Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Nivea Q10 i dojenje

speter

Početno Nivea Q10 i dojenje

Pozdrav svima, da li mozda netko zna da li se smije koristiti Nivea Q10 kada se doji beba? Beba mi je stara mjesec dana, htjela bi se poceti mazati sa nekom kremom za ucvrscivanje trbuha i bedra, a nisam sigurna da li smijem. Ima li tko slicnih iskustava?
    pozdrav
    sandra

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Re: Nivea Q10 i dojenje

i mene to zanima, ali mislim da bolje ne, što manje kemikalija na koži to bolje.

speter

Početno Re: Nivea Q10 i dojenje

Citiraj ana1 prvotno napisa
    i mene to zanima, ali mislim da bolje ne, što manje kemikalija na koži to bolje.
    To i ja mislim, ali raspitat cu se jos kod pedijatrice ili u ljekarni za svaki slucaj

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nedavno sam citala neko istrazivanje na temu toksina u tijelima nam (uf, toksini - znam , zvuci strasno ), i rekose da 5-10% dolazi iz hrane (aditivi, pesticidi i ostala sranja), 10-20% iz kozmetike, cca 50 % iz zraka nam bajnog i zaboravih ostatak

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

U Nivei Q10 nema Q-a 10, to je prvo. Drugo, dio svega iz svega što ima dodir s kožom prodire do mlijeka, ali u premalim količinama da bi škodilo bebi.

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja bi se ipak držala prirodne kozmetike, tako ćeš barem biti 100% sigurna! Meni je kad mi je beba imala 2 mjeseca počela jako ispadati kosa i tete u trgovinama su mi pokušavale uvaliti sve, isto pod izlikom da neće raznorazni parabeni i sulfati doći do bebe! U biljnoj ljekarni je magistra inzistirala na potpuno prirodnim preparatima za dojilje, jer 10-20% je ipak određena količina toksina, bilo mala ili velika, za malenu bebicu od mjesec dana je i to puno i potpuno nepotrebno!

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj arilu prvotno napisa
    Ja bi se ipak držala prirodne kozmetike, tako ćeš barem biti 100% sigurna! Meni je kad mi je beba imala 2 mjeseca počela jako ispadati kosa i tete u trgovinama su mi pokušavale uvaliti sve, isto pod izlikom da neće raznorazni parabeni i sulfati doći do bebe! U biljnoj ljekarni je magistra inzistirala na potpuno prirodnim preparatima za dojilje, jer 10-20% je ipak određena količina toksina, bilo mala ili velika, za malenu bebicu od mjesec dana je i to puno i potpuno nepotrebno!

a za velikog sisavca od 17mj? Ja se i dalje ne usudim ničim mazati, a celulit mi se nagomilao toliko da mislim da ću se ovo ljeto kupati u hlačama!
    stvarno bi kupila neku anticelulitnu kremu

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja za celulit koristim Aromatica jadransko ulje, ružmarin je super za cirkulaciju i protiv celulita i strija. Svaku večer ga umasiram u noge i trbuh i od poroda mi se dosta smanjio obujam ! Samo s tim prirodnim stvarčicama treba bit uporan i poanta je u masaži jer se celulit topi pod pritiskom ruke! I kod kremica protiv celulita (prije sam koristila Vichy i Afroditu) stoji u uputstvima da se mora umasirati! Meni je to bila tlaka, ali sad kad vidim rezultate sam :D

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ukoliko je unutra ulje dalmatinskog ruzmarina, dakle ruzmarin kemotip kamfor, to ulje nije prikladno za dojilje (ketoni, hepatotoksicno djelovanje).

Receptura:
    80 ml bu lješnjak
    20 ml bu centella (gotu kola)
    30 kapi eu atlaski cedar
    20 kapi eu sjeme mrkve
    10 kapi eu ružmarin kt. cineol
    10 kapi eu borovica
    20 kapi eu pačuli
    10 kapi eu limunski eukaliptus

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Na bočici piše Rosmarinus oficinalis! Koje bi to bilo?

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Navedena vrsta ima 4 glavna kemotipa, verbenon (raste na korzici), cineol (sjeverna Afrika), kamfor (mediteranski bazen ukljucujuci i Dalmaciju) i mircen/kamfor (Spanjolska, Portugal). Svi oni su Rosmarinus officinalis, ali daju ulja razlicitog sastava (kemotipa) ovisno o tome s kojeg su podrucja.

Etericno ulje naseg ruzmarina je kemotip kamfor.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •