda ih mozes vratiti u prehranu. Trebalo bi istraziti druge stvari.

Majuska, da probas zapisivati tocno sto pijes/jedes i kad su se pojavili grcevi? Mozda se pojavi nekakav uzorak, obzirom da ipak dan ili dva u tjednu nema grceva.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo ne pijem mlijeko niti jedem mliječne proizvode već 5 dan. Da li je moguće da se već vidi poboljšanje u tako kratkom vremenu - mala mi više ne bljuca tako puno kao prije?!?

i dajoš nešto - da li ima veze to što ne konzumiram mlijeko i mliječne proizvode i što mi mala ima jednom dnevno obilno rijetku-zrnastu stolicu? (prosere se - bude usrana skroz po leđima skoro do vrata - obavezno je moram odmah previti i čak oprati)

hvala

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo malo prije mala mi je naprvila stolicu - ako se to može nazvati stolicom. :/
    Moram se ispraviti - stolica joj je više vodenasta nego zrnasta (barem ova jutros) - boja joj je bila tamno žuta. Da li mi može netrko reći da li je to proljev ili tako male bebe (u subotu će imati 2 mj.) isključivo dojene imaju takvu stolicu? :?
    Moram napomenuti da prije nije imala tako rijetku ni vodenastu stolicu!
    Također da li moram urgirati i hitno ići lječniku ili mogu čekart do sljedećeg tjedna kada mi je redovan pregled? :?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

stolica je ako je barem kao kovanica od 5 kn
    najvjerojatnije je sve OK

cini li ti se da ima neki razlog za brigu?
    ima li zabrinjavajucih promjena u njenom ponasanju?
    je li previse pospana? nervozna?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nažalost joj stolica nije neke konzistentne mase. Kažem da je vodenasta sa mrvicama iliti grudicama. Da li ima to veze sa nečim što ja jedem - pa da to uzrokuje tako vodenaste stolice?
    cini li ti se da ima neki razlog za brigu?
    pa ne znam - svuda čitam da su stolice zrnaste do kašaste - što nije kod nas slučaj
    ima li zabrinjavajucih promjena u njenom ponasanju?
    pa osim što mi je po cijeli dan na ciki (skok u razvoju?!?)- mislim da nije zbog gladi nego ili zbog bola od zraka u želucu ili vjetrova- čini mi se da je sve drugo u redu. Ponekad nakon što podrigne, bude nervozna - ne plače - nego samo onako trza/maše sa ručicom, plazi i prevrće jezik u ustima, guta slinu, kaže "i", "o" "eee" i tako neke zvukove, zatim izbaci jezikom pjenastu bijelu smjesu - nešto ostane u ustima pa to nazad proguta.
    je li previse pospana? nervozna?
    ah, nervozna je kada joj dolazi da mora prdnuti ili kakiti, ponekad i plače i kao utjehu dam joj ciku i sve bude na trenutak u redu i tad počinje nervozno hvatati ciku i ispuštati, pa čas je ne ispušta nego je nateže kao "vime" - ponekad me uhvati smijeh jer izgleda kao da je ne može naći
    Kada joj to prođe uspava se na cici - nakon nekog vremena ispusti ciku i onako u snu nastavi raditi sa usnama kao da duda
    Što se tiče spavanja - danju mi skoro pa i ne spava - 15 - 30 min max između podoja (rijetki su slučajevi da odspava u komadu 3-4 sata - samo preko noći od 20/21-24/01 i 01/02 - 04/05).

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ako ce ti biti neka utjeha M. je imala tekuce stolice sve do uvodjenja dohrane. Bas su izgledale tako kako ih ti opisujes "vodenasto sa mrvicama ili grudicama". Nisam se brinula oko toga jer su uvijek bile redovite (osim u jednom periodu od 2 mjeseca kad je kakala svakih 7 do 10 dana).

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hvala na vašem iskustvu. to me malo tješi.
    Ma brinem se jer se sve skupilo. Mala mi ima začepljen nosić, kiše pa me strah da se nije prehladila i da to uzrokuje proljeve.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mala mi ima začepljen nosić, kiše pa me strah da se nije prehladila i da to uzrokuje proljeve.
    aaaaa, pa sto ne kazes! moguce je da guta slajm, koji onda ne moze probaviti i izlazi joj u stolici
    zatim izbaci jezikom pjenastu bijelu smjesu
    vraca joj se sadrzaj iz zeluca? mozda ne podrigne dobro, pa zrak potegne i mlijeko?
    ako se to dogadja otkad je prehladjena, moguce je i da je povezano

doji je kad god trazi i to je to

ako ti se pojave bolovi tijekom podoja, javi se

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

identicna situacija...
    sve je to ok...stolica se naziva proljevom dok vise puta na dan izgleda kao zamazana voda...
    a smrljice guta i to bljucne..tak i moj Luka radi....i kaka tak.. i zaspi na sisi, ispusti ju i nastavi raditi usnicama

spring33 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vidim da dosta Vas ima problema sa grcicima i podrigivanjem. Moj Minjoncic i ja smo to prevladale, sada mi je vec normalno grcenje, poteskoce sa kakanjem. Na pocetku smo imale dosta problema jer sam se iz bolnice vratila sa upalom dojki, pa mastitis, pa smo se jedva uigrale kod dojenja jer imam jako velike bradavice, a ona mala usta. A sada imamo novi problem i molim savjet... Zadnjih par dana je pocela jako bljucati. Ne bljucka u mlazu (mislim da nije povracanje), ali imam bljucka kolicinski puno. Evo podojila sam je prije sat vremena i do sada je bljucnula nekih 10-tak puta i to obilno. Sada mi vec nije svejedno jer imam osjecaj da pobljuca sve sto je pojela. Ima mjesec i tjedan, prva kontrola je prosla super, super napreduje, ali ovo je novo. Da li da se obratim pedijatrici ili je to normalno? I imam jos jedno pitanje, da li joj smeta sto ujutro popijem kavu, jer, iskreno ne funkcioniram bez nje nikako (ona nocu spava, ali jako stenje i cvili pa ja vecinu noci provedem u polusnu i zato ne funkcioniram bez te jutarnje kave, ali ako treba...) :?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cure ja isto trebam malu pomoć. Moj mali ima mjesec dana i jako ga boli trbuh kad se pokušava pokakati,baš ga to jako muči a meni ga je užasno žao. Sav pocveni u licu,vrišti,pa kad uspije prdnut ili se pokakat onda mu je lakše.Dojim ga. Smijem li mu za probavu svaki dan dati malo čaja od komorača ili se to ne preporuča kod dojenih beba? jer užasno mi je gledati ga kako se po pola sata muči i plače da bi se pokakao.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •