Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: eklampsija nakon poroda ili za vrijeme trudnoce...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno eklampsija nakon poroda ili za vrijeme trudnoce...

drage mame ja sam dva sata nakon drugog poroda imala dva napada eklampsije...i rekli su mi da sam dobro prosla jer se nije dogodilo za vrijeme trudnoce...jer bi onda izgubila bebu...pa eto otvaram ovu temu..ima li netko da je prosao isto. kolka je sansa da se napad ponovi u sljedecoj trudnoci... jer sad cekam trece dijete i nije mi svejedno...kako se blizi kraj sve vise mislim na to...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam u prvoj trudnoći imala, u drugoj ne... valjda sam imala sreće...

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sanse da se ponovi u sljedecoj trudnoci su oko 20%, s tim da su vece ako se prvi put pojavila u ranijoj trudnoci, a manje ako u kasnijoj (http://www.pre-eclampsia.co.uk/eclampsia.html).

Nemoj brinut, to moze samo pogorsat stvari (znam iz osobnog iskustva). Racunaj na to da se nece ponovit ali istovremeno pazljivo prati svoje stanje da ulovis na vrijeme ako ti se opet potrefi.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Re: eklampsija nakon poroda ili za vrijeme trudnoce...

Citiraj velika prvotno napisa
    drage mame ja sam dva sata nakon drugog poroda imala dva napada eklampsije...i rekli su mi da sam dobro prosla jer se nije dogodilo za vrijeme trudnoce...jer bi onda izgubila bebu...pa eto otvaram ovu temu..ima li netko da je prosao isto. kolka je sansa da se napad ponovi u sljedecoj trudnoci... jer sad cekam trece dijete i nije mi svejedno...kako se blizi kraj sve vise mislim na to...
    Znam da zvučim glupo .Kaj je to?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

to je napad slican epilepsiji...padnes u komu ili nesvijest..cijelo tijelo ti u grcu i baca te ,pjena na usta,,,eto mene toliko bacalo da sam pala sa kreveta i rasjekla lice.i ruku..i jezik..bitno da se sve desilo nakon poroda jer da se desilo dok je beba bila u busi neznam kako bi zavrsilo.jako kobno i za mamu i za bebu..naravno ima ih vise vrsta napada razlicite jacine...moze se zavrsiti sa ostecenjem mozga ili slicno...hvala Bogu da me cuvao i zastitio..i da se to desilo u bolnici a ne kuci.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ne zvucis glupo...ni ja nisam znala sto je to ....naravno dok se nije desilo...nitko me nije upozori na to ..od doktora a vidjeli su da sam cijela naotecena...to je simptom..i nisu mi mjerili tlak..glupa med. sestra mi je rekla ako se dobro osjecam da mi nece mjeriti tlak...a poviseni tlak je takoder simptom...uglavno sad kad sam treci puta trudna u zadnjem tromjesjecju kad postoji sansa da se to ponovi stalno sam na vadenju krvi i dajem urin na kontrolu..ako se pojavi simptom morat cu u bolnicu..eto..ako sam krivo napisala simptom oprostite mi.....

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Želim ti da sve bude u redu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

simptom nikad nije samo jedan. preeklampsija, stanje koje eklampsiji prethodi, zove se i EPH gestoza. E - edemi, P - proteinurija, dakle proteini u mokraci i H - hipertenzija, povisen tlak. to su simptomi koji mogu ukazivati na preeklampsiju.

ne znam gdje su tebi pratili trudnocu, ali kontroliranje tlaka i mokrace, koliko znam, obavlja se svakako kod svakog pregleda u trudnoci. tlak se mjeri i kod prijema u bolnici jer su cesta i nagla povisenja tlaka ili cak varijacije tlaka koje mogu biti opasne.

u posljednje se vrijeme gestoze dovode u vezu s nedostatkom omega 3 masnih kiselina, pa se savjetuje svakako ih uzimati u trudnoci.

ja sam imala gestozu u prvoj trudnoci, pa sam u drugoj bila pod pojacanom kontrolom i primljena sam u bolnicu prije termina. tlak su mi kontrolirali nekoliko puta dnevno, kao i proteine u mokraci.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

trudnocu mi je pratio dr.Topalovic ..da naravno sad i ja znam sve simptome jer su mi ih lijepo objasnili...sad sam pod pojacanom kontrolom dva puta mj. idem dat komp. pretragu urina ..24 satni urin..krvna slika kompletna ..urinokultura,,i svaki sam mjesec kod nefrologa na rebru. ubiti je to dokaz da vecina lijecnika ne prati trudnice kako bi trebalo..tek nakon napada oni mi sve lijepo pojasne... i onda jos kazu da naravno da se to moglo sprijeciti samo ste trebali raditi ove i one pretrage...

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

kolko prije termina si primljena u bolnicu i zasto tocno...znaci da postoji sansa da i mene posalju .... :? koje simptome si imala ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dva tjedna prije termina, zato sto sam prvo rodila carskim. nisam imala ama bas nikakvih simptoma do cca 35, tjedna. onda je poceo lagano rasti tlak. kad su me primili u bolnicu, vec su bili proteini u mokraci i edemi. i dva dana kasnije carski.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

kako to da si rodila carskim ...sory ako te gnjavim...

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

moja baka je kod prvog poroda imala eklampsiju, i nikada više nakon toga, a rodila je šestero djece.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

curke,ja sam imala eklampsiju.i to mi je uzasno iskustvo,nisam dva dana dolazila sebi..bili me otpisali,u 6 mjesecu rodim bebu..imala je samo kilogram.sad silno zelim jednu bebicu alme strah do boga.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •