Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 87 od 87

Tema: Nervoza u vrtiću

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj dubbiii prvotno napisa
    Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Svaka teta će ti reći da se ideš dalje, jer se oni boje i ravnatelja, a pogotovo viših instanci. Uvijek je politika "ne talasaj". Ali ti idi dalje, barem do svih službi u vrtiću. Obavezno razgovaraj s pedagogom, psihologom i ravnateljem. Moraš reagirati, nemoj odustati. Pokušaj tražiti promjenu grupe ili tete.
    neću odustati,to je moje djete...
    u tom vrtiću imaju samo 2 grupe;ta i još jedna gdje uče njemački(dadatno 150kn),a ona ima problema sa govorom(moramo logopedu) pa neznam kako će tamo...
    može se tražiti promjena tete?
    Može se razgovarati o tome, a rješenje ovisi o kadrovskoj križaljci vrtića. Ako skupina ima malo, promjene su teže izvedive. U najmanju ruku, moguće je svojom intervencijom ishoditi da teta promijeni ponašanje.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

danas sam popodne razgovarala sa tetom.kao prvo kada samušla ja njoj kažem "dobar dan",a ona meni nakon što je moje djete skočilo na mene i zagrlilo kaže"mama,istuči ću vas"??????
    ono,molim??a zato jer sam zakasnila pola sata po kćer.uvijek dođem u 15.30h,a danas sam došla u 16.00h.i to zato jer sam trebala ići po drugu kćer u školu(na suprotnu stranu,vožnja 3 tramvajske stanice),onda sam otišla po nećaka u jedan vrtić,pa po nećakinju u drugi koji je bio usput,pa po moju kćer.pa kako da stignem sve??????????? :/

žena je sve porekla,mislim rekla je da ona nju ne stavlja u wc i da to nije wc nego kupaona koja nema vrata, rekla mi je da dođem pogledat,ja sam joj rekla da ne trebam ja ništa pogledat,da ja znam kako to izgleda jer sam vidjela dok sam bila na privikavanju sa svojim djetetom.
    tada sam je pitala zašto ju izolira na što je ona rekla zato jer vrišti,čupa,tuče,pljuva :/ :/ :/ .i druga djeca plaču i tuču se pa njih ne izolira.ali ona je rekla da s njon ima poseban odnos :? :? :? :?

na kraju sam joj rekla da ne želim da mi djete stavlja više u taj wc(na što je ona opet rekla da to nijewc).ne zanima me,samo ne želim da ju tamo stavlja.
    napokon je popustila i rekla da ju neće tamo stavljati i da ju tamo stavlja zato jer nemože s njom izaći na kraj tih par minuta dojk se ne smiri....
    :/

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

stavlja je tamo zato jer nemože s njom izaći na kraj tih par minuta dojk se ne smiri....
    :/
    E, onda nek' ta teta lijepo promijeni posao. Fino joj reci da nije svaka profesija za svakoga i da vjerujes da bi ona sigurno bila izvrsna pedikerka ili otpremnica vlakova, ali za odgajateljicu nije. Mislila sam da u tim skolama/faksovima uce buduce odgajatelje kako se nositi sa slicnim situacijama. To da ja ne znam sto napraviti s tudjim djetetom u takvoj situaciji, jos bih mogla shvatiti, ali da ona ne zna, to mi je nepojmljivo.
    Dubiii, zao mi je samo sto sam u tvojim prvim postovima iscitala neodlucnost - to sto tete kazu ili rade nije u kamenu uklesano: osim toga, ti ih financiras i povjeravas im k tome nesto navrednije sto imas i tvoja rijec tu treba biti prva i zadnja. Nisi se petljala u funkcioniranje vrtica kao takvog, vec u nesto sto ocito nije u redu i sto se primjenjuje samo na tvoje dijete i imala si apsolutno pravo reagirati i puno burnije.
    Ali mi je jako drago sto si im na kraju sve skresala i izborila se za bolji tretman tvoje curice. Cestitam i sretno dalje s vrticem!

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Odi ravnateljici i stručnim djelatnicima. Problem nije riješen.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Odi ravnateljici i stručnim djelatnicima. Problem nije riješen.
    Ovo potpisujem!
    Teta koja je sposobna sve ono izgovoriti neće se sada zaustaviti. Ja moju malenu ne bih vodila u taj vrtić dok se stvari ne riješe sa ravnateljicom i stručnom službom. Ma kakav poseban odnos? Što je to? Šta si ta žena dozvoljava?
    Ja sam uistinu zaprepaštena, vjerojatno zato što smo i mi u fazi adaptacije koja je vrlo loše započela, ali sada je sva sreća svakim danom sve bolje zahvaljujući jednoj divnoj teti.
    Stvarno mi je žao što i takvi ljudi rade ovako odgovoran i važan posao.
    Poljubac za tvoju malenu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dubii, mislim da bih poslušala zdenkin savjet. I ja sam šokirana time što si ta teta dozvoljava, od ponašanja prema djetetu i komentara, do komentara prema tebi, pa makar rečenih i u šali. Iz svog kratkog vrtićkog standarda od niti mjesec dana, ipak sam uvjerena da takvo ponašanje tete nije nešto uobičajeno.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i ja potpisujem zdenku, jer sve je ovo strasno

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

dubbi,
    ovo kroz sta vi prolazite je van svake pameti, na granici SF

moje oboje djece su od pelena u vrticu ali nije bilo velikih problema sa prilagodjavanjem tako da tu nemam vlastitih iskustava.
    ali zato imam iskustvo u sukobu sa tetom

kad je moj sin bio u jaslicama, te prve godine, dolazila sam po njih u 17h. inace radno vrijeme vrtica je od 7 ujutru do 17h. bila je kisa, ogromna guzva u saobracaju, neka nezgoda i policijski uvidjaj, guzva na parkingu... uglavnom, stigla sam tamo u 17.10
    ulazim u jaslice i i jos sa ulaznih vrata jaslice odjekuje njegov plac. u ucionici nema nikoga sem njega koji stoji u kreveticu stoji place iz sveg glasa
    u tom trenu teta izlazi iz pripremne prostorije oblaceci kaput, spremna da izleti iz vrtica u trenu kad se ja pojavim
    ja pocinjem da joj se izvinjavam sto kasnim 10tak min jer je guzva u saobracaju a ona pocinje da vice na mene. i da preti u stilu "ovo vam je zadnji put da ste ovako nesto napravili...." naravno da joj nisam ostala duzna kad je vika u pitanju
    uglavnom, na moje pitanje kako je moje djete od 13 mjeseci provelo dan, da li je jeo, spavao i ostalo ona se totalno oglusuje i izlazi napolje

cele noci nisam mogla spavati od soka zbog onog sto sam dozivela i kako se ona ponela prema nama.
    prva stvar koju sam uradila naredno jutro je da sam otisla kod direktorice vrtica i sve joj ispricala, ne stedeci sebe (u smislu da sam rekla da sam i ja vikala na tetu) direktorica mi je rekla da je u vrticu PRAVILO da tete idu kuci tek kad po poslijednje dijete dodju roditelji. ako se to desi posle radnog vremena teta narednog dana moze doci kasnije na posao.

tog popodneva mi se teta izvinjavala do neba..... i to je bio zadnji dan da sam je videla u vrticu 8)

osecala sam se jako ruzno tada kad sam isla da se "tuzakam" ali je interes mog deteta bio u pitanju i drugacije nisam mogla postupiti.
    nemam pojma sta se desilo sa tetom - da li su je prebacili u neki drugi objekat ili otpustili, samo znam da se ona vise nije brinula o mom djetetu

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uh, dubii.

Vidim da si već razgovarala s tetom, drugi put neka još netko bude s tobom kao svjedok, pa makar to bila i druga teta.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Takve razgovore bi trebalo dogovoriti iza radnog vremena. Zahtjevati individualni razgovor i na miru sjesti i dati si vremena sve objasniti i raščistiti. Ako je "teži" razgovor svakako zahtjevati treću osobu. Na sve to imaš pravo. Nikako ne na vratima jer tada nema vremena za duže kvalitetne razgovore i može se izgovoriti nešto na brzaka, a da se ne stigne objasniti ( sa obje strane).
    MIslim da itekako trebaš još reagirati.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Veki prvotno napisa
    Takve razgovore bi trebalo dogovoriti iza radnog vremena. Zahtjevati individualni razgovor i na miru sjesti i dati si vremena sve objasniti i raščistiti. Ako je "teži" razgovor svakako zahtjevati treću osobu. Na sve to imaš pravo. Nikako ne na vratima jer tada nema vremena za duže kvalitetne razgovore i može se izgovoriti nešto na brzaka, a da se ne stigne objasniti ( sa obje strane).
    MIslim da itekako trebaš još reagirati.
    Ovo potpisujem. Tako sam ja napravila kad su se na račun mog sina stavljale primjedbe o "genima", a na moj račun primjedbe da "glumim mamu".

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

danas moja S.kada je vidjela tetu počela je plakati i na tren ostala bez zraka dok je vidjela tetu,mislila sam da će joj pozliti.smirila sam je.danas ujuto S.ju je ugrizla valjda za ruku(nisam vidjela ,bila sam u hodniku da čujem što se dešava),a ona se izderala na nju.moje djete je čučnulo na pod pokraj vrata,vidjela sam njenu ručicu.približila sam se vratima i više je nije bilo.nisam sada sigurna dali ju je i danas stavila u wc ili da sjedne na drugi stol da jede.jer tamo gdje su bila ostala djeca,moje kći nije bilo...

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

idem psihologici i ravnateljici

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

danas moja S.kada je vidjela tetu počela je plakati i na tren ostala bez zraka dok je vidjela tetu,mislila sam da će joj pozliti.smirila sam je.danas ujuto S.ju je ugrizla valjda za ruku(nisam vidjela ,bila sam u hodniku da čujem što se dešava),a ona se izderala na nju.moje djete je čučnulo na pod pokraj vrata,vidjela sam njenu ručicu.približila sam se vratima i više je nije bilo.nisam sada sigurna dali ju je i danas stavila u wc ili da sjedne na drugi stol da jede.jer tamo gdje su bila ostala djeca,moje kći nije bilo...
    Oprosti, možda ovo nije u redu od mene da pitam, ali zašto nisi čekala i provjerila što se dogodilo?
    Ne mogu si zamisliti da netko tako "tretira" moje dijete. Isto tako meni bi bio i veliki problem, jer bih se osjećala kao da dijete "dobrovoljno predajem na mučenje", a i dijete vjerojatno ima sličan stav/dojam. Uglavnom, dijete je vjerojatno zbunjeno situacijom.
    Još jednom se ispričavam, ako su moja pitanja i komentari bezobrazni, ne mogu se staviti u tvoju kožu, niti mogu zamisliti koliko ti je teško, ali znam da bih uvijek i pod svaku cijenu prvo pokušala zaštititi dijete. Ok, može se sve to skupa dogoditi jedan dan, a mama nije znala, ajde može i drugi dan, ali dalje nikako. Tome treba stati na kraj - hitno!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Obavezno traži da na sastanku bude i odgajateljica, dakle tri osobe.
    Ovo što radi odgajateljica je zlostavljanje ( po ovome kako si ti napisala).
    Dobro se pripremi da možeš argumentirati i razmisli što i kako želiš dalje (promjenu skupine, kompromis sa odgajateljicom...) da znaš zahtjevati.
    Učini to što prije.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

dubbii, oprosti sada na ovom komentaru - vidim da ti zaista tesko pada sve sto se desava sa tvojom curicom ali nekako imam utisak da si do sada vec trebala da ostrije reagujes zbog tretmana koji tvoja S ima u vrticu i da ucinis nesto vise od razgovora sa tetom sa kojom imate problem. imam utisak kao da se libis da zahtevas drugaciji pristup prema S od ovog koji sada teta ima.

ma koliko god oni bili bolni, ali mene bi najmanje brinuli komentari kakva sam ja majka ako dete nisam rodila vec usvojila - to je totalna glupost.

mnogo vaznije od ovog je cinjenica da je S prosla kroz vrlo tezak period prije nego sto ste je usvojili i da pre svega zbog toga teta u vrticu treba imati i vise strpljenja i vise razumevanja prema njoj.

mozda je to vise vezano za karakter svakog od nas pojedinacno, ali da sam ja bila jutros na tvom mestu ja bih usla u ucionicu i proverila gdje je teta odvela S

malo sam zbrdazdolisala sve ovo, nadam se da te nisam povredila i da si uspela pohvatati sta sam zelela reci

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj draga saveta prvotno napisa
    dubbii, oprosti sada na ovom komentaru - vidim da ti zaista tesko pada sve sto se desava sa tvojom curicom ali nekako imam utisak da si do sada vec trebala da ostrije reagujes zbog tretmana koji tvoja S ima u vrticu i da ucinis nesto vise od razgovora sa tetom sa kojom imate problem. imam utisak kao da se libis da zahtevas drugaciji pristup prema S od ovog koji sada teta ima.

ma koliko god oni bili bolni, ali mene bi najmanje brinuli komentari kakva sam ja majka ako dete nisam rodila vec usvojila - to je totalna glupost.

mnogo vaznije od ovog je cinjenica da je S prosla kroz vrlo tezak period prije nego sto ste je usvojili i da pre svega zbog toga teta u vrticu treba imati i vise strpljenja i vise razumevanja prema njoj.

mozda je to vise vezano za karakter svakog od nas pojedinacno, ali da sam ja bila jutros na tvom mestu ja bih usla u ucionicu i proverila gdje je teta odvela S

malo sam zbrdazdolisala sve ovo, nadam se da te nisam povredila i da si uspela pohvatati sta sam zelela reci
    x

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

idem psihologici i ravnateljici
    samo hladne glave
    argumentirano
    staloženo
    ne prepuštaj se emocijama (uf, ovo je lakše reći nego napraviti )
    imaj na umu što točno želiš
    i ne popuštaj u zahtjevima

i... potpisujem dragu savetu: baš sam jučer sa MM-om komentirala kako mi nije jasno da ta teta nema VIŠE strpljenja i VIŠE razumijevanja prema njoj upravo zbog situacije kroz koju je prošla

toj ženi definitivno fali neka daska
    za glavu ne znam ali u sigurno
    nije za svakoga uloga odgajatelja
    a ona je svoj poziv 100% promašila

vama dvjema

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dubii, samo hrabro!
    To danas-sutra moraš obavezno riješiti.

Teta je za suspenziju, ako ne otkaz, onda svakako premještaj nakon suspenzije. I ne bi radila više s djecom.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Čitam i ne mogu vjerovati
    zar takva osoba uopće može raditi sa djecom.
    dubii tebi i tvojoj S
    hitno, ali hitno to riješi još danas, jer odgađanjem samo štetiš S.
    Sretno.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

cure,problem je riješen
    tetu sam pogodila di je najviše boli
    očekivala je valjda da ću šutjeti
    valjda je mislila kako ja to mogu njoj se proturječiti,kao ona ima 20 godina staža...
    ipak sam joj sve rekla šta mislim
    i sada nakon ovoga,svaki put kad ću vidjeti da nešto nevalja bit ću sve hrabrija i hrabrija i ići ću dalje da rješim bilo koji problem što se tiče moga djeteta...

svima vama koje ste me savjetovale.
    vaši savjeti su zlata vrijedni....

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

cure,problem je riješen
    tetu sam pogodila di je najviše boli
    očekivala je valjda da ću šutjeti
    valjda je mislila kako ja to mogu njoj se proturječiti,kao ona ima 20 godina staža...
    ipak sam joj sve rekla šta mislim
    i sada nakon ovoga,svaki put kad ću vidjeti da nešto nevalja bit ću sve hrabrija i hrabrija i ići ću dalje da rješim bilo koji problem što se tiče moga djeteta...

svima vama koje ste me savjetovale.
    vaši savjeti su zlata vrijedni....
    Ajde super, kako je teta reagirala? Kako je tvoje dijete danas?

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jesi bila kod psihologice i ravnateljice ili si opet samo razgovarala s tetom?

Nadam se da će tvoje dijete s veseljem ići u vrtić.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

S danas nije išla u vrtić,tako da ne mogu reći njeno ponašanje.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Problem će biti riješen kad teta promijeni svoje ponašanje i stav prema djetetu, ne prije.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dubbiii, čuvaj svoje malo zlato i grizi gdje treba. To što se događa je van svih granica tolerancije! Moja curica je jako zahtjevna i burno reagira kad joj se nešto ne sviđa, ali tete su predivno strpljive i zato znam da ne smije biti ovako ...
    Ja još pamtim kako sam u vrtiću jednoj teti morala čupkati sijede :shock: dok smo bili na igralištu, ustvari to je zapadalo sve curice povremeno ... A da ne kažem da sam ja bila kriva kad sam u istom tom vrtićkom dvorištu upala u nepoklopljen šaht i razbila glavu (pogađate, ista teta je održala slovo)...

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ma ima toga svugdje, kako sada tako i nekada
    imam i ja svoj "biser":
    moja mama dolazi po mene u vrtić, ja sjedim na klupi (to joj je već izdaleka bilo jaaako čudno, obično sam visila sa nekog stabla), i plačem. prilazi mi i ima što vidjeti: teta mi je gaćice napunila velikim kamenjem da, citiram: "ne bježim i budem mirna".
    mama nije digla frku do ravnateljice ali tetu je oprala na licu mjesta, nije joj nikada više ništa slično palo na pamet 8)

sretna sam što su leonove tete vrsne odgajateljice

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moja curica sada spava.
    ima temperaturu i malo kašlje.
    danas je roditeljski,nemogu ići jer je nemem kome ostaviti.
    zvala sam (onu)tetu i na moje nekakvo čudo sada se pravi fina i jako je jako ljubazna,kaže:"nema veze mamašto ne možete doći.budite sa svojim djetetom.ona vas sada treba.... :? :? :? :? "
    šta da ja sada mislim,jel se teta promjenila ili glumata pred menom....??

druga teta mi je rekla da joj je ova rekla da je kao u bedu jer sam ja njoj rekla šta meni ne paše kako se to ponaša sa mojom S.
    e da,još je rekla da pozdravim svoju S. od nje i druge tete.
    inače S. jako voli pričati na telefon pa je htjela pričati i snjom...

od mog

jel teta glumata??????????

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Naravno da da, pa bila bi luda da ne glumata. Sad kad se počela dizati prašina, pa mora glumatati, inače leti. :/

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

znači glumata,a ja sam s njom i dalje oštra....

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

I dalje stojim pri stajalištu da trebaš s tetom na miru porazgovarati.
    Od ovakvog odnosa ništa dobroga ne može izaći za tvoje dijete.
    Ako i glumata znaći da se trudi i nije joj svejedno. A opet to što mora glumatati iz straha da je ne tužiš nije dobro za međusobne odnose.
    Ja bi sada na tvom mjestu ( ako ne želiš uvlačiti druge u to) obavezno sjela s njom i razgovarala i razgovarala.
    Dijete će još dugo biti svaki dan s njom i ako ne tražiš promjenu grupe moraš s njom naći zajednički jezik.
    Btw da sam ti ja teta ja bi tebe pozvala na razgovor jer je užasno važno imati dobar partnerski odnos zbog djeteta.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Btw da sam ti ja teta
    Ne tvoja, naravno već od tvog djeteta 8)

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

draga dubbii,
    nemas se sto zalostiti sto ne mozes poci na roditeljski. ja sam puno puta odlazila na sastanke i iskreno ti kazem da nista pametno tamo nisam cula (iako sam uvijek vrlo ukljucena u to sta moja djeca rade i vrticu i kako se prema njima tete odnose)
    ja sve to izrazgovaram sa njima na dnevnoj osnovi. kad svaki dan izmenis sa tetama par recenica ujutru i popodne sve teme budu pokrivene.

isto tako, ne moras biti sa tetom ostra ili blaga.... budi samo spremna da se licno uveris u to kako se prema S one ophode.
    ako mozes dodji po S u sred dana, i uzmi je iz vrtica... tada, u sred igre ili neke aktivnosti ces vidjeti gde je ona, sta radi, da li je ukljucena u sve...
    i razgovaraj sa S svaki dan. ispituj je sta je bilo u vrticu, postavljaj joj puno pitanja i djete ce ti samo reci.

moja djeca svasta znaju ispricati o dogadjajima iz vrtica. samo ih moram ispitivati, retko da se sami sjete da ispricaju

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

I dalje stojim pri stajalištu da trebaš s tetom na miru porazgovarati.
    Veki,
    ja cisto sumnjam da se u ovom slucaj ista moze resiti mirnim razogovorom
    ako samoj teti nije bilo jasno da ne moze dijete koje je usvojeno i koje je zbog toga, naravno prije usvojenja, proslo svakakve uslove zivota tretirati tako da je izdvaja iz grupe vodeci je u WC onda ne vidim prostora da se teta unormali normalnim razogovorom.

ja cvrsto verujem da su gotovo sva usvojena djeca, djeca sa posebnim potrebama. to nisu djeca ometena u razvoju, vec djeca koja imaju posebne potrebe zbog odvojenosti od bioloskih roditelja, dolaska u novu porodicu i svega ostalog.
    i ako bi na neko drugo djete imalo pozitivnog efekta odvodjenje u WC, za djecu koja su prosla kroz napustanje to sigurno ne moze imate dobre efekte.

i ma koliko bi mi zeleli stvari resavati na fini nacin jednostavno postoje ljudi koji rade kako hoces dok im ne pokazes zube

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Sve ja to znam. Iskreno mislila sam da će zatražiti premještaj u drugu grupu jer ne znam da li bi ja ikada mogla više nakon tih riječi sa povjerenjem ostaviti svoje dijete.
    ALI, sad je riječ o tome da će sve ostati po starom ( ako sam dobro shvatila).
    Ako ta teta ostane njena teta onda itekako moraju razgovarati. O tome se radi.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja se potpuno slažem s Veki. Teta se povukla, to je dobar znak, ali i dalje treba razgovarati. Za pravu promjenu ona mora promijeniti stav o tebi i tvom djetetu.

Govorim iz sličnog iskustva koje je moj sin prošao u vrtiću i koji je riješen razgovorom sa svim stručnim službama u vrtiću i više razgovora s tetom. To je ujedno bio neposredni povod zbog kojeg smo krenuli u PCM. Ukratko, razumnom, ali odlučnom akcijom i razgovorima problem se brzo riješio. Teta je kroz te razgovore jednostavno otvorila svoj um drugačijem shvaćanju mog djeteta, mene i naše obitelji.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

hvala ti ,zdenka

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •