-
Molim za pomoć, treći krajnik, miringotomija
Prvi put šaljem poruku
i molim vas za savjet
Prije godinu dana smo odstranili krajnike mom Martinu ( koji sad ima pet godina). Nažalost on ima i dalje začepljen nos, diše na poluotvorena usta i sad još ne čuje dobro. Bili smo na ORL pregledu i doktor nam je rekao da su nađeni ostatci trećeg krajnika zbog kojeg je oslabio sluh ( sluz u srednjem uhu ) timpanogram tipa B. Liječnik je preporučio endoskopsko odstranjenje ostatka trećeg krajnika i obostranu miringotomiju s aspiracijom sekreta.
Budući da se jako bojim ponove operacije a pogotovo rezanja bubnjića koristiila sam prirodne biljne kapi za uši i dijete sada kaže da bolje čuje.
Međutim liječnik koji bi i operirao dijete inziszira na tome te tvrdi da je poboljšanje sluha trenutni učinak kapi te da ne može utjecati na nestajanje sluzi. Na Cybermedu sam dobila odgovor da bi prije trebala pokušati na tri mjeseca sa konzervativnom metodom pa ukoliko ne dođe do poboljšanja onda bi izveo miringotomiju. Nemam blage veze što bi točno bila ta metoda pa molim mame koje tu imaju iskustva da mi daju savjet. Bojim se da opet ne vrtim u krug a u međuvremenu on i dalje ne diše na nos.
Hvala na velikoj pomoći,
Antonia
-
Konzervativna terapija ti se uglavnom sastoji od održavanja nosa prohodnim (fiziološka te neke od dekongestivnih kapi za nos), te razrjeđivanja sekreta koji se zadržava u srednjem uhu (otorinci obično propisuju Fluimukan granule kroz nekoliko tjedana). Ako to ne pomogne i kroz koji mjesec timpanogram i dalje bude loš, još stignete napraviti miringotomiju (zarezivanje bubnjića kako bi tekućina iz uha iscurila).
Ovo je samo okvirna i površna informacija, odgovarajuću terapiju mora odrediti otorinac prema kliničkoj slici tvoga djeteta. Svakako potraži drugo mišljenje.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma