Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: cijepljenje hepatitis AB

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno cijepljenje hepatitis AB

bok!
    cijepila sam sina, 2.g. Twinrixom, mislim da sam dobro napisala hepatitis A i B bi to trebao biti, prvi put pa zatim docjepila za mjesec dana i sada trebam drugi puta docijepiti ga a ne znam tocno kada, pedijatrica mi je rekla prvo 6. mjeseci nakon prvog cijepljenja a drugi puta 6 mjeseci nakon docjepljivanja, znaci drugog cijepljenja i sad sam totalno zbunjena... i nesigurna, nažalost, više u to kaj mi ona govori!
    nadam se da netko kuži kaj sam nadrobila i da zna odgovor!?
    tko zna?

p. s.
    pusa svima... dugo me nije bilo na forumu... nemam comp!!!! aaaaaa!!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

koliko se ja sjecam ide prvi put, pa drugi put za mjesec dana, i treci put za 6 mjeseci, i to je to, barem je kod nas tako bilo.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

6 mjeseci od drugog docijepljenja, ne?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

tako je. ali zasto ne provjeris s pedijatricom za svaki slucaj? ako ti istekne odredjeni rok, onda ces morati sve ponovo...inace, provjeri u knjizici cijepljenja, meni ti je pisalo kada treba doci na trece cijepljenje, obicno napisu olovkom ili na prvu stranicu knjizice ili nutra pod kategoriju.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

3. cjepljenje se obavlja 6 mjeseci nakon prvog cijepljenja.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lulu-mama prvotno napisa
    3. cjepljenje se obavlja 6 mjeseci nakon prvog cijepljenja.
    x

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Re: cijepljenje hepatitis AB

Citiraj sajkomum prvotno napisa
    bok!
    cijepila sam sina, 2.g. Twinrixom, mislim da sam dobro napisala hepatitis A i B bi to trebao biti, prvi put pa zatim docjepila za mjesec dana i sada trebam drugi puta docijepiti ga a ne znam tocno kada, pedijatrica mi je rekla prvo 6. mjeseci nakon prvog cijepljenja a drugi puta 6 mjeseci nakon docjepljivanja, znaci drugog cijepljenja i sad sam totalno zbunjena... i nesigurna, nažalost, više u to kaj mi ona govori!
    nadam se da netko kuži kaj sam nadrobila i da zna odgovor!?
    tko zna?

p. s.
    pusa svima... dugo me nije bilo na forumu... nemam comp!!!! aaaaaa!!!
    Svejedno je.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    tako je. ali zasto ne provjeris s pedijatricom za svaki slucaj? ako ti istekne odredjeni rok, onda ces morati sve ponovo...inace, provjeri u knjizici cijepljenja, meni ti je pisalo kada treba doci na trece cijepljenje, obicno napisu olovkom ili na prvu stranicu knjizice ili nutra pod kategoriju.
    Ne mora se sve iznova, čak i ako se zakasni.
    Samo se nadoknade doze koje nedostaju.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mujice, molim te, reci mi još jednom da se uvjerim da ne moramo ispočetka. Moj sin je cijepljen protiv hepatitisa u rodilištu, zatim sa tri mjeseca i trebao je s 9 mjeseci, ali ja ga nikada nisam odvela na to treće docjepljivanje. Sada mu je 18 mjeseci i što sad s tim? Mora li sve ispočetka ili može dobiti treću dozu?

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i ja ću se tu nadoštukat. S. nije cijepljen u rodilištu, a sad su mu zaredala cjepiva (priorix i ovaj pediacel) pa bih napravila pauzu.

kad je najbolje cijepit za taj hepatitis, kad su najveće pauze između cjepiva, od 2. godine na dalje pitam?

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

vidim da ću morat Davora zamolit da se tu upiše da mi mujica nešto odgovori

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja ću i dalje sama u očekivanju odgovora...

vidim da sam se doktorima zamjerila

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Joj, cure. Ne radi se bezveze kalendar cijepljenja, a da se mame onda same dosjete u kojem vremenskom razdoblju bi mogle ići ponovno na cijepljenje. Moram vas pošpotati!

Ništa, vi koji ste zakasnili, odite do svog doc/pedijatra i savjetujte se s njime. Opcija je:
    1. da se djetetu proveri koliki mu je titar za HAV/HBV, pa da ga se docjepi
    2. da mu se jednostavno da propuštena doza, bez provjere titra

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nemoj me špotati, jer hepatitis nije bio obavezno cjepivo. a prije se i cijepilo u osnovnoj, čini mi se.

a kako bih zakasnila ako se daje u rodilištu :/?

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Sorry thalia, tebe nije išla špotancija. Ako se jos nije cijepio, moze bilo kad. Najbolje da s pedijatrom dogovoriš kada bi bilo najbolje, s obzirom na druga cjepljenja. Ništa ne brini, neće biti kasno niti ako dočeka školu bez da je cijepljen.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

curke, ja ću uletjeti malo sim, eto imam malo pitanje pa ako ne ko zna odgovor - super!
    Naime, bila sam s Lukom na redovnom cijepljenju sad 19.6, i isti dan sam ga išla upisati u vrtić i velim pedici nek mi da potvrdu o cjepljenju a veli ona da će mi dati kad dođem krajem 8. mjeseca :? Cijepljen je sa Pediacel cjepivom, ne razumijem se u to al jako alergičar je na jaja pa ga nisu cjepile s Priorixom kad je trebalo, al to sad nema veze. Zanima me da li nas za dva mjeseca čeka još jedno cijepljenje pa zato nisam dobila potvrdu? :?
    Je, znam, mogla sam i pedicu to pitati al Luka je tako urlao da sam samo htjela čim prije izaći van s njim jer je već skoro poplavio od plača...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    vidim da ću morat Davora zamolit da se tu upiše da mi mujica nešto odgovori
    Prisutan

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Dakle, jednostavno smo dobili propuštenu dozu - bez kompliciranja i bez "špotancije" od strane pedijatrice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •